Skip to navigation Skip to main content
51064 - 24 UUR IN: Achensee (3)

In een nieuwe aflevering van 24 UUR IN neemt Frank je mee naar het Oostenrijkse Achensee. Afgelopen winter ontdekte hij dat dit gebied meer te bieden heeft dan alleen skiën. Hij ging dan ook op zoek naar andere leuke activiteiten in de omgeving en genoot van de Oostenrijkse keuken. Kijk je mee naar deze aflevering?

Achensee: een zee van rust

De Achensee beschikt over ruim 50 kilometer aan pistes die verdeeld zijn over de skigebieden Christlum, Rofan en Zwölferkopf. Daarnaast zijn er in Steinberg am Rofan en Wiesing ook nog een paar liften te vinden. Deze skigebieden zijn kindvriendelijk en zijn zelfs in het hoogseizoen bijzonder rustig. De Achensee is dan ook een geschikte bestemming voor beginnende skiërs en families. Maar ook toerskiërs zullen zich hier geen moment vervelen. Wanneer je uitkijkt over de Achensee komt de rust je tegemoet. Met meer dan 200 kilometer aan loipes rondom de Achensee is dit gebied voor langlaufers een droombestemming.

51064 -  (6)

Perfecte familiebestemming

Achensee is eigenlijk de perfecte bestemming voor families. In alle drie de skigebieden vind je een kinderland waar de kinderen hun eerste bochtjes kunnen leren. Daarnaast zijn er diverse oefenpistes die je het skiën gemakkelijk maken. Verder zijn alle skigebieden van de Achensee kleinschalig en niet bedolven onder massatoerisme waardoor het skigebied voor gezinnen met kinderen erg overzichtelijk is.

Tips voor Achensee

  • Langlaufen rondom de Achensee met 200 kilometer aan loipes
  • Er is een mooi kinderland in Pertisau am Achensee
  • In Achenkirch kun je samen met een ranger sneeuwschoenwandelen
  • Breng een bezoek aan de 800 meter lange winterrodelbaan in Steinberg
  • Eet Kaiserschmarrn in de 200 jaar oude berghut Sennhütte
51064 -  (7)

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In elke aflevering nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.