Skip to navigation Skip to main content

15 irritaties van wintersporters op wintersport

11214 - 15 irritaties van wintersporters op wintersport (1)
irritaties van wintersporters op wintersport

Wintersport is de mooiste vakantie van het jaar. Iedereen geniet volop van de witte bergen vol met sneeuw, heerlijke pistes en de lol met het gezelschap. Maar hoe perfect iets ook klinkt, ook op wintersport is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Je kunt je namelijk dikwijls irriteren aan factoren die om je heen gebeuren. Nou vind ik over het algemeen dat je op vakantie niet mag zeuren, maar toch is het af en toe lekker om het er even uit te gooien. Even je irritaties delen met je wintersportgroep en daarna weer vrolijk doorgaan. Want hoe je het ook wendt of keert, wintersport is en blijft FANTASTISCH!

#1. Mensen die over de hele piste skiën

We hebben (bijna) allemaal hetzelfde bedrag voor een skipas betaald en dus hebben we eigenlijk ook recht op iedere vierkante meter van de piste. Maar als je net lekker bochtjes aan het draaien bent en er skiet iemand voor je die de hele piste nodig heeft, waardoor jij er niet langs kan en moet afremmen, dan is dat niet fijn. Dan hebben we het nog niet eens gehad over mensen die midden op een bospad blijven skiën…

Skiën

#2. Grote heuvels op de piste aan het einde van de dag

Hadden we de hele dag maar pistes met ribbeltjes! Helaas is dat niet het geval en zijn er aan het einde van de dag veel pistes met metershoge bulten. Geen pretje en al helemaal als je nog niet zo zeker op je ski’s staat.

#3. Stilstaan op een niet-tactische plek

Met z’n allen op een rijtje stilstaan, zodat jij er niet langs kunt, stilstaan op een smal bospad, stilstaan midden op een kruising of piste, stilstaan achter een bocht en ga zo maar door. Als je stil wilt staan op de piste, kijk dan even goed om je heen of je wel een tactische plek hebt uitgekozen! Dus aan de zijkant van de piste en op een overzichtelijke plek, zodat anderen je zien.

Stilstaan op de piste

#4. Ski’s in de sneeuw in plaats van in de rekken

Het is natuurlijk super verleidelijk om aan te komen bij een skihut, je ski’s uit te klikken in de sneeuw en vervolgens een sprintje te trekken naar de bar voor een biertje. Het kost je misschien één minuut extra, maar dan staan je ski’s netjes in het rek en moet de volgende wintersporter niet eerst een hele hordeloop afleggen, voordat hij of zij eindelijk het restaurant kan bereiken.

#5. Rijen voor de skilift

Als je eenmaal onderaan de piste staat, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar boven. Helaas kan het, vooral in het hoogseizoen, flink druk zijn voor de skiliften. Sta je dan met minstens 100 man te wachten… Niet fijn!

Gelukkig heb ik ook een paar tips voor je hoe je zo veel mogelijk rijen kunt omzeilen op wintersport >

Rijen voor de skilift

#6. Snelheidsduivels die je voor je voeten skiën

Ergernis nummer één van veel wintersporters: voor je voeten geskied worden door een snelheidsduivel. Prima dat jij zo nodig bij iedere afdaling je Ski Tracks records wilt verbeteren, maar kijk daarbij wel een beetje om je heen. Je wilt immers geen botsing veroorzaken of verantwoordelijk zijn voor een pijnlijke valpartij!

#7. Eigen eten opeten in een restaurant waar je wordt bediend

Wintersport is al duur genoeg en daarom is het begrijpelijk dat veel wintersporters hun eigen bammetjes en pakje drinken mee nemen naar de piste. Wat niet begrijpelijk is, is dat ze die dan op gaan zitten eten middenin een restaurant waar bediend wordt. Zonder ook maar iets te bestellen. Het hoort niet en er zijn genoeg plekken waar het wel kan.

#8. Voordringers

De rij is lang en toch presteren mensen die twee meter achter je aansluiten, het altijd weer om twee meter voor je te eindigen. Zo irritant!

#9. Mensen die per se met hun eigen groepje in de lift willen zitten

Natuurlijk is het hartstikke gezellig om met je wintersportgroepje in de lift te zitten. Maar lieve medewintersporters: als het druk is, loop dan gewoon door en stap in de lift. Je ziet elkaar boven wel weer!

In de stoeltjeslift

#10. De lift veel te snel opendoen

Zit je dan eenmaal in de lift, dan zijn het dezelfde haastige personen die veel te vroeg de beugel opendoen. En laat jij nou net last van hoogtevrees hebben…

#11. Skiërs die zichzelf niet onder controle hebben

Er zijn genoeg wintersporters die nooit één les hebben gehad. Na een paar keer stuntelen in een indoor skihal, vinden ze dat ze het ook wel op een echte piste kunnen proberen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Als je gaat skiën of snowboarden, dan heb je techniek nodig en kun je niet ongecontroleerd de piste af. Irritant en hartstikke gevaarlijk!

#12. Oude trage liften

We zijn op vakantie om te ontspannen en toch vinden we, vooral op wintersport, snelheid erg belangrijk. Oude trage liften kunnen daarom voor redelijk wat irritaties zorgen.

#13. Veel te drukke pistes

Als je aan het hoogseizoen gebonden bent en kiest voor een populair skigebied, dan kan het vaak behoorlijk druk worden op de pistes. Je moet extra goed opletten op wat er om je heen gebeurd en dat maakt het skiën een stuk minder relaxed.

Gelukkig zijn er ook genoeg rustige skigebieden. Gelukkig zijn er ook genoeg rustige skigebieden >

Drukke pistes

#14. Mensen die voor het uitstappunt van de lift blijven staan

Nadat je in de lift hebt gezeten, wil je natuurlijk even je handschoenen aantrekken, checken of je skischoenen nog goed vast zitten en een paar foto’s van de omgeving maken. Begrijpelijk, maar waarom doen sommige mensen dit precies midden op het punt waar iedereen uit moet stappen? Stap je uit de lift, ski dan een klein stukje door, zodat de mensen die na jou uitstappen, dat ook makkelijk kunnen doen.

#15. Sleepliften

Sleepliften zijn niet alleen voor veel snowboarders vervelend, ook bij menig skiër is dit type lift niet favoriet. Mensen vinden het eng, zijn bang om eruit te vallen of vinden ze gewoon erg irritant. Ze duren lang en je moet het hele stuk blijven staan. Nee, veel mensen mijden sleepliften liever. Toch ook weer stom, want vaak zijn de pistes die erbij liggen een stuk rustiger! Gelukkig hebben kunnen we je met de onderstaande video een aantal tips geven.

Heb jij irritaties op wintersport? Of laat je het lekker gaan en denk je bij jezelf 'Het is toch vakantie?!'

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.