23 februari 2018 door Nick in 'Tips''

Zillertaller Superskipass

Het Zillertal is het grootste skidal ter wereld. In het Zillertal liggen drie skigebieden die razend populair zijn: Zillertal Arena met het gezellige Gerlos, Ski Zillertal 3000 met het bruisende Mayrhofen en Hochzillertal-Hochfügen met het centraal gelegen Kaltenbach. Alle drie de skigebieden hebben zo hun eigen karakter en voor- en nadelen. De drie skigebieden zijn alleen niet direct aan elkaar verbonden, maar wel toegankelijk met dezelfde skipas: de Zillertaller Superskipass. Zelf heb ik van deze pas gebruik gemaakt en daarom deel ik graag mijn ervaringen met jullie. Ben jij wel eens in het Zillertal geweest?

Meer dan 500 kilometer pisteplezier

De Zillertaller Superskipass is ideaal voor kilometervreters en wintersporters die van afwisseling houden. De skigebieden waar je gebruik van kunt maken, hebben allemaal hun eigen kenmerken. Zo kun je in Ski Zillertal 3000 365 dagen per jaar skiën op de Hintertuxer Gletscher, familievriendelijk skiën in Hochzillertal en in de Zillertal Arena geweldig après-skiën in Gerlos en Königsleiten.

Hochzillertal-Hochfügen

In het begin van het Zillertal vind je het skigebied Hochzillertal-Hochfügen, een skigebied met ongeveer 85 kilometer aan pistes. Dat is niet heel groot, maar genoeg voor een aantal dagen of een skivakantie met jonge kinderen. Daarnaast zijn vanuit de dorpen in het Hochzillertal (Aschau im Zillertal, Kaltenbach, Fügen) de andere twee skigebieden erg goed bereikbaar. Hippach en Zell am Ziller zijn ongeveer tien minuten rijden. Zo kun je de andere skigebieden ook ontdekken.

Mijn tips in Hochzillertal-Hochfügen zijn:

 • Ga in het kleine skigebied van Fügen, de Spieljoch, skiën. Een overzichtelijk skigebied met fijne pistes.
 • Ga lunchen bij de Kristalhütte of de Wedelhütte. Twee berghutten van uitzonderlijke klasse.
 • Duik de Postalm in, een gezellige après-skibar bij het dalstation in Kaltenbach.

Voordelen van Hochzillertal Hochfügen zijn:

  Het skigebied ligt op een zonnehelling
  Je kunt er voor kiezen om op de familievriendelijke Spieljoch te skiën of in het meer uitdagende Hochzillertal
  Ruime keuze in leuke berghutten
  Meest centrale ligging in het Zillertal

Nadelen van Hochzillertal-Hochfügen zijn:

  Weinig variatie in pistes en korte afdalingen
  Weinig gezelligheid in de dorpen rondom het skigebied

Zillertal Arena

De Zillertal Arena is bij onze landgenoten een van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Het is hier eigenlijk uitzonderlijk als je niet bij een Nederlander in de skilift zit. Vooral het dorp Gerlos staat goed aangeschreven bij de Hollanders, maar dorpen als Königsleiten en Zell am Ziller trekken ook veel gasten. In de Zillertal Arena vind je pistes voor ieder niveau en je kunt er prachtige dagtochten maken. Het centraal gelegen Gerlos is hier het ideale beginpunt voor.

Mijn tips in de Zillertal Arena zijn:

 • Ski op de pistes van Zell am Ziller, deze zijn vaak er rustig. Daarnaast vind je hier een lange afdaling vanaf 2500 meter richting het dal.
 • Ga aan het eind van de middag après-skiën bij Seppi’s en eenmaal terug in het dal in de Cin Cin in Gerlos.
 • Schnitzelliefhebber? Lunch dan bij Rosi’s Schnitzelhütte in Zell am Ziller! Je krijgt hier de grootste Schnitzels van het hele Zillertal geserveerd.

Voordelen van de Zillertal Arena:

  Leuk skigebied voor prachtige dagtochten
  Ruime keuze uit pisterestaurants
  Veel lange afdalingen
  Gezellige dorpen met levendige sfeer na het skiën

Nadelen van de Zillertal Arena zijn:

  Kom je liever geen landgenoten tegen op de piste? Vermijd dan dit skigebied
  De dorpen zijn niet altijd even makkelijk bereikbaar per auto

Brede piste in de Zillertal Arena

Ski Zillertal 3000

In Ski Zillertal 3000 kun je zowel in het skigebied van Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach skiën als op de Hintertuxer Gletscher. De gebieden zijn echter niet aan elkaar verbonden, maar wel per skibus bereikbaar. Rondom Mayrhofen en Hippach vind je veel uitdagende afdalingen, maar ook mooie blauwe pistes. De tocht vanuit Hippach naar Lanersbach (of andersom) is een prachtige skitocht waar je zeker een dag voor uit moet trekken. Toch op zoek naar rust? Ga dan op de Ahorn skiën, die je vanuit Mayrhofen kunt bereiken.

Mijn tips in Ski Zillertal 3000 zijn:

 • Neem ’s avonds een kijkje in Mayrhofen, een gezellig dorp met leuke restaurants en bruisende après-ski
 • Ski de Harakiri of kijk naar de freestylers die coole stunts vertonen in het Vans Penken Park
 • Ga een dagje op de Hintertuxer Gletscher skiën. Dit is één van de weinige skigebieden waar de pistes het hele jaar door geopend zijn.

Voordelen van het Ski Zillertal 3000:

  Veel gezellige après-skibars in het skigebied
  Variatie in pistes
  Gezellige, authentieke dorpen
  Redelijk groot en toch overzichtelijk

Nadelen van het Ski Zillertal 3000 zijn:

  Bijna geen dalafdalingen
  Soms moet je stukken klunen

Allen op de piste in Zillertal 3000

Kortom…

In het Zillertal vind je prachtige skigebieden met afwisselende pistes en diverse après-ski hotspots. Houd zeker rekening met drukte in het hoogseizoen en op de Zillertal Straße, waar files de normaalste zaak van de wereld zijn. Vermijd daarom ook om in het weekend van en naar het Zillertal te reizen. Wanneer je op zoek bent naar variatie in je wintersport, neem dan zeker de Zillertaller Superskipass!

Wat is jouw favoriete skigebied in het Zillertal? Laat een reactie achter!

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen