31 januari 2019 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wanneer je eenmaal hebt besloten om op wintersport naar Utah te gaan, dient het volgende ‘probleem’ zich aan. Voor welk skigebied moet je kiezen? Na met de rechtstreekse vlucht van Delta Air Lines naar Salt Lake City te zijn gevlogen, heb je de keuze uit zes skigebieden, die zich allemaal op slechts 45 minuten rijden bevinden. In dit weblog hebben we de zes skigebieden rond Salt Lake City onder de loep genomen.

Toegangspoort tot de beste sneeuw ter wereld

Je wintersport in Utah begint in Salt Lake City, de hoofdstad van deze Amerikaanse staat. Je kunt vanaf hier direct naar een van de zes skigebieden gaan, maar het is ook de moeite waard om nog even in deze stad te blijven. In de stad waar in 2002 de Olympische Spelen werden georganiseerd kun je o.a. de Mormonen tempel bezoeken, een basketbalwedstrijd van Utah JAZZ bijwonen of het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond bekijken. Wie de zes skigebieden rond Salt Lake City met elkaar wil combineren, kan gebruik maken van de Ski City Super Pass.

Little Cottonwood Canyon: Snowbird & Alta

Snowbird & Alta zijn twee verschillende skigebieden die met elkaar verbonden zijn en samen Little Cottonwood Canyon vormen. Op de pistes van Alta zijn geen snowboarders toegestaan en er zijn tal van familievriendelijke faciliteiten. Jaarlijks valt hier maar liefst 14 meter sneeuw en in totaal zijn er 116 verschillende pistes. Snowbird biedt zelfs de meest ervaren wintersporter voldoende uitdaging. Er zijn tal van steile afdalingen en uitdagende pistes. Om je wintersportdroom helemaal in vervulling te laten gaan kun je hier ook heliskiën.

Piste in Snowbird

(Foto: © Snowbird / Scott Markewitz)

Deer Valley & Park City

Ook Deer Valley & Park City zijn twee afzonderlijke skigebieden, die op een steenworp afstand van elkaar liggen. Hier ga je naartoe wanneer je kilometers wil maken. Park City Mountain is met een oppervlakte van 3000 hectare het grootste skigebied van Amerika. Met 348 pistes en 8 funparks heeft dit skigebied iedereen wel iets te bieden. In Deer Valley, waar snowboarders niet zijn toegestaan, gaat het er iets rustiger aan toe. Voor beginnende skiërs zijn er ‘slow zones’ en ook zijn er goede faciliteiten voor families. Aan luxe ook geen gebrek in Deer Valley, de gastronomie is van het hoogste niveau en er je kunt zelfs gebruik maken van ski valets!

Hoofdstraat van Park City

(Foto: © Park City)

Big Cottonwood Canyon: Brighton & Solitude

Big Cottonwood Canyon is het overkoepelende skigebied dat Brighton en Solitude samen vormen. Locals uit Salt Lake City komen hier graag skiën en daarmee weet je dat het met de pistes wel goed zit. Brighton is de perfecte bestemming wanneer je met je familie op wintersport gaat naar Utah. Kinderen onder de 10 jaar skiën hier gratis en er zijn tal van eenvoudige afdalingen. ’s Avonds kun je hier ook skiën, de pistes van Brighton zijn verlicht tot 21:00 uur. Solitude beschikt over accommodaties die direct aan de pistes liggen en staat te boek als een van de beste off-piste gebieden van de Verenigde Staten. Er zijn hier maar liefst 3 bowls en 77 geprepareerde pistes.

Wil je de skigebieden zelf ervaren? Op wintersportutah.nl boek je al een compleet verzorgde wintersport naar Utah vanaf € 1599,-.

Skiën in Solitude

(Foto: © Solitude / Adam Clark)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.