9 december 2018 door Florien in 'Nieuws''

We wachten allemaal met smart op een flinke sneeuwdump in de Alpen. Hier en daar is er al wel sneeuw gevallen, maar vooral in de hoger gelegen skigebieden. Gelukkig komt daar verandering in. Afgelopen vrijdag kon je in het Alpenweer lezen over een sneeuwdump in de Alpen en die is vannacht van start gegaan. Op sommige plaatsen kan er wel tussen de 1 en 2 meter sneeuw gaan vallen!

Veel sneeuw en wind

Gisteren begon de dag op veel plaatsen met een stralend zonnetje, maar al snel begon het flink te waaien. Ook vandaag waait het op veel plaatsen. Om die reden hebben een aantal skigebieden hun liften moeten sluiten en is de World Cup in Val d’Isere afgezegd. De wind zorgt echter wel voor koude lucht. De sneeuwgrens daalt op veel plekken tot rond de 1000 meter en dat betekent dat er ook in de dalen sneeuw valt. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen wit aan de noordkant van de Alpen. De sneeuwval houdt in ieder geval de komende twee dagen aan. Aan de zuidkant blijft het daarentegen overwegend droog.


Sneeuw in Gerlos

Het sneeuwt in Gerlos!

Obergurgl

Webcambeeld Obergurgl

Seefeld in Tirol

Webcambeeld Seefeld

Lech am Arlberg

Webcambeeld Lech am Arlberg

Zauchensee

Webcambeeld Zauchensee

Sölden Giggijoch

Webcambeeld Sölden

Stuben am Arlberg

Webcambeeld Stuben am Arlberg

Going am Wilder Kaiser

Webcambeeld Going am Wilder Kaiser

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.