Skip to navigation Skip to main content
51149 - Wintersport in Obereggen en Carezza in Val d’Ega/Eggental (3)
© IDM Südtirol, Alex Filz

Val d'Ega/Eggental is een klein juweeltje in het hart van de Zuid-Tiroler Dolomieten. In dit dal vind je twee skigebieden, Obereggen en Carezza. Deze skigebieden hebben veel te bieden voor families met kinderen. Ben jij nog op zoek naar een kindvriendelijke wintersportbestemming? Lees hier alles over deze wintersportbestemming.

Wintersport in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol kenmerkt zich door de indrukwekkende Dolomieten. Deze staan niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De vele zonuren en het heerlijke eten zorgen ervoor dat menig wintersporter er graag komt. Daarnaast heeft Zuid-Tirol voor iedere wintersporter wel wat te bieden. Jong, oud, beginner of gevorderde, de pistes in Zuid-Tirol zullen iedereen een glimlach bezorgen. Ze zeggen er niet voor niks 'La Dolce Vita'.

Wintersport in Val d’Ega/Eggental

Het Eggental, of op zijn Italiaans gezegd Val d'Ega, is gelegen op een kleine 20 minuten rijden vanaf Bolzano, de hoofdstad van Tirol. Dit dal ligt middenin de Dolomieten en wordt omringd door de gebergtes Rosengarten en Latemar. In de omliggende dorpjes leven veel inwoners nog volgens de traditionele wijze. Vanuit het dal heb je toegang tot de skigebieden Obereggen en Carezza. Deze gebieden zijn perfect voor families, maar ook voor andere wintersporters. Het mooie is dat je met één skipas toegang hebt tot beide gebieden.

Obereggen

Het skigebied Obereggen beschikt over 48 kilometer aan pistes, die een hoogte van maximaal 2388 meter bereiken. Iedere wintersporter kan in dit gebied heerlijk skiën, maar voor families is dit Obereggen toch wel echt ideaal. Voor kinderen is er het Brunoland, hier kunnen ze heerlijk spelen in de sneeuw. Verder zijn het Yetipark en het Snow House perfect om de eerste bochten in de sneeuw te maken. Daarnaast vind je hier het beste snowpark van de Alpen. En tussen de middag? Dan kun je terecht in één van de 12 berghutten. Naar verwachting zal dit skigebied op 30 november 2019 haar deuren weer openen.

51149 -  (9)
© Paolo Codeluppi

Carezza

Het skigebied Carezza beschikt over ruim 40 kilometer aan pistes, die reiken tot maximaal 2337 meter. Net als Obereggen is dit gebied erg geschikt voor families. Het skigebied doet er werkelijk alles aan om de kinderen een leuke wintersport te bezorgen. Wat dacht je van de kinderlanden ‘Naniland’ en ‘König Laurin’, een sagenparcours, een themapiste, vier rodelbanen en een ‘Kids- en Family-Fun-Line’? Daarnaast zijn de liften bij de vele blauwe pistes zo aangepast dat ook de allerkleinsten veilig naar boven kunnen. Als volwassene kun je je uiteraard ook uitleven op de pistes en een beetje ontspanning vind je in één van de 20 berghutten. Ook dit gebied zal naar verwachting op 30 november 2019 openen.

51149 -  (10)
© IDM Südtirol, Alex Filz

Heerlijk eten en drinken

Niet alleen in de berghutten, maar ook in de restaurantjes kun je genieten van culinaire gerechten die voortkomen uit een mix van de alpine en mediterraanse keuken. Wat dacht je van een heerlijke pasta? Of ga je toch liever voor een Apfelstrudel? Stuk voor stuk krachtig van smaak, gemaakt met de beste ingrediënten. Bestel er een goed glas wijn bij en je maaltijd is compleet. Zit je buiten in de zon, dan is een Aperol Spritz een goede keuze!

Highlights in Val d’Ega/Eggental

  • Ski de Latemar Circuit Ski Safari. Deze tocht neemt je mee langs de mooiste plekken en uitzichtpunten van Carezza en Obereggen.
  • Avondskiën en avondrodelen in Obereggen op dinsdag, donderdag en vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur.
  • Bezoek de bijzondere Oberholz Hut op 2100 meter hoogte. Dit architectonische hoogstandje is bijzonder om te zien én je kunt er heerlijk eten.
  • Snowpark Obereggen. Dit is één van de beste snowparks in de Alpen, met meer dan 30 obstakels.
  • Als eerste op de piste. Ontbijt bij de Oberholz Hut en daal daarna als eerste af over de strak geprepareerde pistes.
  • Geniet van de zonsondergang bij de Laurin’s Lounge.
51149 -  (11)
© IDM Südtirol, Alex Filz

Reizen naar Val d’Ega/Eggental

Met de auto is het vanaf Utrecht iets meer dan 1000 kilometer rijden naar Val d'Ega/Eggental. Je rijdt dan via Duitsland naar Oostenrijk, om vervolgens via de Brennerautobahn naar Italië te rijden. Uiteraard kun je ook met het vliegtuig naar deze bestemming. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn dan München, Milaan, Venetië, Verona of Innsbruck. Tot slot kun je ook met de trein. Als je in München bent aangekomen stap je hier over op de trein die je naar Bolzano/Bozen zal brengen.

Lees meer over Val d'Ega/Eggental >

Advertisement

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.