27 november 2017 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw''

Perfecte seizoensstart in Val Thorens

Heel veel mooier kan de winter niet beginnen: voor het vierde weekend op een rij sneeuwt het flink in de Alpen. Snowplaza reisde afgelopen weekend af naar Val Thorens waar ‘La Grande Première’ plaatsvond, een weekend vol evenementen om de start van het wintersportseizoen te vieren. Ook in ‘Val Tho’ sneeuwde het behoorlijk en de pistes lagen er fantastisch bij. De winter is de afgelopen jaren weleens slechter van start gegaan. Op zondagochtend kwam zelfs de zon er nog even door. Genieten met hoofdletters dus in Val Thorens!

Winters wit

Op vrijdag rijden we rond het middaguur de lange bergweg omhoog naar Val Thorens. Het zonnetje schijnt en wanneer we Les Menuires (1850 meter hoogte) passeren zien we pas goed hoe winters het er hier al uitziet. De bergen zijn flink wit, alsof het al echt diep winter is. Langs de weg ligt al behoorlijk wat sneeuw; ze hebben hier al meermaals de wegen moeten schoonmaken de afgelopen weken. Eenmaal aangekomen in Val Thorens is het winterse plaatje compleet. Zie je soms aan het begin van het seizoen witte banen door een groen landschap lopen, nu is het overal al flink besneeuwd: prachtig! We kunnen niet wachten om de ski’s onder te klikken en de piste op te gaan.

Val Thorens

Vrijdagmiddag in Val Thorens: prima weer

Rustig op de piste

Na een snelle lunch nemen we de funitel de Péclet omhoog en gillend van enthousiasme maken we onze eerste bochten. Er is bijna niemand op de piste, de sneeuw is heerlijk zacht, waardoor de bochten soepel aan elkaar geregen kunnen worden. Wat is dit fijn! Op dit moment zijn ongeveer 30 pistes geopend in het skigebied van Val Thorens, maar met de huidige sneeuwhoogte worden de komende dagen steeds meer afdalingen geopend. In de winter kun je hier skiën op de 600 km pistes van Les Trois Vallées, maar heel eerlijk: ik mis het totaal niet dat het gebied nog niet helemaal open is. Er zijn genoeg mogelijkheden. ’s Avonds eten we in het restaurant van Hotel Fahrenheit 7, La Rotisserie, die we afgelopen winter ook bezochten en meteen bombardeerden tot één van onze 5 tips in Val Thorens. Het weekend is prima begonnen!

Seizoensopening Val Thorens

Perfecte pistes op de eerste dag

Grijs en sneeuw

Zaterdagochtend ziet de hemel er behoorlijk grijs uit en het begint te sneeuwen. Aanvankelijk is het nog relatief warm, dus de sneeuw is een beetje nat. Uiteraard gaan we wel gewoon lekker skiën, ondanks dat het zicht verre van ideaal is. Het is erg mistig en het gaat steeds harder sneeuwen. Maar toch kan het de pret niet drukken. Er zijn vandaag wel meer mensen op de piste, maar van drukte is nog steeds geen sprake. We lunchen behoorlijk sjiek in La Fruitière, dat onderdeel uitmaakt van één van de bekendste après-ski hotspots op de piste, La Folie Douce. De gerechten zijn behoorlijk aan de prijs, maar de kwaliteit is top! Wil je jezelf een keer verwennen op een fijne lunch, dan is dit zonder meer een goed adres. ’s Middags klaart het ineens wat op, de wolken trekken omhoog en het uitzicht is super. We pakken nog een paar pistes en na de laatste lift is het mooi geweest voor vandaag. De lucht trekt weer dicht en het begint wederom te sneeuwen.

Val Thorens

Op zaterdagmiddag stijgen de wolken op en wordt het uitzicht waanzinnig

Val Thorens

Bijzondere luchten op zaterdagmiddag

Alle weertypen op één dag

Als we de gordijnen openslaan op zondagochtend sneeuwt het hele dikke vlokken. Er is zeker 15 tot 20 cm verse sneeuw gevallen. Om 08.45 uur staan we te trappelen bij de lift, die ‘pas’ om 09.00 uur opengaat. Het stopt met sneeuwen en binnen een uur is de lucht ineens strak blauw. Veel mooier kan het echt niet worden. De eerste piste is voorzien van verse ribbels en voelt zo zacht als boter. Onze dag kan nu al niet meer stuk. Tijdens het tweede uurtje gaan we ‘live’ op Facebook en delen we onze ervaringen met onze volgers op Facebook. Heb je de video nog niet gezien, ga dan zeker even kijken, want tot en met vrijdag 1 december 12.00 uur kun je nog reageren op de uitzending en daarmee maak je kans op een wintersport in Val Thorens. Onder alle reacties mogen we een reis voor 2 personen verloten tijdens het laatste weekend van het seizoen (4-7 mei 2018), 3 nachten in een appartement inclusief 3-daagse skipas, parkeerplaats en toegang tot de spa. Na de uitzending trekt de lucht rond de middag weer dicht en het begint opnieuw te sneeuwen. We lunchen uitgebreid bij Chalet des Deux Lacs, wederom een absolute tip voor een fijne maaltijd op de piste.

LIVE vanuit Val Thorens. ❄️❄️❄️ Kijk mee, reageer en win een wintersport in Val Tho 😍🙌🎿🏂

Geplaatst door Snowplaza op zondag 26 november 2017

Sjiek doen tijdens de wintersport

’s Avonds is het tijd voor een enorm verwenmenu bij Le Pashmina. Een bijzonder luxe hotel-restaurant. We smullen van alle lekkere gerechten die we voorgeschoteld krijgen en ook de wijn smaakt prima. Soms is even sjiek doen tijdens de wintersport heel erg fijn. Vanochtend, maandag, is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Maar wat was het een topweekend in Val Thorens! We hebben alle soorten weer gehad, genoten van geweldige pistes en overheerlijk eten. Het wintersportseizoen had niet veel beter kunnen beginnen. Laat nu de rest maar komen…

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen