Skip to navigation Skip to main content
51363 - Alles over een wintersport in Davos-Klosters (3)
© Three Piece Media

Davos-Klosters ligt in het oosten van Zwitserland en beschikt over zes verschillende deelgebieden die tot een hoogte van 2844 meter reikt. Hierdoor ben je hier de hele winter verzekerd van een sneeuwzekere wintersport. De dorpen Davos en Klosters verschillen behoorlijk van elkaar, waardoor er voor ieder wel wat wils is. Buiten de uitstekende skimogelijkheden heeft deze skiregio nog veel meer te bieden. In dit weblog alles over een wintersport in Davos-Klosters.

Davos en Klosters zijn totaal verschillend

In het skigebied van Davos-Klosters vind je twee dorpen: Davos en Klosters. Je zou denken dat de dorpen wel iets van elkaar weghebben doordat ze vlakbij elkaar liggen, maar niets is minder waar. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze beiden een geweldige ligging hebben te midden van de Zwitserse bergwereld. Het verschil zorgt er voor dat er voor iedere type wintersporter wel wat bijzit. Hieronder lichten we de dorpen eventjes kort toe:

Davos

Davos is eigenlijk geen skidorp, maar een skistad met tal van faciliteiten. Jaarlijks wordt Davos bezocht door vele toeristen die willen genieten van luxe, wellness en wintersport. Het is dan ook één van de bekendste wintersportdorpen van Zwitserland. Wanneer je aan het einde van de middag terugkomt na een dag skiën, is er nog zat te doen. Zo kun je een bezoek brengen aan de vele winkeltjes, boetiekjes en gezellige cafés. Zin in om een dagje iets anders te doen met de kids? Breng dan een bezoek aan Madrisa Land, het grootste attractiepark van Zwitserland.
Uiteraard is het aan de einde van de dag ook tijd voor een feestje. Davos staat bekend om de internationaal georiënteerde après-ski. Hier hoef je dus niet constant meezingers en Schlagers te verwachten. Aan het einde van de dag kun je terecht in de Montana Bar, Ex-bar of Bolgenschanze. Ga je liever door tot in de late uurtjes? Bezoek dan de Cabanna Club.

51363 -  (12)
Dorpsaanzicht Davos (Foto: © Destination Davos Klosters, Marcel Giger)
Dorpsaanzicht Davos (Foto: © Destination Davos Klosters, Marcel Giger)

Klosters

Skidorp Klosters is juist weer het tegenovergestelde van Davos. Het is een charmant en rustig dorp met een historisch karakter. Wie op zoek is naar een wintersportbestemming waar je kunt genieten van rust en een adembenemende natuur, is in Klosters op de juiste plek. Het dorp beschikt over voldoende faciliteiten, waardoor je hier onbezorgd kunt genieten van je wintersport. Na het skiën heb je de keuze uit verschillende activiteiten. Zo is het mogelijk om bij te komen in de wellness van Eau-Là-Là. Toch liever sportief bezig? Ga dan tennissen, (ijs)klimmen, paragliden of schaatsen. Wie van een feestje houdt, is beter op zijn plek in Davos.

6 verschillende skigebieden

Het skigebied Davos-Klosters bestaat in totaal uit zes verschillende deelskigebieden. Samen vormen zij een skregio met in totaal 300 kilometer aan pistes. De deelskigebieden hebben voor iedere soort wintersporter wel wat wils.

6-daagse skipas Davos-Klosters

Volwassenen (vanaf 18 jaar) Jeugd
(van 13 tot 17 jaar)
Kinderen
(van 6 tot 12 jaar)
Hoogseizoen CHF 351,- CHF 246,- CHF 140,-
Laagseizoen CHF 303,- CHF 212,- CHF 121,-

Jakobshorn
De Jakobshorn is de meest hippe skiberg van Davos-Klosters en beschikt over ruim 55 pistekilometers. Wie wel van wat uitdaging houdt, is helemaal op zijn plek in het funpark. Hier vindt je tal van kickers, boxes en rails. Freestylers kunnen hier pas écht buitenspelen!

Parsenn-Gotschna
Het deelskigebied Parssen-Gotschna is met 115 km piste het grootste gebied van Davos-Klosters. Je kunt in Parsenn-Gotschna ook goed terecht in één van de verschillende charmante eetgelegenheden. Bijkomen onder het genot van een heerlijke warme maaltijd, beter kan niet.

Madrisa
Madrisa is een heerlijk skigebied voor families. Dit is te danken aan de vele faciliteiten die er zijn voor de kinderen. De kleinsten kunnen zich uitleven met o.a. een springkasteel, trampoline en carrousel. Daarnaast heb je in het gebied de keuze uit ruim 50 km aan skipistes. Geen zorgen, want de Stutzi Kinderclub let op de kleinsten wanneer jij bijvoorbeeld een ander deelskigebied wil verkennen.

Pischa
Wanneer je meer op zoek bent naar rust, dan is deelskigebied Pischa een ideale uitkomst. Het gebied staat ook wel bekend als één van de grootste en zonnigste freeride regio's van Zwitserland. Wanneer je de Pischabahn naar boven pakt, heb je de keuze uit verschillende ongeprepareerde afdalingen in de poedersneeuw. Een waar walhalla voor de skiërs en snowboarders die van off-piste houden.

Rinerhorn
Rinerhorn ligt dichtbij Davos en heeft ruim 42 km aan pistes die verbonden zijn door 7 liften. De niet al te moeilijke afdalingen maken het een ideaal gebied voor gezinnen. Kinderen die wel van wat uitdaging houden, kunnen zich vermaken op het hindernissenparcours.

Schatzalp
De magische Schatzalp ligt direct boven Davos. Het zonnige gebied staat bekend om de glooiende hellingen die je binnen 4 minuten vanuit het centrum kunt bereiken. Je hebt hier de keuze uit ruim 15 kilometer aan pistes die plezier bieden voor het hele gezin. Restaurant Schatzalp is een zekere aanrader wanneer je bij wil komen op een groot zonneterras met een prachtig uitzicht.

51363 -  (13)
Pistes met prachtig uitzicht in Davos-Klosters (Foto: © Destination Davos Klosters, Three Piece Media)
Pistes met prachtig uitzicht in Davos-Klosters (Foto: © Destination Davos Klosters, Three Piece Media)

Activiteiten in Davos-Klosters

Eén ding is zeker: je hoeft je niet te vervelen tijdens je wintersportvakantie in Davos-Klosters. Wanneer je in het bezit bent van de gratis 'Premiumcard', dan heb je toegang tot het unieke 'Davos Kloster Inside' gastenprogramma. Dit programma heeft wekelijks meer dan 30 gratis activiteiten voor zowel groot als klein. Zo kun je onder andere early bird skiën, een iglo bouwen met de familie, fietsen in de sneeuw op een fatbike of skiën in de avonduren met een fakkel. Dit alles gebeurt onder begeleiding van lokale gidsen en specialisten. Je kunt deze activiteiten ter plaatse boeken of 2 weken voor je aankomst. Hieronder hebben we nog enkele aanraders voor je op een rijtje gezet.

12 km lange 'Nostalgie Run'

Tijdens deze skitocht ski je van de Weissfluhgipfel (2844 m) (Parsenn Ski Arena) tot aan Küblis (810 m). Gedurende deze tocht leg je 12 kilometer af en kom je verschillende infoborden met foto's over de geschiedenis van wintersport in Davos tegen.

Sneeuwschoenwandeling naar de Jatzhütte

Deze sneeuwschoenwandeling op de Jakobshorn is een echte aanrader. Gedurende de tocht van 4 km wandel je door een adembenemend landschap. Uiteindelijk kom je bij de Jatzhütte, waar je kunt bijkomen onder het genot van een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Hier is het ook mogelijk om in een warme whirlpool te chillen.

51363 -  (14)
Sneeuwschoenwandelen behoort één van de vele activiteiten in Davos-Klosters (Foto: © Destination Davos Klosters, Klosters-Madrisa Bergbahnen AG)
Sneeuwschoenwandelen behoort één van de vele activiteiten in Davos-Klosters (Foto: © Destination Davos Klosters, Klosters-Madrisa Bergbahnen AG)


Winterwandelen op 2400 m hoogte

Deze winter kun je een nieuwe winterwandeling maken van de Jakobshorn naar Pischa. Tijdens deze wandeltocht kun je de mooiste plaatjes schieten. Je wandelt namelijk op een hoogte van 2400 meter. Hierbij heb je de keuze uit een korte route (1,3 km) of een langere uitdagende route (6,3 km). De laatste brengt je naar het uitzichtpunt Hüreli.

Rodelen & airboarden

Je maakt er ieder kind blij mee, sleetje rijden in de sneeuw.  In Davos-Klosters hoef je je hier geen zorgen om te maken. In de deelskigebieden Madrisa, Schatzalp, Rinerhorn en in Klosters heb je een ruim aanbod aan rodelbanen. Zowel jong als oud kan zich hier uren vermaken. Wil je toch wat meer uitdaging? Bezoek dan Pischa of Gotschna. Hier kun je ook met een airboard of een snowbraker van de berg af racen.

Gratis langlaufen op Cross-Country World Cup trails

Altijd al eens willen weten hoe het is om op loipes van de Cross-Country World Cup te langlaufen? Deze winter is dat mogelijk! Jaarlijks worden in deze omgeving diverse langlaufwedstrijden georganiseerd. Je hebt de keuze uit ruim 100 km aan loipes. Wanneer je dit niet lang genoeg vindt, kun je ook nog terecht in de zijdalen. Daarnaast zijn er zelfs speciale 'night tracks' om te langlaufen tijdens de avonduren.

51363 -  (15)
Langlaufen in Davos-Klosters (Foto: © Destination Davos Klosters, Christian Egelmair)
Langlaufen in Davos-Klosters (Foto: © Destination Davos Klosters, Christian Egelmair)

Praktische informatie Davos-Klosters

Reis

Je kunt op verschillende manieren de wintersportbestemming Davos-Klosters bereiken. Wanneer je er voor kiest om met de auto te gaan, moet je via de A3 rijden. Hierbij kun je er ook voor kiezen om een gedeelte in Duitsland via de A8 te rijden. De afstand vanaf Utrecht is gemiddeld zo'n 905 km. Ga je toch liever met het vliegtuig? Dan kun je op het vliegveld van Zürich of Innsbruck vliegen. Uiteraard kun je ook voor de trein kiezen. Hiermee ben je met minimaal 2 overstappen in Davos-Klosters.

Weer & sneeuw

Aan de sneeuwzekerheid hoef je niet te twijfelen. De bergtoppen met een maximale hoogte van 2844 meter zorgen ervoor dat je vanaf halverwege december tot april lekker kunt skiën in het gebied.

Weerbericht | Sneeuwhoogte | Webcams | Snowalert

Accommodaties

Tijdens je wintersport in Davos-Klosters heb je de keuze uit vele verschillende soorten accommodaties. Of je nou op zoek bent naar luxe, of naar een wat simpeler onderkomen. Voor iedereen is er wel wat!

Hotels | Appartementen | Reisorganisaties

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.