Skip to navigation Skip to main content

10 skihostels waar je goedkoop kunt overnachten

50787 - 10 skihostels waar je goedkoop kunt overnachten (2)

Wintersport wordt duurder en duurder. De laatste jaren zijn er gelukkig steeds meer skihostels bijgekomen, waar je voor een prima prijs kunt overnachten. Basic voorzieningen en soms gedeelde slaapkamers, maar daar staat dan ook wel een goedkope prijs tegenover. En de bestemmingen waar je skihostels vindt, zijn echt niet de minste! In dit weblog een overzicht van 10 skihostels waar je goedkoop kunt overnachten.

#1. 1861 Châtel Hostel, Châtel: € 20,- p.n.

“The cheapest accommodation in Les Portes du Soleil” is het statement dat het 1861 Châtel Hostel maakt. En dat kan met een prijs van € 20,- per persoon per nacht zomaar kloppen. Het 1861 Châtel Hostel werd in 2015 geopend en is een moderne, stijlvolle accommodatie te midden van de natuur. Destijds was dit het eerste particuliere hostel van de Franse Alpen. Er zijn zowel tweepersoonskamers te boeken als gedeelde kamers met stapelbedden.

#2. Snowbunnys, Kitzbühel: € 33,20 p.n.

Wie goedkoop wil overnachten in het levendige Kitzbühel, moet naar Snowbunnys. Dit hostel ligt op slechts vijf minuten afstand van de Hahnenkammbahn en de bars en clubs zijn ook nabij. Niet alleen de prijs voor een bed is goedkoop, € 33,20 per nacht, maar ook die van het bier. Snowbunnys beweert het goedkoopste bier van Kitzbühel te verkopen.

#3. Balmers Hostel, Interlaken: CHF 34 p.n.

Altijd al op wintersport naar Zwitserland willen gaan, maar staan de prijzen je tegen? Bij Balmers Hostel in Interlaken kun je in ieder geval nog voor een aanvaardbare prijs overnachten. Dit is het eerste particuliere hostel van Zwitserland en wordt bezocht door reizigers van over de hele wereld. Er zijn verschillende type kamers en de prijzen beginnen bij CHF 34 per nacht. Met de trein kun je makkelijk en snel de pistes van de Jungfrau Region bereiken.

#4. Ostello di Lignan, Aosta: € 19,- p.n.

Wie liever buiten de gebaande paden op wintersport gaat, moet zeker eens aan het Italiaanse Aosta denken. Deze afgelegen regio is een stuk minder toeristisch dan veel andere wintersportregio’s. Ostello di Lignan ligt vlakbij het skigebied van Pila en beschikt over 64 bedden. De prijzen starten vanaf € 19,- per nacht.

#5. Good Bye Lenin Hostel, Zakopane: € 10,- p.n.

Wie écht goedkoop op wintersport wil, moet naar Polen. Niet alleen de prijs voor een overnachting ligt hier laag, maar ook die van de skipassen en het eten en drinken. Wanneer je helemaal voor voordelig wil gaan, boek je een hostel in Zakopane. Voor een bed in het rustig gelegen Good Bye Lenin Hostel betaal je minder dan € 10,- per nacht.

#6. The People Hostel, Les Deux Alpes: € 19,- p.n.

Hostels zijn al lang niet meer van die muffe plekken met ongure types en doorgezakte stapelbedden. The People Hostel in Les Deux Alpes is een moderne accommodatie met uitgebreide voorzieningen. Er zijn 362 bedden die zijn onderverdeeld in tal van verschillende type kamers. De Champamé en Vallée Blanche stoeltjesliften bevinden zich op loopafstand.

#7. Marmota Hostel, Innsbruck: € 29,- p.n.

Vanuit Innsbruck, de ‘hoofdstad van de Alpen’, liggen diverse skigebieden aan je voeten. Een ideaal uitgangspunt om de stad en de pistes te ontdekken is het Marmota Hostel. Alle voorzieningen die je van een modern hostel mag verwachten zijn aanwezig en de ligging is uitstekend.

#8. Ho36, La Plagne: € 25,- p.n.

Ho36 ligt in het centrum van La Plagne Centre, op loopafstand van de pistes en de liften. Het moderne hostel beschikt over een eigen restaurant, dus als je ’s avonds niet meer de deur uit wilt kun je hier gewoon heerlijk eten. De prijzen voor een overnachting beginnen bij € 25,- p.p.

#9. Romedihof Backpacker Hostel, Imst: € 23,- p.n.

Het Romedihof Backpacker Hostel is gebouwd in de 15e eeuw en in 2009 compleet gerenoveerd. Hierbij is de oorspronkelijke charme van het gebouw behouden gebleven, maar het comfort bijzonder toegenomen. De pistes van Ferienregion Imst bevinden zich nabij en ook het Pitztal is niet ver weg.

#10. Hostel 2962, Garmisch-Partenkirchen: € 31,- p.n.

Het gerenoveerde Hostel 2962 in Garmisch-Partenkirchen ligt op 250 meter afstand van het station. De traditionele accommodatie beschikt over 23 verschillende kamers, van verschillende types. Wanneer je je kamer deelt met 3 of 4 andere personen, betaal je € 31,- per nacht.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.