8 november 2019 door Thijs in Nieuws

Wat een week in de Alpen! Er is iedere dag verse sneeuw gevallen! Inmiddels sneeuwt het in grote delen van het Alpengebied ook in de dorpen. Met name aan de zuidflank lopen de hoeveelheden flink op. Het is aanzienlijk kouder geworden en ook tijdens het weekend blijven de temperaturen laag. 

Aanzienlijk kouder

De meeste sneeuw valt momenteel in delen van Frankrijk, Zwitserland en Italië. In Oostenrijk zijn de hoeveelheden net wat minder groot. Daarnaast is het ook nog eens flink kouder geworden, wat betekent dat de sneeuwkanonnen weer kunnen gaan draaien. De nulgradengrens ligt rond de 1300 meter, waardoor er op de hogere pistes weer kunstsneeuw geproduceerd kan gaan worden. Vanaf morgen wordt het alleen nog maar kouder en zakken de temperaturen ook overdag in de dorpen tot onder het vriespunt. Op zaterdag en zondag zijn de hoeveelheden verse sneeuw iets minder groot, maar kan er in Oostenrijk toch nog 10 centimeter sneeuw vallen. Nu ook de dorpen weer wit kleuren, lijkt de winter definitief begonnen!

Val d'Isère

Webcam Val d'Isère
Val d'Isère

La Plagne

Webcam La Plagne
La Plagne

Tignes

Webcam Tignes
Tignes

Val Thorens

Webcam Val Thorens
Val Thorens

La Clusaz

Webcam La Clusaz
La Clusaz

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes
Les Deux Alpes

Crans-Montana

Webcam Crans Montana
Crans-Montana

Wengen

Webcam Wengen
Wengen

Juf (Avers)

Juf (Avers)
Juf (Avers)

Cortina d'Ampezzo

Webcam Cortina
Cortina d'Ampezzo

Madesimo 

Webcam Madesimo
Madesimo

Gurgl

Webcam Gurgl
Kom jij ook naar de Snowplaza Ski Opening Gurgl? Boek nu en win je verblijf en skipas >Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.