Skip to navigation Skip to main content

Val Thorens: 5 tips voor je wintersport (video)

Val Thorens is zonder twijfel één van de meest populaire wintersportdorpen in de Franse Alpen en dat is niet voor niets. Dit sneeuwzekere dorp ligt op 2300 meter hoogte, kent een lang wintersportseizoen en maakt deel uit van het enorme skigebied Les Trois Vallées met 600 km aan pistes. Het dorp ligt als het ware óp de piste, waardoor je vanuit je hotel of appartement direct je ski's onder kunt klikken. Qua gezelligheid en après-skimogelijkheden behoort Val Thorens ook tot de top. Nadeel is het prijsniveau, dat toch wat hoger ligt. Door de hoge ligging is de omgeving vrij kaal en kan het er flink koud zijn. In deze video geven we je een beeld van Val Thorens en 5 tips voor jouw wintersport.

#1. Pistes vanaf de Cime Caron (3200 meter)

Dat je een hele ruime keuze hebt aan afdalingen spreekt voor zich, gezien het enorme piste-aanbod in Val Thorens. Het is dus niet moeilijk om een paar favoriete pistes te ontdekken. Vanaf de top van de Cime Caron op 3200 meter heb je een geweldig uitzicht op de bergen en vanaf hier kun je kiezen uit een rode of een zwarte afdaling terug naar het dalstation, of vanaf het middenstation terug naar het dorp. Beide pistes zijn absolute toppers met een waanzinnig mooi uitzicht.

#2. Pisterestaurant Chalet de la Marine

Het enorme skigebied van Val Thorens en Les Trois Vallées telt een flink aantal bergrestaurants. Van groot (en soms ongezellig) tot klein (en knus), er is voldoende keuze. Chalet de la Marine ligt aan de blauwe piste Dalles die bereikbaar is met de Cascades lift vanuit het dorp. De sfeervolle berghut beschikt over een enorm groot zonnig terras, maar ook binnen zit je erg fijn. Op de kaart prijken de heerlijkste gerechten, die enerzijds traditioneel maar ook vernieuwend zijn. Wat je ook bestelt, neem er in ieder geval ook een bakje zelfgemaakte frieten erbij, want die zijn zó lekker. En vergeet niet een goed gevulde portemonnee mee te nemen, want de prijzen liggen hier wel wat hoger.

Chalet de la Marine Val Thorens

#3. Wedstrijd op de skicross

Skicross (of boardercross) wordt steeds populairder. Op je ski's of snowboard ga je over een parcours vol kuipbochten en jumps. In Val Thorens is de skicross ontworpen door de Olympisch skicross kampioen Jean Fred Chapuis. De skicross is (bijna) altijd open, maar op woensdag is er ook tijdmeting, waardoor je kunt kijken wie van jouw familie- of vriendengroep de snelste is.

#4. Sleeën op de langste rodelbaan van Frankrijk, Le Toboggan

Rodelen doe je in Frankrijk niet op een houten slee, maar in een plastic racemonstertje met 2 remmen. In Val Thorens vind je de langste sleepiste van Frankrijk, Le Toboggan. Je bereikt de rodelbaan via de gondellift Funitel de Péclet en daarna kun je 6 km lang afdalen. Vooral als de zon ondergaat, aan het begin van de avond, is het hier prachtig. De afdaling duurt zo'n 45 minuten en als je beneden aankomt staat de Vin Chaud voor je klaar!

La Folie Douce, Val Thorens

Sla ook de après-ski bij Folie Douce op de piste niet over

#5. Restaurant La Rotisserie

Ook 's avonds heb je volop keuze qua eten in Val Thorens. Van een snelle hamburger bij een snackbar tot een uitgebreid sjiek diner in een sfeervol restaurant. Natuurlijk zie je op veel menukaarten de bekende Franse specialiteiten terugkomen als tartiflette en kaasfondue. Wil je nu een keer iets anders dan de traditionele Franse Alpenkeuken, stap dan eens binnen bij Hotel Farhrenheit 7. In het hotel vind je restaurant La Rotisserie waar je super lekker kunt eten. De kaart is internationaal, denk bijvoorbeeld aan heerlijke wokgerechten en via de open keuken kun je meekijken terwijl de koks jouw diner bereiden. Ook de desserts zijn super lekker!

Dit waren onze tips voor een wintersport in Val Thorens. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.