31 maart 2018 door Miranda in 'Stellingen', Stellingen''

Stelling: doe mij maar 12 maanden per jaar winter

Net als ieder jaar is deze winter ook weer echt voorbijgevlogen! Het lijkt als de dag van gisteren dat ik met collega Yvonne naar Val Thorens ging voor de seizoensopening en ik heb het gevoel dat we net de roadtrip van januari hebben afgerond… Toch is het inmiddels zomaar weer 31 maart geworden en het wintersportseizoen loopt nu echt op z’n einde. Gelukkig staat er nog een reisje naar Dutchweek in Noorwegen op het programma in april, maar daarna is het echt klaar voor dit seizoen. Kon het maar 12 maanden per jaar winter zijn, zodat we het hele jaar door kunnen skiën.

Wat een winter!

Het was een enorm goede winter. Sinds jaren is er niet zoveel sneeuw gevallen, de Alpen zijn nog steeds heel wit en de hoeveelheden sneeuw zijn nog lang niet gesmolten. De ene dump volgde de andere dump op en zelfs afgelopen week leek het nog niet echt lente in de Alpen. Een winter met veel sneeuw, ik houd ervan! Niets is mooier dan een bergdorpje onder een dikke witte deken en knisperende verse sneeuw op de pistes. IJsplaten? Ik heb ze nauwelijks gevoeld dit jaar. En dat is dus ook precies de reden waarom ik nog niet klaar ben met de winter. Deze winter is zó fijn, die mag eigenlijk gewoon niet eindigen…

Veel verse sneeuw in de Alpen

Zoveel sneeuw deze winter... Daar word je toch blij van!

Het hele jaar skiën

Wintersport is een soort virus dat me het hele jaar te pakken heeft. Zelfs als het 30 graden is, kan ik aan sneeuw en skiën denken. Ik zou het liefst dan ook het hele jaar door skiën. Natuurlijk kan dat ook wel in de skihallen in Nederland of op diverse gletsjers, maar dat is toch anders. Ik heb wel eens in de zomer op m’n ski’s op een gletsjer gestaan. En hoewel ik dat een erg leuke ervaring vond, is het toch heel iets anders dan skiën in de winter. De sneeuw is anders, evenals het uitzicht op de groene dalen.

Het gevoel van winter in de bergen

Dit gevoel als ik witte bergen zie in de winter...

Naar de andere kant van de wereld?

Wanneer je wel de echte winter wilt beleven tijdens onze zomermaanden, is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om naar de zuidelijke helft van onze aardbol te vliegen en in bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Chili de latten onder te binden. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan en gezien het feit dat ik niet enorm van vliegen houd, zal dit ook niet zo snel gebeuren. Daarnaast hangt er natuurlijk best een prijskaartje aan zo’n avontuur. Geen optie voor mij.

Slippers of skischoenen?

Doe mij dus maar gewoon 12 maanden per jaar winter in de Alpen, zodat we daar lekker kunnen skiën. En in Nederland dan een zomer met de zon en een graadje of 25, want slippers lopen wel lekkerder dan skischoenen…

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.