Skip to navigation Skip to main content
51023 - Wintersport Gurgl: skigebied, dorpen & tips (3)

Het skigebied Gurgl staat bekend om de goede sneeuwkwaliteit en de sneeuwzekerheid De pistes liggen tussen de 1800 en 3080 m hoogte en het skigebied beschikt over moderne liften. Maar welke pistes moet je nou écht geprobeerd hebben, en waar kan je het lekkerste eten? Wij geven antwoord op al je vragen over een wintersport in Gurgl.

Wintersport in Gurgl

In Gurgl gaat het skiseizoen ieder jaar al vroeg in de winter van start. De hooggelegen pistes maken een skiseizoen van november tot eind april mogelijk. Niemand hoeft zich te vervelen in het levendige Gurgl. Het skigebied heeft voldoende pistekilometers (112 km) voor ieder niveau en er zijn vele moderne liften (25) te vinden. Wachtrijen komen hier nauwelijks voor. Wanneer je in de middag toe bent aan een hapje of een drankje, dan kun je terecht bij een van de vele leuke en lekkere berghutten. De Top-Express zorgt ervoor dat je op de berg een goede verbinding hebt tussen Hochgurgl en Obergurgl.

51023 -  (6)
Afdaling in het prachtige Gurgl

Skigebied Gurgl

Het skigebied heeft met ruim 112 km aan pistes aan iedere skiër wel iets te bieden. Het merendeel van het pisteaanbod is rood. Daarnaast is er ruim 37 km aan blauwe pistes en 20 km aan zwarte pistes. 7 sleepliften, 9 stoeltjesliften en 9 gondels zorgen voor een capaciteit van 42.000 mensen per uur m. Er is in Gurgl ook de mogelijkheid tot off-piste skiën en voor freestylers is er een snowpark. Kinderen kunnen in Obergurgl leren skiën bij het Wiesental en Pirchhütt kinderland. Het kinderland van Hochgurgl is te vinden bij de Krumpwasser lift. Dagje ergens anders skiën? Het naastgelegen skigebied van Sölden is in 20 minuten te bereiken. Er is sinds 2 jaar een skipas verkrijgbaar voor de gebieden Sölden en Gurgl.

Obergurgl & Hochgurgl

De skidorpen in Gurgl zijn Obergurgl en Hochgurgl. Obergurgl mag zich van deze twee dorpen het hoogstgelegen kerkdorp van Europa noemen. Het staat bekend als een sfeervol dorp met geringe wachttijden bij de skiliften. Alle voorzieningen voor een fantastische wintersport zijn hier aanwezig. Wanneer je minder waarde hecht aan een gezellig dorpscentrum, dan past Hochgurgl beter bij je. Hochgurgl bevindt zich middenin het skigebied en heeft veel accommodaties aan de piste. Hochgurgl valt daarom in de smaak bij mensen die lange dagen op de pistes willen maken. Het is wel zo dat de prijzen in Hochgurgl wat hoger liggen dan in Obergurgl.

Berghutten in Gurgl

Het eten en drinken op de piste is natuurlijk ook heel belangrijk tijdens je wintersport. Hier hoef je je geen zorgen om te maken in Gurgl. Restaurant Hohe Mut Alm is een echte aanrader wanneer je op het hoogste niveau wil genieten van de Tiroolse en internationale specialiteiten. Dit restaurant is gelegen op de bergrug van de Hohe Mut (2670 m) en biedt een prachtig uitzicht. Het uitzicht bij het Top Mountain Star restaurant (3080 m) is misschien nog wel indrukwekkender! Trek in een pizza uit de houtoven? Breng dan een bezoekje aan Top Mountain Cross Point. Dit is een restaurant met een uitgebreide menukaart dat voor ieder wat wils biedt. Voor de après-ski op de piste moet je bij de Nederhütte zijn.

51023 -  (7)
Top Mountain Star restaurant in Gurgl (3080 m)

Top Mountain Star restaurant in Gurgl (3080 m)

Pistetips in Gurgl

In ieder gebied zijn er wel een paar pistes die bij wintersporters net wat extra geliefd zijn. Maar welke pistes zijn dit dan in Gurgl? Wanneer je minder ervaren bent, is er voldoende keuze uit blauwe pistes. Een aanrader is de blauwe 26. Van de rode pistes is nr. 1 erg fijn. Deze brengt je van de Hohe Mut Alm richting Obergurgl en heeft een prachtig uitzicht op het Rotmoostal. Wanneer je meer gevorderd bent en toe bent aan meer uitdaging, dan mag je zwart 22 en zwart 28 niet missen.

Skiopening Snowplaza Gurgl

Dit jaar trapt Snowplaza het skiseizoen af in Gurgl! We organiseren verschillende toffe activiteiten en gezellige feestjes. Je kan tijdens dit event genieten van de eerste afdalingen van het seizoen, lunchen op de berg met de lekkerste beats en dansen tot in de late uurtjes. Uiteraard kan tijdens de Snowplaza Skiopening Gurgl ook het nieuwste wintersportmateriaal worden getest. 

Praktische informatie voor een wintersport in Gurgl

Reis
Gurgl is het beste te bereiken via de A3 of via de A61.Vanaf de snelweg ben je nog ca. 68 km onderweg met de auto. Vergeet niet dat er een vignet nodig is om over de snelweg in Oostenrijk te mogen rijden. Uiteraard is Gurgl ook goed te bereiken met de trein of met het vliegtuig. Wanneer je er voor kiest het vliegtuig te pakken, dan is het vliegveld van Innsbruck de beste optie. Met de trein kan je reizen via het Ötztal station aan het begin van het dal.

Weer & sneeuw
Gurgl staat bekend om de sneeuwzekerheid. Doordat de skipistes zich op een noordhelling bevinden, ligt er tot in het voorjaar altijd voldoende sneeuw. Daarnaast liggen de pistes tussen 1800 en 3080 meter hoogte, wat goede sneeuwomstandigheden garandeert.

Accommodatie
Er is voldoende keuze aan accommodaties in Gurgl. Je kan er voor kiezen om te verblijven in Hochgurgl of in Obergurgl. De accommodaties in Hochgurgl liggen meestal direct aan de skipiste. Obergurgl staat meer bekend om haar gezelligheid.

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.