Skip to navigation Skip to main content
50469 - Skigebieden van Chamonix: pistes, liften & info (2)
© Pixabay

Chamonix is een van die wintersportbestemmingen die je bezocht moet hebben. In dit legendarische skidorp vonden in 1924 de eerste Olympische Winterspelen plaats. Tegenwoordig is Chamonix een levendige bestemming waar je niet alleen geweldig kunt skiën, maar ook kunt shoppen, uitgaan en dineren. De wintersportmogelijkheden rond Chamonix zijn eindeloos. In dit weblog nemen we de skigebieden rond Chamonix onder de loep, zodat jij weet welke pistes en berghutten je niet mag missen!

Les Planards: vlakbij het centrum van Chamonix

Op 2 minuten afstand van het centrum van Chamonix liggen de pistes van Les Planards. In dit skigebiedje, dat zeer geliefd is bij families en beginners, liggen twee sleepliften, een 4-persoons stoeltjeslift (1249 m) en een lopende band. Meer dan 40 sneeuwkanonnen garanderen dat de pistes de hele winter lang in topconditie zijn. Bij een dagje skiën in Les Planards mag ook een ritje in de Chamonix Alpine Coaster niet ontbreken.

6 dagen: € 121,- (volwassene)
6 dagen: € 109,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Savoy: dé plek in Chamonix om onbezorgd te leren skiën

Aan de andere zijde van Chamonix liggen de pistes van Savoy, die ook ideaal zijn voor de eerste meters op de ski’s. Vanuit het dorp loop je zo naar het beginnersgebied met twee sleepliften en een lopende band toe. Ook ligt hier een kinderweide waar heerlijk in de sneeuw gespeeld kan worden. Wintersporters die al meer ervaring hebben op de ski’s stappen direct in de naastgelegen gondel naar Brévent.

6 dagen: € 104,- (volwassene)
6 dagen: € 88,40 (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Brévent-Flégère: pistes voor ieder niveau en prachtig uitzicht

Het Brévent-Flégère skigebied heeft het grootste piste-aanbod van Chamonix en is geschikt voor skiërs van ieder niveau. Vanaf de zuidelijk georienteerde pistes heb je een geweldig uitzicht op het ‘dak van Europa’, met onder andere de Mont Blanc. De toegang tot dit skigebied wordt verzorgd door de Brévent gondel uit het centrum van Chamonix of de gondel vanuit Les Praz (3 km afstand). Sinds 1997 zijn beide skigebieden met elkaar verbonden dankzij een 40-persoons kabelbaan. Pistes die je niet mag missen zijn de Nants dalafdaling en de afdalingen bij de Cornu en Index stoeltjesliften. Beginners voelen zich thuis op de groene pistes rond de Funi 2000 bergtrein. Voor een luxe, uitgebreide lunch zit je goed bij La Bergerie de Plan-Praz. Aan de Brévent zijde (2525 m) ligt een snowpark, om je snelheid te meten is er aan de kant van Flégère een snelheidspiste.

1 dag: € 42,40,- (volwassene)
1 dag: € 36,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Les Chotalets: oefenweide met twee sleepliften bij Argentière

Wie (met kinderen) dichter bij Argentière overnacht en niet zo nodig hoog de bergen in hoeft kan naar Les Chotalets. Op deze oefenweide liggen twee sleepliften waar in alle rust de skitechniek geoefend kan worden. Klaar voor het grotere werk? Vanaf hier stap je zo in de gondel naar Grands Montets.

6 dagen: € 75,- (volwassene)
6 dagen: € 62,50 (kind)

Les Grands Montets: afdalingen met duizenden meters hoogteverschil

De sneeuwzekere pistes van Les Grands Montets liggen tussen de 1235 en 3275 meter. Je bereikt dit uitdagende skigebied door in Argentière in de 10-persoons Plan Joran gondel te stappen. De pistes liggen verdeeld over drie gedeeltes, bij de Argentière glacier, Lognan en Pendant. Freeriden wordt hier met hoofdletters geschreven, vanuit de hele wereld komen off-piste skiërs naar Les Grands Montets om de geweldige mogelijkheden te ervaren. Pistetips zijn de rode Bochard en de Pierre à Ric dalafdaling, daarnaast moet je zeker gaan lunchen bij de Chalet Refuge de Lognan. Tijdens wintersportseizoen 2018/2019 waren de Lognan en Grands Montets gondel niet geopend wegens een brand.

1 dag: € 42,40,- (volwassene)
1 dag: €  36,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

La Balme Vallorcine: sneeuw, rust & natuur

Wil je even aan de drukte van Chamonix ontsnappen ga dan naar Le Tour (1462 m) en Vallorcine (1264 m). Deze twee dorpen delen een skigebied dat op de flanken van de Aiguillettes des Posettes, Tête de Balme en Les Autannes ligt. Het veelzijdige skigebied heeft skiërs van ieder niveau wel iets te bieden. Je bevindt je hier vrijwel op de Frans-Zwitserse grens en het uitzicht op de beroemde bergen rond Chamonix is adembenemend. Op de Autannes BMW xDrive piste bij de Arve lift kun je je laten filmen terwijl je een slalom skiet. Typische gerechten uit de Savoie eet je bij de Alpage de Balme.

1 dag: € 42,40,- (volwassene)
1 dag: € 36,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

La Vormaine: beginnerspistes bij Le Tour

Naast het dalstation van de Charamillon gondel in Le Tour ligt het beginnersgebiedje La Vormaine. Met vier sleepliften, twee groene pistes, een blauwe pistes en een oefenweide kunnen beginners hier perfect leren skiën. Ook is dit de plek waar je je kinderen kunt laten opvangen, wanneer je zelf wilt gaan skiën in het La Balme Vallorcine gebied.

6 dagen: € 90,- (volwassene)
6 dagen: € 76,50 (kind)

Les Houches: skigebied van de beroemde ‘Verte’ piste

Wanneer je na een lange klim het dal van Chamonix binnenrijdt, kom je als eerste langs Les Houches. Vanaf hier worden je ogen direct naar de toppen van de Mont Blanc en Aiguille du Midi getrokken, maar in het skigebied is het uitzicht nog mooier. Les Houches deelt de pistes samen met Saint Gervais en deze reiken tot een hoogte van 1900 meter. Meer dan 100 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat het pisteaanbod van meer dan 50 km ook aan het begin en het einde van de winter er goed bij ligt. De ‘Verte’ piste is beroemd, berucht en een must-ski! Op deze 3343 meter lange piste, die allesbehalve groen is, worden jaarlijks de Kandahar World Cup wedstrijden georganiseerd. Les Houches ligt op zo’n 10 minuten rijden van Chamonix.

1 dag: € 44,- (volwassene)
1 dag: € 37,40 (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Vallée Blanche: mooiste off-piste afdaling ter wereld

Het is de droom van iedere freerider, de Vallée Blanche. Vanaf de Aiguille du Midi (3842 m) gaat een geweldige off-piste afdaling terug naar het dal van Chamonix. Het is een van de mooiste off-piste afdalingen ter wereld en je skiet duizenden meters naar beneden. Waag je alleen aan de Vallée Blanche als je een ervaren freerider bent en onder begeleiding van een ervaren gids.

Enkel ticket: € 50,- (volwassene)

Meer informatie over Chamonix

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.