14 december 2018 door Florien in 'Nieuws''

De afgelopen weken hebben we de webcams van Winterberg goed in de gaten gehouden. Zo nu en dan konden we jullie blij maken met heerlijke sneeuwbeelden, maar helaas was dat vaak van korte duur. Gelukkig is daar deze week verandering in gekomen. Niet alleen heeft het flink gesneeuwd in de Alpen, ook in Winterberg was dat het geval. En omdat de temperaturen beneden het vriespunt bleven, kon men extra sneeuw produceren met de sneeuwkanonnen. Gisteren werd al aangekondigd dat het skigebied dit weekend misschien een aantal pistes zou gaan openen. Zojuist is bevestigd dat dit het geval is.

Zaterdag 15 december openen de eerste liften en pistes in Winterberg

De verse sneeuw en lage temperaturen van de afgelopen dagen, hebben ervoor gezorgd dat de eerste liften en pistes zaterdag 15 december a.s. openen in Skiliftkarussell Winterberg. Via een officieel bericht op de website laat het skigebied weten dat de liften tussen Remmeswiese, Büre, Poppenberg en Kleine Büre zullen draaien. Er wordt gestart met vijf skiliften, maar het is goed mogelijk dat daar op zondag nog twee extra liften aan toe worden gevoegd. Ook maandag zullen er skiliften geopend zijn. Vanaf daarna is het nog onzeker.

Omdat de kerstvakantie steeds dichterbij komt, wil men in Winterberg zoveel mogelijk sneeuw produceren. Daarom blijven de sneeuwkanonnen ook draaien op de geopende pistes.

Skipasprijzen Skiliftkarussell Winterberg

De skipasprijzen van Skiliftkarussell Winterberg heb ik hieronder op een rijtje gezet. Deze zijn het hele seizoen geldig, ook als niet alle liften geopend zijn. Goed om te weten: koop je een skipas van 3 dagen of meer, dan is deze in de hele Wintersport-Arena Sauerland te gebruiken. Onder andere in Willingen, Snowworld Züschen en Skikarussell Altastenberg.

  • Dagkaart volwassenen (vanaf 09.00 uur): € 35,-
  • Dagkaart kinderen (vanaf 09.00 uur en t/m 15 jaar): € 24,-
  • Meerdagenkaart volwassenen (3 dagen): € 78,-
  • Meerdagenkaart kinderen (3 dagen en t/m 15 jaar): € 60,-
  • Gezinsdagkaart (ouders en 2 kinderen vanaf 09.00 uur): € 108,-

Een wintersport dichtbij huis

Winterberg is een wintersportbestemming waarbij je niet al te lang in de auto hoeft te zitten. Vanaf Utrecht is het iets meer dan 300 km rijden en daar doe je gemiddeld 4 à 5 uur over. Ideaal voor een weekend naar de sneeuw of een wintersport dichtbij huis. Skiliftkarussell Winterberg beschikt in totaal over 27 km aan pistes.

Weerbericht Winterberg

De vooruitzichten van het weer in Winterberg zijn positief. Ook de aankomende dagen blijven de temperaturen onder het vriespunt. Dat betekent dat men gewoon door kan gaan met de sneeuwproductie met behulp van sneeuwkanonnen. Zaterdag komt de zon af en toe door en zondag is er in de ochtend kans op sneeuw.

Brembergkopf I

Webcambeeld Brembergkopf I in Winterberg

Quick Jet Bergstation

Webcambeeld Quick Jet Bergstation Winterberg

Büre-Herrloh

Webcambeeld Büre-Herrloh Winterberg

Poppenberg

Webcambeeld met sneeuw Poppenberg Winterberg

Slalomhang

Webcambeeld Slalomhang in Winterberg

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.