Skip to navigation Skip to main content
50983 - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental: nieuws skiseizoen 2019/2020 (3)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Christian Kapfinger

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental begint het wintersportseizoen 2019/2020 weer met tal van nieuwe dingen. Afgelopen zomer is bevestigd dat er voor een bedrag van 73,4 miljoen euro geïnvesteerd gaat worden. Met dit bedrag gaat de SkiWelt onder andere vier nieuwe liften, waarvan twee komende winter al gaan draaien, realiseren. Naast diverse technische vernieuwingen in het skigebied wordt ook het evenementen- en activiteitenprogramma uitgebreid. In dit weblog lees je alles over de vernieuwingen in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental voor 2019/2020.

Nieuwe skiliften SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

In de SkiWelt is onder andere gewerkt aan de eerste combilift van de Kitzbüheler Alpen, de Zinsbergbahn. Deze lift is voorzien van 10-persoons gondels en 8-persoons stoeltjes met verwarming en weerkap. Dit project heeft 15 miljoen euro gekost en is gereed voor aanvang van wintersportseizoen 2019/2020. Ook richting het hoogste punt van het skigebied ga je voortaan met een nieuwe stoeltjeslift. De 8CLD/B Fleidingbahn gaat naar een hoogte van 1892 meter en biedt plaats aan 8 personen. Tijdens de zomer van 2020 wordt er bovenop het bergstation een uitzichtplatform geopend.

50983 -  (6)
Impressie van het dalstation van de Zinsbergbahn (Foto: © AB Seilplanungsbüro)
Impressie van het dalstation van de Zinsbergbahn (Foto: © AB Seilplanungsbüro)

Nieuw activiteitenprgramma in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Ook naast de piste worden er in de SkiWelt vernieuwingen doorgevoerd, bijvoorbeeld voor winterwandelaars. Zo worden er drie nieuwe winterwandelwegen geopend op de Hohe Salve, bij Hexenwasser en in Hochsöll. De winterwandelpas is vanaf komend seizoen ook beschikbaar voor 3 of 4 dagen. Ook het ALPENIGLU® Dorf heeft zich verder ontwikkeld. Van donderdag tot en met zondag kun je hier slapen in één van de 18 iglo's bij het bergstation in Hochbrixen. Daarnaast vind je hier een iglokerk, restaurant, bar, zonnelounge en expositie. Het heksenprogramma op de Simonalm is een must voor kinderen. Van zondag tot donderdag wordt er om 11:00 uur een toverdrank gebrouwen boven een ketel met vuur. Ook bevindt zich hier een snelheidspiste (Siller-Keat piste) en een funslope (afdaling 46). Meerijden in een machtige pistenbully is mogelijk vanaf januari.

Doe nu een vrijblijvende aanvraag voor een wintersport in de SkiWelt >

Zomer 2020 in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Momenteel wordt er ook gewerkt aan een lift die in juli 2020 in gebruik gaat worden genomen. De 10-persoons gondel naar Hexenwasser is echter meer dan alleen een lift. Tijdens de rit naar boven krijg je informatie en avontuurlijke verhalen te horen, waarbij iedere cabine zijn eigen onderwerp heeft. In Hexenwasser Söll komt bovendien een nieuwe Hexerei met heksenkeuken, heksentube, werkplaats, naaikamer, heksenpodium en heksenvoetbaden. Voor aanvang van wintersportseizoen 2020/2021 wordt in Hopfgarten-Itter de oude 4-persoons gondel vervangen door een moderne 10-persoons variant.

50983 -  (7)
Impressie van het Hexenwasser-gondel in Söll (Foto: © Bergbahnen Söll)
Impressie van het Hexenwasser-gondel in Söll (Foto: © Bergbahnen Söll)

Meer informatie over SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied omvat 9 dorpen, 284 kilometer aan pistes, 90 skiliften en 80 skihutten en restaurants. Daarnaast zijn er nog eens 4 funparks, 1 funslope area, ski-movie piste, het ALPENIGLU®-Dorf, 11 kilometer aan avondpistes en 3 verlichte rodelbanen. Dankzij een omvangrijk netwerk van loipes en winterwandelroutes kan de natuur rond de indrukwekkende Wilder Kaiser in alle rust ontdekt worden.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.