Skip to navigation Skip to main content
51376 - Nieuw in het Skicircus in skiseizoen 2019/2020: Ski ALPIN CARD (3)
© saalbach.com, Daniel Roos

Het is alweer december en dat betekent dat de officiële winter voor de deur staat. De eerste skigebieden zijn al open en ook in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is het seizoen al begonnen. Voor iedereen die een wintersport naar het Skicircus op de planning heeft staan, kan de voorpret dus al beginnen! Hierbij delen we een overzicht van de vernieuwingen in het skigebied met je.

Ski ALPIN CARD

Met 1 skipas toegang tot 3 regio's en 408 km aan pistes, dat is de Ski ALPIN CARD. Deze nieuwe skipas is ontstaan naar aanleiding van de verbinding tussen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en de Schmittenhöhe in Zell am See. Met de Ski ALPIN CARD heb je niet alleen toegang tot extra veel pistekilometers, je hebt ook nog eens een extra lang skiseizoen. Op de Kitzsteinhorn, waar je ook met de Ski ALPIN CARD naartoe kunt, loopt het skiseizoen namelijk nog langer door! Deze skipas is verkrijgbaar als dagpas, meerdaagse pas en als seizoenskaart.

51376 -  (6)
Met de Ski ALPIN CARD heb je toegang tot oneindig veel pistekilometers (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Met de Ski ALPIN CARD heb je toegang tot oneindig veel pistekilometers (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Nieuwe pisteborden in het hele skigebied

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft maar liefst 270 km aan pistes en dat vraagt natuurlijk om een duidelijke bewegwijzering. Daarom is er de afgelopen 2 jaar gewerkt aan nieuwe pisteborden in het hele skigebied. Deze borden zijn bij alle weersomstandigheden goed te lezen, internationaal te begrijpen en zo duidelijk dat je ze ook skiënd kunt lezen. Zo kan iedereen zichzelf wegwijs maken in dit enorme gebied.

12er KOGEL

Skigebieden zijn niet alleen in de winter druk in de weer. Zomers wordt er hard gewerkt aan bijvoorbeeld het bouwen en vervangen van nieuwe liften. Het Skicircus is daarin geen uitzondering, want daar is deze zomer de oude Zwölferkogelbahn vervangen. Na 26 jaar trouwe dienst was het tijd voor een nieuwe lift en die is deze zomer gerealiseerd. De nieuwe lift, genaamd 12er KOGEL, heeft 10-persoons gondels en een capaciteit van 3500 personen per uur.

Wintersport in het Skicircus

Skiën in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn betekent skiën op 270 km aan pistes, eten in tal van knusse berghutten en feesten in de gezellige après-ski. Met maar liefst 140 km aan blauwe pistes is dit een ideaal gebied voor beginnende wintersporters en families met kinderen van alle leeftijden. De vier dorpen hebben elk hun eigen kenmerken en karakter. Van gezellig en druk tot klein en rustig. Hierdoor kan iedere wintersporter terecht in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

51376 -  (7)
Iedereen voelt zich thuis in het Skicircus (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)
Iedereen voelt zich thuis in het Skicircus (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)
215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.