2 oktober 2019 door Florien in TipsSkigebieden onder de loep

Liefhebbers van lekker eten zijn in Alta Badia aan het juiste adres. Dit prachtige skigebied in het Italiaanse Zuid-Tirol wordt niet voor niets de culinaire hoofdstad van de Dolomieten genoemd. Je vindt er veel leuke berghutten en tal van goede restaurants (mét Michelinsterren), maar daar houdt het niet bij op. Voor de echte fijnproefer heeft Alta Badia 'A Taste for Skiing' opgericht. Vier culinaire hoogtepunten, met elk een eigen thema. Internationale chefs creëeren de lekkerste gerechten in skihutten in Alta Badia en die kun je de hele winter proeven. Lekker eten staat centraal, maar ook skiën met uitzicht op de machtige Dolomieten. In dit weblog lees je alles over 'A Taste for Skiing' en Alta Badia.

Wintersport in Alta Badia

Alta Badia is één van de skigebieden in het Italiaanse Zuid-Tirol, middenin de Dolomieten. De zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar, maar om de sneeuwzekerheid en pistes hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Het skigebied van Alta Badia telt ruim 130 km aan pistes. Tel je daar ook de overige verbindingen bij op, dan zit je al snel op meer dan 500 km aan pistes. Allemaal toegankelijk met één skipas: de Dolomiti Superskipas (1200 km aan pistes in de Dolomieten). Het skigebied heeft van alles in huis voor ieder type wintersporter: van brede blauwe afdalingen voor beginners, tot pittige World Cup afdalingen voor gevorderden. Ook heb je vanaf hier toegang tot de befaamde Sella Ronda, de Giro della Grande Guerra (Eerste Wereldoorlog skitocht langs het Dolomietenfront, rond de Col di Lana)

Skiseizoen: 4-12-2019 tot 14-4-2020

Sfeervolle dorpen

Tijdens je wintersport in Alta Badia kun je overnachten in verschillende dorpen. Bijvoorbeeld Corvara, Colfosco, La Villa, San Cassiano, Badia en La Val. De skiliften liggen meestal op loopafstand en er zijn genoeg leuke winkeltjes, bars en goede restaurants. In de dorpen wordt Ladinisch, Italiaans en Duits gesproken.

De culinaire hoofdstad van de Alpen

Ben jij gek op skiën én lekker eten? Dan ben je in Alta Badia, maar eigenlijk in heel Zuid-Tirol, aan het juiste adres. Alta Badia staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Dolomieten en dat is niet voor niets. Nergens vind je zoveel Michelinsterren op 15 vierkante meter. Restaurant St. Hubertus in San Cassiano heeft er 3 en Restaurant La Stüa de Michil in Corvara heeft er 1.

Eten in Alta Badia
De Culinaire hoofdstad van de Dolomieten (Foto: © IDM Südtirol, Alex Moling)

A Taste for Skiing: 4 culinaire hoogtepunten

Skiën in Alta Badia is veel meer dan alleen skiën. Onder het motto 'A Taste for Skiing' heeft het skigebied tal van gastronomische events opgericht. Hierbij wordt skiën gecombineerd met goed eten en dito wijnen. Er zijn vier verschillende skitochten waar je tijdens het seizoen aan deel kunt nemen.

 • Gourmet Skisafari
  Nationale- en internationale chefs creëeren de lekkerste gerechten voor de Gourmet Skisafari. Die presenteren zij vervolgens in verschillende berghutten in het skigebied. Samen met een bijpassend glas wijn kun je de gerechten proeven. Gedurende het skiseizoen zijn de gerechten in de berghutten te proeven.
 • Sommelier on the slopes
  Gek op wijn? Dan is dit evenement perfect voor jou! De 'Sommelier on the slopes' skitocht vindt een aantal keer per seizoen plaats. Samen met een sommelier ga je de piste op. Daar proef je de lekkerste wijnen. Geplande data: 17-12-2019, 14-1-2020, 28-1-2020, 11-2-2020, 3-3-2020 en 10-3-2020
 • De dl Vin - Wine Skisafari
  De dl Vin Wine Skisafari vindt plaats op 22 maart 2020. Tijdens dit event kun je bij vier verschillende berghutten de lekkerste rode- en witte wijnen uit Zuid-Tirol proberen.
 • Roda dles Saus
  De Roda dles Saus staat in het teken van de Ladinische keuken. Deze eeuwenoude keuken is boers en kent veel krachtige smaken. Er was vroeger niet veel beschikbaar en dus werd met maar weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Enkele voorbeelden: Cajinci, Furtaies en Turtres. Roda dles Saus vindt plaats van 15 t/m 22 maart 2020. Ski van hut naar hut en proef de lekkerste gerechten.
Eten in de bergen
Geniet van heerlijk eten en dito wijnen tijdens 'A Taste for Skiing' (Foto: © IDM Südtirol, Alex Moling)

Vervoer Alta Badia

Alta Badia is op verschillende manieren te bereiken. Met de auto is het iets meer dan 1000 km rijden vanaf Utrecht. Via Duitsland rijd je naar Oostenrijk en via de Brennerautobahn rijdt je vervolgens naar het skigebied. Geen zin om te sturen? Ook met het vliegtuig kun je naar Alta Badia. Vliegen doe je op München, Innsbruck, Milaan, Verona of Venetië. Een andere optie is de trein. Deze rijdt via München naar Bolzano.

Lees meer over een wintersport in Alta Badia >

Advertisement

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen