28 september 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Skiën op de pistes van skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Andreas Kirschner, Serfaus-Fiss-Ladis)

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ligt op een zonnig plateau, boven het Inndal in Tirol. Het skigebied staat te boek als super familievriendelijk en wordt jaarlijks door veel gezinnen bezocht. Maar niet alleen kinderen zullen zich hier vermaken, ook volwassenen weten de pistes, berghutten en vele andere activiteiten te waarderen. Het skigebied beschikt over 214 kilometer aan piste en biedt tal van mogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden. Er zijn honderden redenen om Serfaus-Fiss-Ladis een keer te bezoeken. In dit weblog hebben we er tien voor je op een rijtje gezet.

#1. Dé bestemming voor families

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend als één van de beste bestemmingen voor families met kinderen in de Alpen. Familiehotels, kinderrestaurants en familiepistes, je vindt het hier allemaal. De allerkleinsten kunnen terecht bij de Kinderschneealm of het Murmlipark in Serfaus en Bertas Kinderland in Fiss. Mascottes Murmli en Berta maken er iedere dag weer een feestje van. Zijn de kinderen iets ouder en hebben ze de nodige ervaring? Dan kunnen ze op ontdekkingstocht gaan in de rest van het skigebied.

Kinderen op een kinderpiste in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Voor de kinderen is iedere dag een nieuw avontuur! (Foto: © Andreas Kirschner, Serfaus-Fiss-Ladis)

#2. Voldoende pistekilometers

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over maar liefst 214 kilometer aan pistes. Daarvan is 47 kilometer blauw, 123 kilometer rood en 28 kilometer zwart. Ook vind je hier 16 kilometer aan skiroutes. Een netwerk van 68 moderne liften zorgt ervoor dat wintersporters iedere dag snel en comfortabel de bergen in worden gebracht.

#3. Gezellige berghutten

Verspreid in het skigebied liggen 25 bergrestaurants, 3 familierestaurants en 4 paraplubars. Een aantal daarvan zijn speciaal ingericht voor families. Neem bij mooi weer plaats op het terras en geniet van een warme chocolademelk met slagroom of een heerlijke lunch. Naast typische Tiroler gerechten als Kaiserschmarrn en Käsespätzle, kun je hier ook terecht voor een pizza en andere internationaal georiënteerde gerechten. Zoek je een echt bijzondere ervaring? Reserveer dan in de op 2596 meter hoogte gelegen Crystal Cube voor een champagne ontbijt of luxe lunch.

Berghut de Crystal Cube op de berg in Serfaus Fiss Ladis

De Crystal Cube is een wel heel bijzondere berghut! (Foto: © www.foto-mueller.com, Serfaus-Fiss-Ladis)

#4. Leuke activiteiten buiten het skiën om

Naast skiën en snowboarden zijn er nog tal van andere activiteiten mogelijk. Zowel op de berg als in het dal. Kies bijvoorbeeld voor een rodelavond, maak een ritje in een pistenbully, laat de kinderen rijden op een mini sneeuwscooter of bind de schaatsen onder. Ook mag een ritje in de Fisser Flieger en de Serfauser Sauser absoluut niet ontbreken!

#5. Een winter vol evenementen

Ook dit jaar wordt het skiseizoen van Serfaus-Fiss-Ladis feestelijk afgetrapt met het Snowfestival (7 december). Maar daar houdt het niet bij op. De hele winter zijn er allerlei leuke evenementen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Bijvoorbeeld Adventure Night Serfaus, Nightflow Fiss of Magic Ladis.

#6. Heerlijke afdalingen

Racepistes, funslopes, kinderpistes en fijne brede afdalingen; in Serfaus-Fiss-Ladis vind je het allemaal. Een echte pistetip is de Frommesabfahrt (piste 7) vanaf de 2509 meter hoge Schönjöchl. De afdaling is met een lengte van 7,2 kilometer één van de langste afdalingen in het skigebied.

Skiën op de pistes in Serfaus Fiss Ladis met uitzicht op een dorp

Geniet van hele fijne pistes (Foto: © Sepp Malaun, Serfaus-Fiss-Ladis)

#7. Ruim 2000 zonuren per jaar

Het skigebied ligt op een zonnig hoogplateau boven het Inndal in Tirol en heeft ruim 2000 zonuren per jaar. Een paar dagen skiën in het zonnetje moet dus wel lukken tijdens een week wintersport!

#8. Drie leuke dorpen om in te overnachten

Wanneer je kiest voor een wintersport naar Serfaus-Fiss-Ladis, dan kun je overnachten in de drie gelijknamige dorpen. Serfaus is de grootste, Ladis en Fiss zijn een stuk rustiger en kleiner. Eén ding hebben ze gemeen en dat is de gezelligheid en fijne sfeer. Er zijn tal van accommodaties en fijne restaurants waar je ’s avonds heerlijk kunt eten.

Uitzicht op het besneeuwde dorp Ladis

De dorpen zijn alle drie erg sfeervol (Foto: © Andreas Kirschner, Serfaus-Fiss-Ladis)

#9. Gezellige après-ski

Ondanks het familievriendelijke karakter, kun hier je na het skiën toch terecht voor gezellige après-ski. In Fiss is het ’s middags erg gezellig bij de Hexenalm. Zelfs kinderen voelen zich hier thuis, want naast de bar ligt een speeltuin. Andere leuke bars zijn de Hackl’s Kaller, BamBam en Patschi Pub.

#10. Sneeuwzekere wintersportbestemming

De pistes reiken tot een maximale hoogte van 2828 meter en zijn zeer sneeuwzeker. Laat moeder natuur het toch een beetje afweten, dan kan meer dan 80% van de pistes kunstmatig worden besneeuwd. Het skiseizoen duurt van 7 december 2018 tot 23 april 2019.

Lees hier meer over een wintersport naar Serfaus-Fiss-Ladis >

De reuze schommel in Serfaus-Fiss-Ladis

Stap in de reuzenschommel! (Foto: Andreas Kirschner, Serfaus-Fiss-Ladis)

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.