7 december 2018 door Thijs in 'Après-ski''

Er zijn van die rituelen die altijd weer terugkeren tijdens de après-ski. Ze horen er gewoon bij en zijn een deel van de ervaring! Iedere après-ski liefhebber kent het dansje bij ‘Cowboys en Indianen’ en als je een Flügeltje krijgt aangereikt, gaat automatisch het dopje op de neus. In dit weblog hebben we de bekendste rituelen in de après-ski voor je op een rijtje gezet.

#1. Gezamenlijk een shotje drinken

Wanneer je om 16:00 uur aan de après-ski begint, moet de sfeer er altijd nog een beetje inkomen. En waar gaat dat nou beter mee dan met een rondje Schnapps? De après-ski wordt gezamenlijk afgetrapt en het feest kan beginnen! Hierna wordt besloten dat dit het enige shotje van de avond blijft, maar daar komt na een uur alweer verandering in.

#2. Flügel: dopje op de neus en drinken

Want een paar uurtjes na het eerste gezamenlijke shotje komt er opeens een doos Flügel op tafel. Iedereen opent een flesje om vervolgens routineus het dopje op de neus te drukken en het drankje achterover te gieten. Nieuwkomers hoeven maar één keer te kijken om te begrijpen hoe een Flügel gedronken dient te worden. 10 drankjes die alleen wintersporters kennen >

#3. Dansjes op de muziek

Sommige après-ski hits keren jaar na jaar weer terug en zijn onderdeel van de ervaring. Net zo klassiek als de hits, zijn de bijbehorende dansjes. Wanneer de eerste tonen van ‘Cowboys en Indianen’ klinken, staat iedereen al met een lasso te zwaaien. Bij het ‘Vliegerlied’ voelt iedereen zich direct zo sterk als een tijger en zo groot als een giraffe.

#4. Een nummertje aanvragen

En mocht halverwege de avond het lievelingsnummer van de vriendengroep nog niet voorbij zijn gekomen, dan moet die natuurlijk aangevraagd worden. Zonder pardon wordt er iemand naar voren geschoven om de belangrijke taak te vervullen. Zonder après-ski nummer X is de avond natuurlijk niet compleet!

#5. Je vrienden in de maling nemen

Tijdens de après-ski worden er ook altijd de nodige grappen uitgehaald. De hele avond alcoholvrij bier voor iemand bestellen én nog beweert die persoon aan het eind van de avond dronken te zijn. Verder worden er wel eens skipassen uit jassen gehaald, fictieve verjaardagen gevierd en koppelingacties ondernomen. Ook zijn er van die avonden waarbij de ene flauwe woordgrap de ander opvolgt.

Drie biertjes in de après-ski

Welke van de drie is het alcoholvrije biertje?

#6. Nog ééntje toe

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Er zitten echter altijd van die mensen in de groep die het nog veel te gezellig vinden. Wanneer zij voorstellen ‘er nog eentje te doen’ stemt iedereen daarmee in. Niet zelden resulteert dit in een repeterend proces.

#7. Langs de lokale pizzeria gaan

Wanneer het uiteindelijk is gelukt om iedereen naar buiten te krijgen is het tijd voor het laatste ritueel van de avond. Eten in de plaatselijke pizzeria! De Italiaan in het dorp wordt bestormd om de rommelende magen van eten te voorzien. In een mix van diverse talen worden er pizza’s besteld die vervolgens binnen een mum van tijd worden verslonden. Dit ritueel is ontstaan toen bleek dat het toch niet zo verstandig was om zonder eten naar bed te gaan. 10 tips tegen een kater na de après-ski >

Welk ritueel hebben jullie in de après-ski? Laat een reactie achter!

Pizza na de après-ski

Aanvallen maar! Après-ski maakt hongerig!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.