20 februari 2019 door Thijs in 'Familie/kinderen''

Voor families met (jonge) kinderen kan de wintersport soms een behoorlijke uitdaging zijn. Terwijl de kinderen leren skiën in een van de vier skigebieden van Gastein, is het voor jou vaak niet zo ontspannen. De kinderen moeten in de gaten gehouden worden, er mag niks vergeten worden en je moet van hot naar her. Om ook jou van een heerlijke wintersport te laten genieten hebben we 7 tips voor een wintersport met de familie in Gastein op een rijtje gezet.

#1. Met de trein naar het Salzburger Land reizen

Het begint vaak al met de reis. Files, omleidingen en andere ongemakken leveren niet alleen bij de bestuurder stress op, maar ook op de achterbank. Je kunt ook met de trein naar Gastein reizen! Bij de ÖBB kun je profiteren van speciale familietarieven. Eenmaal ter plaatse hoef je je geen zorgen te maken om bij je hotel te komen. Veel hotels hebben een eigen haal- en brengservice. Ski’s, schoenen en stokken kunnen gehuurd worden bij een van de 14 sportshops in Gastein.

#2. Boek een familiekamer in het Gasteinertal

Alle voorwaarden voor een geslaagde wintersport met de familie zijn aanwezig in Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein. Wanneer je een familiekamer boekt, zijn zaken als een babybed en een flessenwarmer standaard aanwezig. Sommige hotels hebben bovendien een eigen babysitter. Ook kun je op aanvraag gebruik maken van een babyfoon. Familievriendelijke hotels beschikken daarnaast over overdekte speelruimtes en speciale kindermenu’s.

Kinderen spelen in de sneeuw in het Gasteinertal

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH)

#3. Paasactie voor families

Wanneer je een accommodatie boekt kijk je natuurlijk niet alleen naar de faciliteiten, maar ook naar de prijs. Wanneer je met Pasen met de familie op wintersport naar Gastein gaat, profiteer je van veel voordeel. Wanneer een volwassene een 6-daagse skipas koopt, skiet er een kind tot 15 jaar helemaal gratis. Ook is er tijdens Pasen extra entertainment voor kinderen in de dorpen en op de piste.

#4. Leren skiën op de pistes van Gastein

Kinderen kunnen op de pistes van Gastein in alle rust leren skiën. Er zijn diverse oefenweides en kinderlanden waar de eerste meters op de ski’s gemaakt kunnen worden. Skiën je kids beter dan jij? Er wordt vanzelfsprekend ook skiles aangeboden voor volwassenen.

Skiles op de pistes van Gastein

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH - www.felsch-foto.at)

#5. Buiten de gebaande paden skiën

Wanneer de kids op skiles zijn, mag jij ook wel wat actie beleven. Ga op pad met een freeridegids en ontdek de prachtige off-piste mogelijkheden van Gastein. Onder deskundige begeleiding ontdek je de mooiste poedervelden en leer je meer over lawinekunde en de juiste uitrusting.

#6. Actie in het Gasti Schneepark

Kids en pubers die niet langer op skiles willen, kunnen de skigebieden en de pistes ook samen met hun ouders (en een gids) ontdekken. Niet alle tieners zitten hier echter op te wachten. Ze willen actie en afwisseling! In het Gasti Schneepark in Skizentrum Angertal en op de Buchebenwiese op de Stubnerkogel zijn funslopes, tubing-banen, sneeuwiglo’s en andere activiteiten te vinden.

#7. Ontspannen in de Felsentherme

Tijdens een wintersport met de familie draait het niet alleen om skiën, maar ook om gezellig samenzijn. Maak een sneeuwschoenwandeltocht, ga met z’n allen rodelen of doe een andere winteractiviteit naast de pistes. Wanneer de spieren vermoeid zijn, kunnen jullie er ook voor kiezen om een (mid-)dagje door te brengen in de Alpen- of Felsentherme.

Therme in het Gasteinertal

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH)

Meer informatie over het Gasteinertal

Het Gasteinertal beschikt over 191 kilometer aan piste die verspreid liggen over drie skigebieden. Een van de hoogtepunten is de 10 kilometer lange dalafdaling in skigebied Schlossalm naar Bad Hofgastein. Voor beginners en families zijn er tal van blauwe pistes om zonder stress hun bochten te draaien. Daarnaast blinkt het skigebied uit op het gebied van sneeuwzekerheid en freeridemogelijkheden. Ook naast de pistes valt er in Gastein genoeg te beleven. Er zijn tal van restaurants en bars om de wintersportdag op een gezellige manier af te sluiten.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.