Skip to navigation Skip to main content

De 5 beste restaurants aan de piste in Val Thorens

15961 - De 5 beste restaurants aan de piste in Val Thorens (1)
beste restaurants aan de piste in Val Thorens

De Franse keuken is de basis van veel andere keukens. Menig sterrenchef is ooit begonnen met deze principes en technieken. Voor een goede maaltijd ben je in Frankrijk dus helemaal aan het juiste adres. Ook in Val Thorens is dat het geval, al moet je er af en toe wel even naar zoeken. Het dorp ligt op 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa. Vanaf hier heb je toegang tot het 600 km grote skigebied Les Trois Vallées. Leef je uit op de pistes, doe mee aan de vele andere activiteiten, vier feest in de après-ski en geniet van heerlijke maaltijden. In dit weblog geven we je 5 tips.

#1. Chalet de la Marine

Ben jij ook zo'n fan van patat? Dan moet je echt naar Chalet de la Marine. En niet alleen daarom, want naast andere heerlijke gerechten is de berghut ook nog eens prachtig om te zien. Het restaurant ligt aan de piste, heeft een heerlijk zonneterras met ligstoeltjes en twee gedeeltes. Voor simpele gerechten, pizza's en aangename prijzen kun je terecht in het selfservice gedeelte. De meer 'haute cuisine' variaties vind je in het bedieningsrestaurant. Hier liggen de prijzen wel een stuk hoger.

Chalet de la Marine

Neem plaats in het zonnetje op de ligstoelen

#2. Chalet des 2 Lacs

Voor een goede maaltijd ben je bij Chalet des 2 Lacs aan het juiste adres. Neem wel je portemonnee mee, want de gerechten kosten tussen de €22,- en €37,- (uitzondering op de soep van €14,-). Daar krijg je gelukkig wel heerlijke en bijzondere gerechten voor terug. Denk aan steaktartaar, pasta en een hamburger op een zwart gekleurd broodje.

#3. La Fruitiere

Restaurant La Fruitiere is onderdeel van La Folie Douce. Als je het restaurant binnenstapt, dan doet het qua inrichting een beetje denken aan een beachbar. Het plafond is hoog met houten balken en er staan allemaal verschillende stoelen en tafels. Bij La Fruitiere kun je onder andere heerlijke pasta's, tartaar van vlees of vis, salades en soepen bestellen. Houd wel een gaatje over, want de toetjes en taartjes smaken net zo lekker als ze eruit zien. Ski na het eten nog een aantal afdalingen en keer tegen het einde van de middag terug voor de feestelijke après-ski bij La Folie Douce.

Pasta La Fruitiere

Proef bijvoorbeeld deze heerlijke pasta

#4. Le Montana

Restaurant Le Montana ligt in het dorp en is op ski's bereikbaar. Bij mooi weer is het op en top genieten in het zonnetje op het grote terras. De menukaart biedt een combinatie van simpele, maar smaakvolle gerechten en culinaire hoogstandjes. Pizza's, pasta's, fondue, gebakken vis en gegrild vlees behoren allemaal tot de mogelijkheden. En heb je het overdag te druk gehad met skiën? Geen probleem, het restaurant is ook 's avonds geopend.

#5. Chalet Chez Pépé Nicolas

Chalet Chez Pépé Nicolas ligt tussen Val Thorens en Les Menuires, bij piste de La Chasse. Deze prachtige houten berghut heeft een fijn en knus terras waar het met mooi weer goed toeven is. Op de menukaart vind je Franse specialiteiten, zoals Tartiflette, Pot au Feu en fondue. Sla vooral het dessert niet over, want je kunt hier heerlijke zoetigheden bestellen!

Uitzicht Val Thorens

Chalet Chez Pépé Nicolas is een heerlijke lunchplek na een lange skitocht

Wat is jouw favoriete lunchadres in Val Thorens? Meer tips voor Val Thorens vind je hier >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.