14 juni 2019 door Joris in Auto

In winterse omstandigheden heeft een auto het extra zwaar. Het is dan ook belangrijk om hierop voorbereid te zijn. Een auto kan zoal last krijgen van deuren die vastvriezen, de handrem die vastvriest of de accu die het eerder begeeft. Het zijn allemaal kleine dingen die vrij eenvoudig voorkomen kunnen worden. Voor het vastvriezen van de deuren helpt het vaak al om de deur even extra dicht te duwen, hiermee breek je het ijs. Zo heb je voor bijna alle winterse omstandigheden wel een trucje, maar het is wel belangrijk die te kennen. Zeker als je met de auto een flink stuk moet rijden door de sneeuw naar jouw bestemming.

Zo snel mogelijk jouw bestemming bereiken

Om zo snel mogelijk aan te komen op jouw bestemming, kan je alvast wat dingen regelen voor vertrek. Het is erg belangrijk voor vertrek om de wintersport verkeersinformatie te bekijken. Zo weet je van tevoren al wat je kunt verwachten en hierop kun je inspelen. Het aanschaffen van vignetten en milieustickers voordat de reis begint, is ook erg handig. Dit scheelt namelijk heel erg veel wachttijd bij de grens. Het meenemen van een oude wegenkaart, ook al heb je een goed navigatiesysteem kan van belang zijn. Op een wegenkaart heb je vaak een beter overzicht als je een alternatieve route zoekt.

Het rijden in de sneeuw

Rijden op sneeuw en ijs vinden veel mensen niet heel erg leuk. Je hebt namelijk snel het gevoel dat je de auto niet onder controle hebt. Dit is natuurlijk niet prettig. Optrekken vanuit stilstand kan dan ook al snel leiden tot een erge glijpartij. Niet voor alles is een oplossing, het is voornamelijk belangrijk dat je rustig probeert te blijven. Alle handelingen moeten geleidelijk uitgevoerd worden, rustig sturen en niet abrupt remmen en bochten niet scherp nemen. Bij heel veel sneeuw is het handig om gebruik te maken van sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op een besneeuwde wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid en voor een kort stukje.

Verzekeringen

Een allrisk verzekering is een verzekering met de meest uitgebreide dekking. Hierbij wordt niet alleen de schade gedekt die je toebrengt aan anderen, maar ook de schade aan het eigen voertuig. Als je vaak op wintersportvakantie gaat per auto kan het handig zijn om voor een allrisk autoverzekering te gaan. Doordat deze verzekering de maximale dekking geeft, hoef jij je minder zorgen te maken over de beschadigingen aan andere auto’s of aan je eigen auto. Tijdens de reis naar wintersport gebeurt ten slotte de meeste ongelukken.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen