18 december 2017 door Thijs in 'Materiaal''

Gore-Tex

Gore-Tex (GTX) is een extreem dun membraan dat ervoor zorgt dat (wintersport)kleding waterdicht, winddicht en ademend is. Veel mensen hebben het weleens op kleding zien staan, maar wat het nou precies betekent, is niet algemeen bekend. Zelfs onder de meeste extreme weersomstandigheden kun je vertrouwen op kleding met Gore-Tex. Deze hoogwaardige voering houdt je te allen tijde droog en warm. Stel je hoge eisen aan je wintersportkleding dan is Gore-Tex jouw partner. In dit weblog nemen we Gore-Tex en de bijbehorende collectie van Bever onder de loep.

Waterdicht, winddicht én ademend

Niets is zo vervelend als kleding waarin je het koud krijgt en nat wordt. Kies je voor een jas, broek, handschoen of muts met Gore-Tex, dan beschik je over kleding die waterdicht, winddicht en ademend is. Zo blijf je warm en droog, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Het membraan van Gore-Tex kleding bestaat uit meer dan 1,4 miljard poriën per vierkante centimeter. Deze poriën zijn verantwoordelijk voor de unieke eigenschappen van GTX.

Gore-Tex gaat lang mee

Over de levensduur van kleding met Gore-Tex hoef je je geen zorgen te maken. GTX kan tegen een stootje, het materiaal gaat lang mee en blijft ook naar verloop van tijd waterdicht. De stof kan prima tegen hevige sneeuwval of als er druk op komt te staan, bijvoorbeeld bij het dragen van een zware rugzak. Het membraan veroudert niet, maar ga wel op een verantwoorde manier met de kleding om en draag het op de manier waarvoor het bestemd is.

Gesealde naden

De naden in Gore-Tex kleding zijn voorzien van speciale tape die voor volledige waterdichtheid zorgen. Elke steek in een naad is immers een lek. Mocht je dus onverhoopt een gaatje in je kleding krijgen dan kun je deze alleen op een speciale manier repareren. Er zijn speciale GTX-reparatiesetjes verkrijgbaar, maar bij een grotere beschadiging is het wellicht verstandiger om het kledingstuk vakkundig te laten repareren.

Collectie Bever met Gore-Tex

Bever heeft een ruim aanbod van wintersportkleding met Gore-Tex. Skijassen, skibroeken, handschoenen, schoenen, in tal van kledingstukken kan Gore-Tex verwerkt zitten. Voor wie hoge eisen aan wintersportkleding stelt, is Gore-Tex de ideale stof. Tal van merken zoals The North Face, Arc’teryx, Mammut, Berghaus en Peak Performance hebben items met GTX in hun collectie.

Klik hier voor de Gore-Tex kleding van Bever >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen