6 september 2019 door Mandy in Alpenweer

Gaat het nu echt beginnen? Twee weken geleden konden we al delen dat er een laagje sneeuw viel in de Alpen, maar nu lijkt het toch echt wat meer te worden dan een laagje. Dus toch goed nieuws voor de wintersportliefhebber. Er is sneeuw gevallen in verschillende gebieden, en er is nog veel meer sneeuw onderweg! Bekijk hieronder een aantal witte webcambeelden.

De eerste centimeters

Na iedere dag een kleine check op de webcams is het dan zover. De eerste verse sneeuw is vannacht in verschillende skigebieden gevallen. Inmiddels kleuren de webcams in gebieden zoals Zugspitze, Ischgl en Sölden daardoor steeds witter. De weersvoorspellingen voor vandaag zijn dan ook goed, er wordt namelijk nog eens 10 cm extra sneeuw verwacht in verschillende hooggelegen skigebieden. 

 

Goed vooruitzicht

Het nulgradenniveau zal de komende weken dalen waardoor de meer laaggelegen gebieden ook te maken krijgen met de eerste sneeuwval. Uiteraard is er niks veranderlijker dan het weer, maar deze voorspelling brengt ons toch dichterbij de opening van het wintersportseizoen. Dit weekend wordt er nog eens 60 cm sneeuw verwacht op de bergtoppen. Stap voor stap komen we dichterbij de langverwachte periode waarbij we weer op de latten mogen! 

Golm Montafon
Lichte sneeuwval in Golm Montafon


Skigebied Ischgl
Ischgl kleurt steeds witter


Kühtai
De eerste sneeuwval in Kühtai


Lauberhorn
Sneeuw, sneeuw en nog een sneeuw op de Lauberhorn, Jungfrau Region


Pejo 3000
De bergtoppen kleuren wit in Pejo 3000 (Italië)


Pitztaler Gletscher


Samnaum
Goede sneeuwval in Samnaun


Gletscher Express Sölden
De Gletscher Express in Sölden 


Bergtop met verse sneeuw in Sölden


Zugspitze
Nu al in de weer met de sneeuw in Zugspitze


Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.