4 februari 2016 door Joris in 'Stellingen'' | 12 Reactie(s)

Après-ski Cin Cin Gerlos

Sneeuwzekerheid? Honderden kilometers aan piste? Een uitgebreid kinderpark? Het kan mij allemaal gestolen worden! Ik stel maar één eis aan een wintersportbestemming en dat is gezellige après-ski. Avond aan avond wil ik op mijn skischoenen staan te hossen onder begeleiding van Duitse schlagers, Nederlandse meezingers en pompende dancebeats. Dat is wintersport! Ik drink meer bier en Glühwein dan dat ik pistes pak en een vliegend hert is aan mij altijd besteed. Tijdens de wintersport is de après-ski bar mijn domein.

Après-ski op skischoenen

Ik hoorde laatst een verhaal van een vriendengroep uit Brabant die ieder jaar naar Oostenrijk afreist om te… après-skiën. Skiën kunnen ze niet, een skipas wordt zelfs niet eens gekocht. Gewoon een week lang genieten van Oostenrijkse gezelligheid en alles dat après-ski zo mooi maakt. Terwijl de meeste wintersporters hun afdalingen maken op de piste slapen deze heren tot een uur of 2 hun roes uit om daarna weer tot diep in de nacht de après-ski in te duiken. Oja, voor de goede vorm huren ze wel skischoenen want dat hoort natuurlijk bij après-ski…

Oostenrijk is hét après-ski land

Er zijn tal van wintersportbestemmingen waar wintersporters speciaal naar af lijken te reizen voor de après-ski. Oostenrijk wordt traditioneel als hét après-ski land bij uitstek gezien. In ‘skidorpen’ als Gerlos, Ischgl, Kirchberg, Mayrhofen en Saalbach wordt tegen het middaguur al op de klok gekeken of de après-ski al bijna begint. Aan het eind van de middag zoeken de wintersporters op het geluid van DJ Ötzi en Mickie Krause zich een weg naar het dal. De tapkraan gaat open om de eerstkomende uren niet meer dicht te gaan.

Kuhstall Ischgl

De opmars van après-ski in Frankrijk

Frankrijk is de afgelopen jaren echter wel aan een opmars bezig. Mede door de vriendelijkere prijzen kiezen wintersporters voor een (après-)skivakantie naar Frankrijk. Het publiek is vaak wat jonger, kijk er niet van op wanneer je bijvoorbeeld een groep aangeschoten Engelse studenten tegen het lijf loopt. Die typische après-ski cultuur zoals ze die in Oostenrijk kennen is Frankrijk vreemd. Toch zie je dat er in plaatsen als Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes steeds meer aandacht aan après-ski wordt besteed. Wie wil kan vaak in diverse discotheken tot in de kleine uurtjes feesten.

Komt après-ski voor jou op de eerste plaats?

Speelt après-ski tijdens jouw wintersport een belangrijke rol? Misschien zoek je je wintersportbestemming wel uit op het aantal après-ski bars of juist totaal niet.

Trofana alm, Ischgl

Snowplaza is benieuwd naar jouw mening op de stelling: après-ski komt tijdens de wintersport op plaats één. Wat vind jij?

Reactie(s)

door Ad op 6 februari

Skiën staat op 1. Daarom ga ik naar Italië. Weinig of geen wachttijden voor de liften. En een biertje drinken kan s avonds goed in het hotel.Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen