Skip to navigation Skip to main content
51382 - Live vanuit Ischgl: een perfecte seizoensstart (3)

Ischgl start ieder jaar als één van de eerste niet-gletsjer skigebieden het seizoen. Gisteren draaiden hier voor de eerste keer de liften en Snowplaza was erbij. We mochten zelfs een uur voor de officiële opening met de lift naar boven en dat was geweldig! De weersvoorspellingen waren niet fantastisch, maar eenmaal boven werden we verrast door een waterig zonnetje. Nadat we de eerste afdaling hadden gemaakt, brak de lucht zelfs even helemaal open en werd het prachtig blauw. Dit in combinatie met heerlijke pistes, maakten de start van het winterseizoen in Ischgl perfect.

Om 08.00 uur naar boven voor 'first tracks'

We hadden de mazzel dat we samen met een klein groepje locals al om 08.00 uur in de Silvrettabahn in het centrum van Ischgl mochten stappen. Iedereen hier was behoorlijk opgewonden en de sfeer in de lift was direct goed. Eenmaal boven lagen de pistes er heerlijk bij. Alles natuurlijk vers geprepareerd en geen mensen, wat een luxe! We gilden het bijna uit van plezier toen we onze eerste bochten draaiden op de ribbels. Ook de locals daalden met een smile van oor tot oor af tijdens hun eerste afdaling van het seizoen. Via de Flimjochbahn maakten we het eerste uur nog even een snel uitstapje richting Samnaun in Zwitserland. De piste lag vol in de zon en was perfect 'griffig', zoals de Oostenrijkers het noemen. Niet hard, niet zacht, maar een fijne grip, zonder die vervelende ijsplaten.

51382 -  (24)

Zon in de morgen

Vervolgens zijn we weer teruggeskied naar het centrale punt in het skigebied van Ischgl, de Idalp. Inmiddels waren de liften officieel open en steeds meer wintersporters kwamen naar boven. Maar echt druk was het op deze eerste ochtend van het skiseizoen totaal niet. Inmiddels was de lucht even helemaal opengebroken en we genoten van het zonnetje. Weliswaar met onze sneeuwbrillen voor slecht weer (we hadden immers geen zon verwacht), maar dat mocht de pret niet drukken. We knepen letterlijk een oogje toe ;-). Op de eerste dag van het seizoen zijn we ook LIVE gegaan op Facebook, zodat we de heerlijk omstandigheden konden delen met jullie, onze volgers. We maken altijd eerst een proefrondje om het internet te testen en dat verliep allemaal soepel. Onze Duitse collega's gingen eerst LIVE met nog steeds prima omstandigheden en een waterig zonnetje. Daarna waren wij aan de beurt en toen sloeg het weer om.

Verse sneeuw in de middag

Op het moment dat we de 'live-knop' op onze telefoon indrukten, trok de lucht dicht en begon het licht te sneeuwen. Er werd maar weer eens bewezen hoe snel het weer om kan slaan in de bergen. De sneeuwbril met lichte glazen kwam nu dus goed van pas. De wolken kwamen steeds lager te liggen en voor we het wisten stonden we middenin de mist. Geen optimale omstandigheden voor een livevideo, maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd ineens ook een stuk frisser, dus na de LIVE zijn we snel naar binnen gegaan om een hapje te eten op de Idalp. In het bedieningsrestaurant aten we een heerlijke Tiroler Gröstl en een Käsespatzle (een aanrader trouwens, dit restaurant). Na het eten hebben we heel lui de lift naar beneden genomen, want het sneeuwde inmiddels echt heel hard en het zicht was slecht. In de lift naar beneden bekeken we nog even de foto's van de ochtend en het was bijna niet te geloven dat dit dezelfde dag was. En als je in Ischgl bent, dan ga je na het skiën natuurlijk nog even ergens een drankje doen. De sfeer zat er overal al goed in. Het was duidelijk; het seizoen in Ischgl is van start gegaan, en hoe!

51382 -  (25)
Verse ribbels onder de ski's, heerlijk!
51382 -  (26)
Even een foto maken bij het Ischgl Fotopoint!
51382 -  (27)
Uitzicht op een prachtige (en bijna lege) Silvretta Arena Ischgl - Samnaun!
51382 -  (28)
Pauze met warme choco bij Restaurant Pardorama
51382 -  (29)
Het podium wordt opgebouwd voor het openingsconcert van SEEED
51382 -  (30)
Après-ski bij de Kuhstall
51382 -  (31)
En nog een laatste drankje bij de Trofana Alm...


Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.