29 juli 2019 door Thijs in Nieuws

Skigebied Alta Badia in Zuid-Tirol investeert in aanloop naar wintersportseizoen 2019/2020 in de aanleg van twee nieuwe liften. In Badia komt een nieuwe 10-persoons gondel naar La Crusc. Aan de overzijde van het Gherdenacia Plateau, in Colfosco, wordt een sleeplift vervangen door een 6-persoons stoeltjeslift. In dit weblog alles over de nieuwe liftprojecten in skigebied Alta Badia.

Nieuwe 10-persoons gondel La Crusc 2 in Badia

In aanloop naar komend wintersportseizoen wordt de 2-persoons stoeltjeslift ‘La Crusc’ in Badia vervangen door een 10-persoons gondel. De oude lift heeft meer dan 21 jaar wintersporters en zomertoeristen naar het karakteristieke La Crusc kerkje op 2045 meter gebracht. Voortaan is het ook mogelijk om met de rolstoel of kinderwagen naar deze prachtige plek te gaan. Alle gondels zijn uitgerust met stoelverwarming en voortaan doe je er slechts drie minuten over om boven te komen in plaats van 14 minuten!

Impressie van de nieuwe La Crusc 2 gondel in Badia
(Foto: © Seggiovie S. Croce AG)

Skigebied La Crusc in Badia

Het skigebied van La Crusc ligt helemaal aan de buitenzijde van Alta Badia en beschikt over 5 kilometer aan pistes. Houd je echter van rust en hecht je geen belang aan een groot pisteaanbod, dan zit je hier helemaal goed. Skigebied La Crusc ligt tussen twee natuurparken, die beide zijn onderscheiden als UNESCO Werelderfgoed: Fanes-Sennes-Prags en Puez-Odle. De pistes van La Crusc reiken tot 2045 meter en in het gebiedje liggen diverse berghutten. Bij de Rifugio Lee, Nagler Hütte en Ütia L'Tamá ben je aan het goede adres om te genieten van de Zuid-Tiroler keuken. In het dal, direct bij het dorp, bevindt zich een kinderland en een oefenweide met pannenkoeklift (Baby Pedraces).

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons La Crusc 2 gondel in Badia

Bergstation: La Crusc Lengte: 958 m
Hoogte bergstation: 2015 m Hoogteverschil: 175 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 03:11 min.
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 1580 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Badia

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in Colfosco

Boven Colfosco in het Edelweisstal wordt de sleeplift vervangen door een 6-persoons stoeltjeslift. De nieuwe lift kan 2200 personen per uur vervoeren, waardoor de capaciteit in dit deel van het skigebied flink wordt verhoogd. De Stella Alpina piste die door de lift wordt ontsloten, wordt bovendien 442 meter verlengd en 40 meter verbreed. Zo hebben zowel de wintersporters op de geprepareerde piste, als die op de funslope meer ruimte. In het skigebied boven Colfosco wordt ook geïnvesteerd in de aanleg van extra kunstsneeuwinstallaties. Bij het bergstation van de stoeltjeslift komt bovendien een extra meer voor de opslag van water ten behoeve van de kunstsneeuwproductie.

Colfosco: directe aansluiting op de Sella Ronda

Colfosco ligt te midden van een waanzinnig berglandschap en is het hoogstgelegen (1645 m) dorp van Alta Badia. De bestemming is geliefd bij een breed wintersportpubliek. Families voelen zich thuis op de pistes van het Edelweisstal, terwijl gevorderde skiërs vanuit Colfosco een directe aansluiting hebben op de Sella Ronda. Via de liften rond het dorp maak je snel de oversteek naar Val Gardena of Corvara. Aan genieten heb je in Colfosco een dagtaak, van perfect geprepareerde pistes, het schitterende landschap en het heerlijke eten.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen