Skip to navigation Skip to main content
51184 - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental met kinderen: tips & info (3)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH)

Met kinderen op wintersport naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een uitstekend idee. SkiWelt is bijzonder kindvriendelijk en er zijn tal van faciliteiten voor families. Kinderlanden, oefenweides, veilige liften, baby-opvang, funslopes, het is hier allemaal aanwezig. In dit weblog lees je waarom SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zo geschikt is voor een wintersport met kinderen.

SkiWelt: overzichtelijk & veel blauwe pistes

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ligt net over de grens met Oostenrijk en is eenvoudig bereikbaar. Vanaf Utrecht is het zo’n 900 km rijden en het laatste stuk kun je binnendoor gaan, zodat je geen vignet hoeft aan te schaffen. SkiWelt is groot (284 km piste), maar wel zich overzichtelijk. Er is een groot aanbod van blauwe pistes en over het algemeen zijn deze zeer breed. Hoewel de bergen niet heel hoog zijn, is het gebied toch sneeuwzeker door de aanwezigheid van veel sneeuwkanonnen. Dit heeft als voordeel dat de temperatuur hier vaak net iets aangenamer is, wat prettig is voor de kinderen. De skidorpen Ellmau, Going, Scheffau, Söll, Brixen im Tale, Westendorf, Hopfgarten, Kelchsau en Itter zijn stuk voor stuk familievriendelijk.

 

  • Dorpen

  • Skigebied

  • Weer & sneeuw

  • Webcams

  • Aanbiedingen

Kinderlanden SkiWelt

In SkiWelt zijn maar liefst 22 skischolen actief met ieder hun eigen kinderland. Skiles in het Nederlands is in SkiWelt eerder regel dan uitzondering. Vanaf 2 jaar zijn de kinderen al welkom om op ‘skiles’ te gaan. Ieder kinderland heeft een lopende band en een oefenweide voor het maken van de eerste meters op de ski’s. Je vindt de kinderlanden bij het dal- of bergstation van de lift die toegang biedt tot het skigebied. De aanwezigheid van zoveel skischolen en kinderlanden maakt dat ieder skidorp in SkiWelt geschikt is voor gezinnen.

Kinderopvang SkiWelt

Voor kinderen vanaf 5 maanden wordt op veel plekken in SkiWelt kinderopvang aangeboden. Kinderland Kornkammer (KiKo) in Söll ligt naast het dalstation van de Hochsöllbahn en beschikt over diverse themakamers, slaapgelegenheden en een heksenweide. Voor kinderen van alle leeftijden is er een eigen programma. De Sneeuwpiraten Kids Club ligt bij het bergstation van de Brandstadlbahn in Scheffau. Van zondag t/m vrijdag is er dagelijks plaats voor maximaal 10 kinderen. Elmi’s Kids Club bij het bergstation van de Hartkaiserbahn in Ellmau verwelkomt kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Er is animatie met Elmi de toverkikker en onder begeleiding worden de eerste stapjes op de ski’s gezet. Kids Club Hopfgarten vangt kinderen van 1 t/m 3 jaar op en is ingericht in het thema ‘boerderij’. De reusachtige tractor trekt direct de aandacht, maar er is ook een klimmuur en een schilder- en tekenhoek. In Brixen Im Thale bevindt de kinderopvang zich in het centrum naast de VVV.

51184 -  (9)
Kinderland Kornkammer (KiKo) in Söll (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH)

Kinderland Kornkammer (KiKo) in Söll (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH)

Gratis oefenweides in SkiWelt

Wil je samen met je kind wat spelen, sleeën en stappen op ski’s? Dan hoef je geen skipas te kopen! Een paar dorpen in de SkiWelt beschikken over een oefenweide die gratis toegankelijk is. Zo kan er gratis worden geskied op het oefenterrein van Hopfgarten en in Westendorf. Ook in Scheffau/Schwoich  is een gratis oefenlift met kindercarrousel. De twee lopende banden van Elmi’s Winterwelt zijn ook gratis te gebruiken, maar deze liggen wel bovenop de berg. Voor de oefenlift Salvista en Mitterwieslift in Itter zijn speciale skipassen verkrijgbaar.

