26 juni 2018 door Joris in 'Materiaal'' | 0 Reactie(s)

Giro Agent en Eave

Skibrillen zijn meer dan alleen een accessoire die bij je ski-outfit moet passen. Ze beschermen je ogen tegen schadelijke UV-straling, sneeuw en wind. Met de juiste skibril heb je goed zicht tijdens diverse weersomstandigheden en de neerslag krijgt geen kans om in je ogen te komen. Om je onder alle omstandigheden optimaal zicht te kunnen bieden, blijft de wintersportindustrie ieder jaar weer innoveren op het gebied van materiaal, vorm en eigenschappen. Inmiddels zijn de nieuwste skibrillen gepresenteerd en kunnen wij de topmodellen voor het skiseizoen 2018/2019 aan je laten zien.

Skibrillen nieuws skiseizoen 2018/2019

Voor het komende wintersportseizoen 2018/2019 brengen de skimerken nog lichtere en makkelijker te draaien ski’s op de markt. Ook op het gebied van skikleding, skischoenen en skibrillen valt weer het nodige nieuws te melden. Zo worden skibrillen ook voor brildragers weer een stukje comfortabeler. Giro heeft hiervoor een bijzondere oplossing bedacht, om een skibril optimaal met een normale bril te combineren. Alpina komt met een nieuw model dat met name de jongste generatie zal aanspreken door het bijzondere kleurgebruik.

Skibril met rode spiegelende lens

(Foto: © Ispo)

Onderscheiden skibril: dé innovatie voor brildragers

De zoektocht naar een passende skibril verloopt voor veel brildragers vaak niet al te eenvoudig. Zonder normale bril is wegens gebrek aan zicht geen optie, maar een bril onder de skibril zorgt regelmatig voor drukpunten en irritatie. Cébé belooft met de EXO OTG uitkomst te bieden. De skibril is zo ontworpen dat deze aan de zijkant uitsparingen heeft en smaller is bij de neus. Je plaatst als eerste het frame van de skibril op je hoofd, zet vervolgens je gewone bril op je neus, om als laatste de lens van de skibril in het frame te bevestigen. De EXO OTG skibril van Cébé is onderscheiden met een ISPO award.

Montuurloos: ongehinderd zicht gegarandeerd

Wintersporters die zelden of voor de eerste keer een skibril dragen, hebben soms het gevoel dat het montuur het gezichtsveld beperkt. Giro wil hier een einde aan maken met de nieuwe Agent modellen voor mannen en Eave modellen voor vrouwen. Deze skibrillen zijn geslachtsspecifiek en passen optimaal bij de kenmerken van het hoofd. De Zeiss lens rust zonder montuur in het frame en kan dankzij de magnetische bevestiging eenvoudig en snel worden verwisseld.

Giro Agent en Eave skibril

(Foto: © GIRO)

Trendsetter: opvallend kleurenconcept van band naar bril

Achter de naam Chemical Cuisine gaat een nieuw skibrillenconcept van Alpina schuil. De opvallende goggles zal met name jongste skiërs en snowboarders aanspreken, die belang hechten aan stijl. Om hierin te voorzien, heeft deze skibril een opvallende band met kleurenverloop. Vanzelfsprekend komen deze kleuren ook weer terug in de lens en aan de binnenzijde van het frame. In combinatie met de spiegelende glazen, krijgt deze bril de nodige ogen op zich gericht in de rij van de skilift.

Alpina Chemical Cuisine skibril

(Foto: © Alpina)

Contrastversterkend: beter zicht onder alle weersomstandigheden

De nieuwe Fovea Clarity van POC heeft een gewelfde lens om het gezichtsveld te vergroten. Bovendien zijn de lenzen speciaal getint. Hierdoor wordt het contrast versterkt en heb je beter zicht op de piste. Dit is met name bij slechtere weersomstandigheden, zoals bij bewolking, sneeuw en mist, belangrijk. Daarnaast garandeert POC ook bij zonneschijn een optimaal zicht en bescherming tegen schadelijke UV-straling. Het frame is flexibel, zodat het zich optimaal aan het gezicht aanpast en niet verschuift.

Fovea Clarity van POC skibril

(Foto: © POC)

Kinderbril: functioneel en prijsbewust

De Rossignol Raffish is speciaal ontworpen voor het kinderhoofd. Het montuur is kleiner en de band smaller. Dankzij het comfortabele schuimstof aan de binnenzijde worden drukpunten voorkomen. Ventilatiesleuven aan de zijkant zorgen dat de skibril niet beslaat tijdens een lang en inspannend dagje skiles. Het felrode design zal de jonge wintersportertjes bovendien direct aanspreken.

Rossignol Raffish skibril

(Foto: © Rossignol)

Hoe kies je de juiste skibril?

Bij het kopen van een nieuwe skibril moet je met een aantal zaken rekening houden. Zorg in ieder geval dat deze lekker zit, je ogen beschermt tegen de zon en een optimaal blikveld garandeert. Daarnaast valt er op het gebied van merken, lenzen, monturen en kleuren nog zeer veel te kiezen. Skibril: zo kies je de juiste >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen