22 januari 2019 door Florien in 'Reisverslagen''

Samen met collega Yvonne heb ik de afgelopen twee weken een kleine reis door de Alpen gemaakt. Eerst hebben we een aantal dagen doorgebracht in Gerlos, waarna we zijn doorgereden naar Ischgl. Turracher Höhe was de derde en laatste bestemming en wat mij betreft mag er gerust gezegd worden: ‘Save the best for last’. Dit nog redelijk onbekende pareltje is meer dan de moeite waard om ontdekt te worden! In dit reisverslag vertel ik je daar alles over.

Een onbekend wintersportpareltje

Turracher Höhe ligt op de grens van Steiermark en Karinthië, in Biosferenpark Nockberge. Vanaf Utrecht is het 1068 km rijden. De laatste 50 km zijn prachtig en nemen je mee door kleurrijke dorpjes en over prachtige bergwegen. Turracher Höhe is een nog redelijk onbekend wintersportpareltje en echt druk wordt het hier eigenlijk nooit. Al jaren hoor ik enthousiaste verhalen van mijn collega’s op de redactie en wat ben ik blij dat ik deze wintersportbestemming nu eindelijk zelf heb mogen ontdekken!

IJspegels onderweg naar Turracher Höhe

De route naar Turracher Höhe is prachtig!

Pistes en liften op loopafstand

Verwacht bij Turrache Höhe geen wintersportdorp, maar meer een wintersportresort dat is opgebouwd uit allerlei accommodaties. Er zijn hotels, maar ook chalets en appartementen. De vele accommodaties geven Turracher Höhe een bijzondere en hele fijne sfeer. De pistes en liften liggen op loopafstand en bij genoeg sneeuw kun je de latten voor je accommodatie onderklikken en rustig naar de liften glijden. Wij sliepen in Schlosshotel Seewirt. Een prachtig hotel op ongeveer 100 meter van de Wildkopf sleeplift en het Maulwurf sleeptouw.

Skiën rondom het meer en tussen de bomen

Turracher Höhe beschikt over 42 pistekilometers en is zeer sneeuwzeker. De pistes liggen aan weerszijde van het gelijknamige meer en dat biedt gelijk mogelijkheden voor een hele mooie skitocht: de See Runde. Niet alle liften en pistes zijn met elkaar verbonden, maar daar heeft men uiteraard iets op bedacht. Met behulp van de Seetaxi kun je van A naar B en andersom. Deze kleine tractor heeft een stalen constructie waar wintersporters zich aan vast kunnen houden om mee over het meer te worden gesleept. De pistes van Turracher Höhe zijn over het algemeen heerlijk breed en moeilijk wordt het eigenlijk nooit. Omdat de bestemming in het grootste aaneengesloten Zirbenwald (dennenbos) van Europa ligt, ski je vaak tussen de bomen en is de heerlijke dennengeur nooit ver weg.

Skiër en snowboarder op de piste in Turracher Höhe

Overal bomen!

De pistebutler

Eén van de hoogtepunten van Turracher Höhe is toch wel de pistebutler. Hij/zij skiet rond in het skigebied of maakt een ronde met de sneeuwscooter. Wanneer je hem of haar tegenkomt, word je getrakteerd op gratis prosecco, zakdoekjes, zonnebrand of druivensuiker. Als je in één van de deelnemende accommodaties overnacht, kun je allerlei gratis uitstapjes met de pistebutler maken. Bijvoorbeeld ‘Early Bird’ skiën, sneeuwschoenwandelen en een ‘Genusssafari’.

Tal van bijzondere activiteiten

Wintersport in Turracher Höhe is meer dan alleen skiën. Natuurlijk kun je de hele dag van de pistes en funmountain genieten, maar er zijn ook tal van andere leuke opties. Stap bijvoorbeeld in de populaire Nocky Flitzer Alpencoaster, maak een wandeling over het meer, ga rodelen of maak een indrukwekkende tour met een sneeuwscooter. Dat laatste mochten wij zelf uitproberen en wauw wat was dat gaaf! Met een tweepersoonssneeuwscooter en gids maakten we om 17.00 uur een tour door het besneeuwde berglandschap. De dag werd afgesloten met een raclette diner in een berghut en als toetje gingen we naar beneden met de slee. In één woord: geweldig!

Tocht met een sneeuwscooter door landschap Turracher Höhe

Wauw, wat is dit gaaf!

Sneeuw, wind en een stralend zonnetje

In de dagen dat Yvonne en ik in Turracher Höhe waren, hebben allerlei weertypen de revue gepasseerd. De ochtend na aankomst werden we wakker met een dik pak sneeuw (+-30/40 cm). Helaas begon het daarna flink te waaien, waardoor niet alle liften open konden gaan. Resultaat: een ontzettend gaaf ritje met een sleeptouw achter de sneeuwscooter om weer bij de juiste lift uit te komen en prachtige beelden dankzij de stuifsneeuw. Na een aantal pistes hebben we heerlijk geluncht in een berghut en de dag afgesloten in de wellness. Dag twee begon met wind, maar halverwege de middag ging deze liggen en begon de zon te schijnen. Perfecte condities voor een lunch in een berghut en een wandeling over de Turracher See. Het mooie weer hield aan en op de laatste dag waren alle liften open en konden we op en top van de verse sneeuw en het skigebied genieten. Turracher Höhe heeft mijn hart gestolen en ik weet zeker dat ik hier nog eens terugkom! Bekijk hieronder een aantal foto’s van de trip.

Uitzicht op Turracher Höhe vanaf de piste

Uitzicht op Turracher Höhe vanaf de piste

Sleeplift in Turracher Höhe

Het is nooit echt druk bij de lift

Kids Funslope in Turracher Höhe

Turracher Höhe biedt veel faciliteiten voor families, zoals deze 'Kids Funslope'

Traditionele gerechten in Turracher Höhe

Een traditionele lunch bij gasthof Almstube: Gröstl met vlees uit de regio

Zonsopkomst op de berg in Turracher Höhe

Een prachtige zonsopkomst

Brede piste met ribbeltjes in Turracher Höhe

De pistes zijn heerlijk breed

Turracher Höhe ligt in het grootste aaneengesloten dennenbos van Europa

Turracher Höhe ligt in het grootste aaneengesloten dennenbos van Europa

Een prachtige zonsondergang tijdens het sneeuwscooter rijden

Een prachtige zonsondergang tijdens het sneeuwscooter rijden

Yvonne en Florien in Turracher Höhe

Turracher Höhe we hebben genoten!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen