Skip to navigation Skip to main content

5 redenen om naar Turracher Höhe te gaan (video)

50130 - 5 redenen om naar Turracher Höhe te gaan (video) (2)

Een aantal weken terug ging ik samen met collega Florien naar het Oostenrijkse Turracher Höhe. Deze bestemming bezocht ik al eerder en behoort sindsdien echt tot mijn favorieten. Voor Florien was het de eerste keer, wat je in haar reisverslag kunt teruglezen. Benieuwd of Turracher Höhe ook iets voor jou is In bovenstaande video zie je 5 redenen waarom wij vinden van wel!

#1. De accommodaties aan de piste

Het fijne aan Turracher Höhe is dat het meer een resort dan echt een dorp is. Dit houdt in dat de bestemming relatief hoog ligt en veel accommodaties tussen op loopafstand van de pistes biedt. Mooie hotels met 4 en 5 sterren, appartementen en luxe chalets vind je hier genoeg. Veel accommodaties kom je tegen tijdens het skiën, aangezien ze vrijwel direct aan de piste liggen. Skiën tot aan de voordeur is hier op veel plekken mogelijk.

#2. Het fijne skigebied met skironde

In het skigebied van Turracher Höhe vind je zo'n 42 kilometer aan skipistes. Het bijzondere aan het skigebied is dat de pistes als het ware een kom vormen om de Turracher See. Hierdoor kun je een ronde om het meer maken, waardoor het echt voelt alsof er meer dan 42 kilometer aan pistes is. Leuk aan de skironde (de Seerunde) is dat je ook over het meer gaat. Dit doe je door achter een speciale Seetaxi te hangen, welke je naar de andere kant van het meer trekt, waar je meteen weer met de skilift omhoog kunt.

#3. De vele rustige berghutten

Langs de pistes in het skigebied van Turracher Höhe vind je meerdere berghutten. Nergens zijn de hutten heel erg groot en overal vind je de lekkerste gerechten. De sfeer is altijd fijn. De mensen die in de berghutten werken zijn vriendelijk en praten allemaal vol liefde over 'hun' gebied.

#4. De prachtige Turracher See

Centraal in Turracher Höhe ligt de de gelijknamige Turracher See. Dit bevroren meer, waar een dik pak sneeuw op ligt, is prachtig om te zien. Skiërs en snowboarders kunnen met de Seetaxi van de ene kant van het meer naar de andere kant. Wandelaars kunnen een prachtige wandeling rond en over het meer maken.

#5. De Funmountain

Bijzonder: in Turracher Höhe vind je de grootste Funmountain van Oostenrijk! De Funmountain bestaat uit een Snow & Funpark, XXL Funslope, Nocky's Winterzeit kinderpiste en een Funcross. Hier krijg je geen genoeg van.

Ben jij al in Turracher Höhe geweest?

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.