8 december 2019 door Thijs in Lijstje

Wanneer er zoveel sneeuw blijft vallen, zal het aan de pistecondities niet liggen. Toch zijn er ook tal van zaken waar je zelf invloed in hebt om van 2019/2020 jouw mooiste skiseizoen ooit te maken. Wees positief, ga voor kwaliteit en geniet van iedere dag op de ski’s! Dit wintersportseizoen zal je niet snel vergeten!

#1. Laat irritaties niet toe

Ga skiën met mensen waarvan je zeker weet dat net zo gek zijn van wintersport als jij. Voor negatieve mensen die alleen maar zeuren over de rij bij de lift, het eten in het bergrestaurant en de dure skipassen is geen plek in jouw skigroep. Irriteer je niet aan de randzaken en wees positief! 15 irritaties van wintersporters op wintersport > 

dure skipas
Skipassen zijn duur, maar dan heb je wel wat!

#2. Wees niet te streng voor jezelf

Irriteer je niet aan de zaken op en rond de piste, maar irriteer je ook niet aan jezelf! Besteed niet te veel aandacht aan je nog niet geperfectioneerde ‘kurzschwung’ of het feit dat je niet van een zwarte piste wil. Focus op wat je wel kunt! Die piste waar je vorig jaar in pizzapunt naar beneden kwam, ski je nu wel parallel! 

#3. Ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit

Zoveel mogelijk pistes op een dag, je topsnelheid, cijfers in een app op je telefoon, zo belangrijk is dat allemaal niet. Je kunt beter drie onvergetelijke afdalingen maken dan zeven keer in volle vaart naar beneden zonder te genieten en op je techniek te letten.

#4. Wacht op mensen die langzamer skiën

Ook jij hebt moeten leren skiën. En je weet nog maar al te goed hoe fijn het was als je even uit mocht rusten halverwege de piste. Gun dit ook aan de minder ervaren skiërs die met jou meegaan. Je bent niet actief in de World Cup en blije gezichten zijn veel belangrijker dan het tempo.

wachten op de piste

#5. Geniet wat vaker van het uitzicht

Kijk om je heen! Mooier dan dit wordt het niet toch? Voor je het weet ben je weer terug in eigen land, dus neem de tijd om van het uitzicht te genieten. Ga naar het uitzichtpunt, blijf wat langer zitten op het terras van de berghut en neem in de lift het landschap volledig in je op.

#6. Ga naar een skigebied dat je nog niet kent

Verandering van spijs doet eten. Hoe zeer je ook van je ‘huisberg’ houdt, ga eens ergens anders kijken. Nieuwe skigebieden ontdekken is altijd leuk, hoe groot of klein ze ook zijn. Laat eindelijk die wintersportdroom in vervulling gaan aan de andere kant van de oceaan of ga naar een land in de Alpen waar je nog niet bent geweest.

#7. Neem weer eens skiles

Zowel voor beginners als ervaren skiërs is het goed om skiles te gaan. Als beginner krijg je de techniek op de juiste manier aangeleerd en ervaren skiërs kunnen hun kunsten verder perfectioneren. Het geeft zeer veel voldoening om (nog) beter te leren skiën. 9 redenen waarom je weer skiles zou moeten nemen >

skien met skileraar

#8. Neem die niet-skiënde vriend mee op wintersport

Het moet er dit seizoen nu toch echt van gaan komen. Die niet-skiënde vriend moet en gaat gewoon mee op wintersport. Nee, het is niet koud en nee, je bent echt nog niet te oud. Na die eerste wintersport zijn ze je dankbaar en hebben ze spijt niet eerder te zijn meegegaan. 10 smoesjes van niet-wintersporters > 

#9. Wees dankbaar naar het liftpersoneel en de pistedienst

Zonder sneeuw kun je niet skiën, maar ook niet zonder het liftpersoneel en de pistedienst. ’s Avonds worden de pistes weer geprepareerd, zodat we ’s morgens weer over die goddelijke ribbels kunnen skiën. En zonder het liftpersoneel zouden de liften niet draaien. Strooi wat vaker met een bedankje en zeg vrolijk goedemorgen!

#10. Geniet van iedere dag die je op de ski’s mag staan

We hebben de mooiste hobby ter wereld! Geniet van iedere dag die je op de ski’s mag staan! De sneeuw en het weer kunnen soms tegenzitten, maar laat dit je humeur niet verpesten. Die valpartij van vanmorgen krijgt jou er echt niet onder en na verloop van tijd kun jij écht net zo goed skiën als je vrienden. Skiën is het mooiste dat er is!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen