28 februari 2019 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn beschikt over meer dan 270 kilometer aan pistes. Hieronder bevinden zich meerdere mooie dalafdalingen, waaronder de Schattberg Nordabfahrt. Door de lengte en de moeilijkheidsgraad is deze piste zelfs voor ervaren skiërs nog een pittige uitdaging. In dit weblog nemen we de Schattberg Nordabfahrt onder de loep.

Schattberg Nordabfahrt naar Saalbach

De Schattberg Nordabfahrt is één van de mooiste pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Je daalt vanaf het bergstation van de Schattberg X-Press op de Schattberg Ost (2020 m) meer dan vier kilometer af naar Saalbach. Het hoogteverschil dat je overbrugt is ruim 1000 meter. Daarnaast is deze piste niet alleen één van de langste van het Skicircus, maar ook één van de steilste. Gelukkig beschikt de Schattberg Nordabfahrt ook over diverse stukken waar de benen even kunnen ontspannen en je van het uitzicht kunt genieten.

Uitzicht op de piste vanuit de Schattberg X-Press

Wanneer je in Saalbach in de Schattberg X-Press stapt, krijg je bij iedere meter die je aflegt meer zin om van deze piste af te dalen. Vanuit de gondel heb je een geweldig uitzicht op de afdaling, Saalbach en de omringende bergen. Zo kom je bijvoorbeeld over het steile gedeelte vlak voor het middenstation. Eenmaal boven kun je in Restaurant Sky Rest nog wat moed tanken voor je de ski’s onderklikt. Vervolgens is het ‘jetzt geht’s los’ op de Schattberg Nordabfahrt.

Steil, hard en schaduwrijk

Het steilste gedeelte van de Schattberg Nordabfahrt staat je te wachten voor het middenstation van de Schattberg X-Press. Na een bospad wordt de afdaling smaller en gaat deze steil naar beneden. Vanwege de schaduwrijke ligging kan de piste vroeg in de ochtend en op koude dagen behoorlijk hard zijn. Dan zijn scherpe kanten en een goede skitechniek geen overbodige luxe om de afdaling gecontroleerd naar beneden te skiën. Skiërs die goed korte bochten kunnen skiën zullen hier geen problemen van ondervinden, buiten een branderig gevoel in de bovenbenen.

Beoordeling van de Schattberg Nordabfahrt

De Schattberg Nordabfahrt boven Saalbach is één van de mooiste pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De benen moeten hier behoorlijk aan het werk. Helemaal een uitdaging wordt het wanneer er verse sneeuw op de piste ligt en er in de loop van de dag grote heuvels worden gevormd. Dan is het hard werken geblazen en kunnen beginners deze steile piste beter overslaan. Wie zeker op de ski’s staat, zal onder alle omstandigheden van de Schattberg Nordabfahrt en het bijbehorende uitzicht genieten.

Fakten & Daten zur Schattberg Nordabfahrt

Bergstation: Schattberg X-press Lengte: 4 km
Hoogste punt: 2020 m Hoogteverschil: 1020 m
Hellingspercentage: n.b. Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Tip: Het uitzicht! Preparering: Zeer goed
Locatie: Saalbach Beoordeling:5 sterren

Meer informatie over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen