14 mei 2019 door Joris in Tips

Heb je er altijd al van gedroomd om skileraar te worden? Of wist je vanaf het eerste moment op de piste al direct dat skiën hetgeen is waar jij jezelf de rest van je leven zoveel mogelijk mee bezig wilde houden? En ben je het hele jaar door aan het kijken naar aantrekkelijke aanbiedingen die jou de mogelijkheid geven om weer zo snel mogelijk naar de sneeuw te vertrekken? Dan wordt het tijd om deze droom te verwezenlijken! Gelukkig is het geen onmogelijke opgave om skileraar te worden. Wel is het belangrijk dat je het skiën in je hebt, niet bang bent aangelegd, flexibel bent en beschikt over een hoge dosis geduld. Daarnaast is het ook handig als je meerdere talen spreekt, bij voorkeur Engels en Duits.

Anwärter diploma's

Wanneer je over alle eerder genoemde capaciteiten beschikt, kom je al een heel eind. Toch ben je er helaas dan nog niet helemaal. Het is namelijk verplicht om in het bezit te zijn van een diploma om als skileraar te mogen werken. Dit diploma wordt ook wel het Anwärter-diploma genoemd. Met het Anwärter I Indoor diploma ben je bevoegd om les te geven aan beginnende skiërs op indoorbanen. Bovendien mag je met dit diploma ook werken bij skireisorganisaties. Wanneer je in Oostenrijk als skileraar wilt werken, moet je in het bezit zijn van nog een diploma, namelijk de tweede Anwärter helft. Naast de Anwärter-opleiding is het nog mogelijk om andere opleidingen te volgen en jezelf te specialiseren. Voorbeelden hiervan zijn de borstelbaanopleiding en de Alpinkurs. De opleidingen tot skileraar worden bij verschillende instanties aangeboden.

Kosten voor een opleiding tot skileraar

Natuurlijk zijn deze opleidingen tot skileraar niet gratis. Wanneer je skileraar wilt worden, moet je namelijk niet alleen betalen voor de lessen, maar ook voor de losse examens. Bovendien zijn de opleidingsweken vrij intensief, waardoor het verstandig kan zijn om in de buurt van de leslocatie te overnachten. Deze overnachtingen zullen niet goedkoop zijn en daarnaast moet je ook rekening houden met andere kosten, zoals eten en drinken en het huren van ski's.

Financieren van jouw skiopleiding

Misschien heb je ouders die jouw opleiding voor je willen betalen of heb je zelf gespaard. Wanneer dit niet het geval is, is het een optie om geld te lenen bij een kredietverstrekker of van vrienden of familie. Het voordeel van lenen bij vrienden of familie is dat je vaak geen rente hoeft te betalen. Toch kan het lenen bij een kredietverstrekker soms verstandiger zijn, omdat je verder aan niemand wat verschuldigd bent, waardoor je niet het risico loopt dat relaties onverhoopt kunnen verslechteren. Wanneer het je is gelukt om de financiering rond te krijgen, kun je direct beginnen met het waarmaken van jouw droom. Als je de opleiding hebt afgerond en een baan hebt gevonden, ga je meer geld verdienen waardoor je meteen kunt gaan beginnen met het terugbetalen van jouw lening.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen