10 november 2019 door Florien in Nieuws

Wat een prachtige zondagochtend! Terwijl ik door mijn raam naar buiten kijk, glinstert de vorst op de grond in de zon. Ook in de Alpen is het prachtig. Er is de afgelopen week ontzettend veel sneeuw gevallen, maar vandaag hebben de dikke wolken plaatsgemaakt voor een stralend zonnetje. In dit weblog heb ik een aantal jaloersmakende webcambeelden voor je op een rijtje gezet. Mogen we al?

Meer sneeuw in aantocht

Vandaag en morgen is het op veel plaatsen zonnig en droog, maar daarna wordt er opnieuw veel sneeuw verwacht. Dat heeft alles te maken met koude lucht die vanuit het noordwesten de Alpen binnenstroomt. De sneeuwvalgrens zakt nog verder, waardoor nog meer dorpen wit zullen kleuren. Een heerlijk vooruitzicht, waarbij we niet meer kunnen wachten om op wintersport te gaan. Bekijk hier de sneeuwverwachting >


Eerste sneeuw voor Winterberg

Goed nieuws: ook dichter bij huis zijn de eerste sneeuwvlokken gevallen. Winterberg heeft vannacht een eerste suikerlaagje mogen ontvangen. Nog geen spannende hoeveelheden, maar wel genoeg om blij van te worden. De aankomende week wordt hier nog meer sneeuw verwacht. Niet zoveel als in de Alpen, maar het begin is er!

Een eerste laagje sneeuw voor Winterberg

Webcams

Bekijk hieronder de webcams van vanochtend. Gaat jouw wintersporthart ook sneller kloppen?

Turracher Hohe
Turracher Höhe
Livigno
Livigno
Camping in Zwitserland
Camping Morteratsch, Zwitserland
Alleghe
Alleghe
Obergurgl
Obergurgl
Katschberg
Katschberg
Kronplatz
Kronplatz
Mayrhofen
Val Gardena
Val Gardena
Going am Wilder Kaiser
Going am Wilder Kaiser
Samnaun
Samnaun
Brandnertal
Brandnertal
Brixen Plose
Brixen Plose
schladming
Schladming
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Saalbach Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm

Zillertal Arena image widget

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.