Heksen bij de Simonalm in Söll

Met de kinderen moet je hoe dan ook even naar de Simonalm in Söll. Kijk er niet raar van op wanneer je (zondag t/m donderdag ) heksen tegenkomt op de piste en anders zijn ze wel te vinden bij de 400 jaar oude boerderij. Om 11:00 uur brouwen ze in een grote ketel een magisch heksendrankje wat iedereen mag proeven. Om 12:00 uur is het tijd voor het heksenmaal, dat voor een deel in het donker wordt genuttigd! Durven jou kinderen naar de heksen bij de Simonalm in Söll?

51184 -  (10)
Heksen bij de Simonalm in Söll (Foto: © Bergbahn Söll / AlbinNiederstrasser)

Heksen bij de Simonalm in Söll (Foto: © Bergbahn Söll / AlbinNiederstrasser)

SkiWelt heeft diverse belevenispistes

Verspreid door SkiWelt liggen diverse belevenispistes die bij kinderen in de smaak zullen vallen. Wanneer ze al stevig op de ski’s staan, kunnen ze hun snelheid meten op de Hexenschuss bij de Siller-Keat-piste (nr. 51). Op de Hexenwelle (nr. 46) draait het meer om coördinatie en plezier maken. Het skiparcours Hans im Glück onder de 10-persoons gondelbaan Hans im Glück ligt vol met jumps, bochten, tunnels en andere hindernissen. In het Kaiserpark bij de Tanzbodenbahn draait het al echt om freestyle. Op de Red Viper in Söll, een snowboardcross piste, kunnen niet alleen wedstrijdjes worden gehouden, maar kan de afdaling ook gefilmd worden!

Familie faciliteiten SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Aantal skischolen 22 Nederlandstalige skiles: ja
Funparks: ja Belevenispistes: ja
Ski Movie pistes: ja Skidepots: ja
Oostenrijks grootste avondskigebied: ja Rodelbanen: ja
Kinderopvang: ja ALPENIGLU® Dorf: ja

Middagje niet skiën? Ga rodelen of bezoek het ALPENIGLU®-dorp

Ook wanneer er even niet geskied wordt, valt er nog van alles te beleven in SkiWelt. Er is een groot aanbod van winterwandelroutes en vele daarvan zijn ook begaanbaar met de kinderwagen en/of kinderen. Een belevenis voor jong en oud is rodelen. In SkiWelt zijn drie rodelbanen (Astberg Going/Ellmau, Hexenritt Söll en Mondrodelbaan Söll) te vinden, die dag en nacht voor plezier zorgen. Een ander koud uitstapje is het ALPENIGLU®-Dorf in Hochbrixen. Hier vind je maar liefst 18 iglo’s met daarin een hotel, restaurant, bar en ijskunst (ICE LAND).

Familieskipassen en kids tot 15 jaar gratis

Ook op het gebied van skipassen probeert SkiWelt families tegemoet te komen. Zo zijn er speciale ouderskipassen, die afwisselend door één van de ouders gebruikt kan worden, terwijl de ander oppast (op een kind t/m 3 jaar). Mogen de kinderen nog buiten het hoogseizoen op wintersport? Dan profiteer je mogelijk van veel voordeel. Van 07.12.2019 - 20.12.2019 & 14.03.2020 - 13.04.2020 vinden de FamilieSkiWeken plaats en skiën kinderen t/m 15 jaar helemaal gratis.

6-daagse skipas SkiWelt 2019/2020

  Volwassene Jeugd
(2001 - 2003)
Kind
(2004 - 2013)
Hoogseizoen EUR 261,50 EUR 196,- EUR 131,-
Tussenseizoen EUR 222,50 EUR 166,50 EUR 111,50
Ouderskipas EUR 291,50 - -
51184 -  (11)
Hexenkinderland in Söll (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH)
Hexenkinderland in Söll (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH)
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.