31 oktober 2019 door Thijs in Tips

Een wintersportvakantie in de USA is een droom van velen. De skigebieden in Amerika staan bekend om de ongekende sneeuwkwaliteit, het bijzondere landschap en de levendige dorpen. Wintersport in de USA is compleet anders dan je bent gewend in de Alpen. De service en pistepreparatie is voortreffelijk en wachttijden bij de liften komen haast niet voor. Van plan om op wintersport te gaan naar de USA? In dit weblog lees je waar je rekening mee moet houden!

#1. Kies de juiste periode

Het wintersportseizoen in de USA is vergelijkbaar met dat van de Alpen. Van eind november tot eind april kan er geskied worden. Houd er wel rekening mee dat de prijs voor accommodaties en skipassen varieert gedurende het seizoen. Wanneer je buiten het hoogseizoen reist kan je dit veel geld besparen. Een ideale periode om op wintersport te gaan naar Amerika is begin januari t/m midden februari. Het prijsniveau voor skipassen en eten op de piste ligt hoger dan je gewend bent in de Alpen.

Uitzicht Deer Valley USA

#2. Boek zo vroeg mogelijk

Je wintersport in Amerika kun je boeken bij een reisorganisatie of helemaal zelf regelen. Het voordeel van een pakketreis is dat je direct weet waar je aan toe bent en dat alles voor je geregeld wordt. Kies je ervoor om zelf je vlucht, accommodaties, huurauto en skipas te boeken, dan kun je het nodige geld besparen. Wanneer je dit al maanden van te voren regelt, liggen de prijzen nog een stuk lager.

#3. Vergeet niet je ESTA aan te vragen

Besloten om op wintersport te gaan naar de USA? Vergeet dan niet je ESTA aan te vragen. Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplichte reistoestemming die aangevraagd dient te worden wanneer je wilt afreizen naar de Verenigde Staten van Amerika. Tegenwoordig kun je de ESTA makkelijk en snel online aanvragen via https://www.esta-aanvragen.nl/. De kosten van het ESTA bedragen €25,- per persoon. Heb je op of na 11 maart 2011 gereisd naar Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië of heb je de nationaliteit van een van deze landen gehad dan is de kans groot dat je ESTA aanvraag afgekeurd wordt. Vraag in dit geval geen ESTA aan, maar een Visum Amerika aan.

#4. Reis rechtstreeks en zo kort mogelijk

Kies wanneer het mogelijk is voor een rechtstreekse vlucht naar Amerika. Vanaf Schiphol kun je bijvoorbeeld direct naar Salt Lake City vliegen (+- 10 uur). Vanaf hier is het minder dan 45 minuten rijden naar Park City - Deer Valley. Wil je gaan skiën in Colorado (o.a. Vail Mountain, Beaver Creek en Aspen), dan ben je altijd gebonden aan een overstap. Probeer deze overstap te maken op een Europees vliegveld, deze zijn een stuk comfortabeler en dit scheelt je veel strenge controles.

#5. Ga zo lang mogelijk!

Je gaat niet ieder jaar naar Amerika op wintersport, dus ga zo lang mogelijk! De reis neemt al flink wat tijd in beslag en door het tijdverschil (+- 8 uur) heeft je lichaam tijd nodig om te acclimatiseren. Wanneer je langer dan een week gaat, heb je bovendien de mogelijkheid om meerdere skigebieden te combineren. Maak bijvoorbeeld een tour langs de skigebieden in Utah of ga skiën in Vail Mountain, Aspen en Breckenridge.

Pistebord Sollitude

Meer informatie over een wintersport in de USA

Over de sneeuwzekerheid hoef je je voor een wintersport in de USA geen enkele zorgen te maken. Hoewel de bergen een glooiend karakter hebben, valt er jaarlijks een gigantische hoeveelheid sneeuw. De sneeuw is bijzonder fijn en van een onovertroffen kwaliteit. Van alle skigebieden in Amerika zijn die van Colorado en Utah het meest sneeuwzeker en ontwikkeld. Ieder type skiër kan hier uit de voeten en ook op het gebied van freestyle en freeriden zijn veel mogelijkheden. Veel dorpen hebben een authentieke uitstraling dankzij de houten gebouwen en western-look. Iedere fanatieke wintersporter zou deze bijzondere ervaring een keer mee moeten maken. De sneeuw, de mensen, het landschap, in de Verenigde Staten beleef je een onvergetelijke wintersport.


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.