2 februari 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Gastein wintersport

Het Gasteinertal ligt in het Salzburgerland en bestaat uit vier (deel)skigebieden. Samen goed voor ruim 200 pistekilometers met een maximale hoogte van 2686 meter. Met slechts één skipas, de Salzburger Super Ski Card, heb je toegang tot alle vier de skigebieden. Gastein heeft voor ieder type wintersporter wel iets te bieden. De meeste pistes zijn rood, maar er zijn ook genoeg blauwe pistes en een aantal pittige zwarte. Overnachten kun je in de dorpen Dorfgastein, Bad Gastein en Bad Hofgastein. Er zijn meer dan genoeg redenen om een keer op wintersport te gaan naar Gastein. In dit weblog geven we je er 9.

#1. Drie gezellige dorpen om te overnachten

Als je op wintersport gaat naar het Gasteinertal, dan kun je overnachten in drie dorpen. Alle drie met hun eigen kenmerken en karakter. Het eerste dorp dat je tegenkomt als je het dal binnenrijdt, is Dorfgastein. Dit dorp straalt rust en gemoedelijkheid uit. Als je iets verder doorrijdt, kom je in Bad Hofgastein. Hier staat genieten hoog in het vaandel: van lekker eten tot bijkomen in diverse kuuroorden. Het laatste dorp is het wat hippere en levendige Bad Gastein.

Gasteinertal

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, auswegerdaniel)

#2. Meer dan 200 pistekilometers, verdeeld over 4 deelskigebieden

Skigebied Gastein beschikt over ruim 200 pistekilometers, verdeeld over 4 deelskigebieden die niet allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Wel kun je gemakkelijk met de skibus pendelen. Stubnerkogel-Schlossalm-Angertal is met ruim 80 km aan pistes de grootste van de vier. Je vindt hier een groot aantal rode en blauwe afdalingen, waarvan een aantal meer dan 10 km lang is! Ook in Großarltal-Dorfgastein vind je flink wat kilometers (73 km). Het hoogste punt van het skigebied bereik je in het 19 km grote Sportgastein. Hier kun je tevens allerlei mooie off-piste afdalingen maken. Met 12 kilometer aan pistes en slechts een aantal, maar hele pittige, afdalingen is Graukogel de kleinste van de vier. Meer informatie over de skigebieden vind je hier >

#3. Off-piste mogelijkheden

In Gastein vind je voldoende off-piste mogelijkheden. Samen met een lokale gids en de nodige veiligheidsuitrusting kun je het gebied verkennen. Verder liggen er diverse skiroutes met een totale lengte van meer dan 20 kilometer.

Off-piste

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl)

#4. Genoeg te doen buiten het skiën om

In Gastein draait het natuurlijk niet alleen om skiën. Ook buiten de pistes kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen. Verruil de ski’s bijvoorbeeld een dag voor langlaufski’s en ontdek de ruim 50 km aan loipes in het Gasteinertal. Andere opties zijn rodelen, sneeuwschoenwandelen en een ritje met de arrenslee.

#5. Tal van leuke berghutten

Verspreid door het skigebied liggen tal van leuke berghutten. Je kunt er zelfs gerechten van sterrenchefs uitproberen! Zeven chefs hebben hun eigen specialiteit gekookt. Het hele seizoen worden deze nagemaakt in de berghutten en kun je deze tegen een aantrekkelijke prijs uitproberen.

#6. Na het skiën kun je heerlijk bijkomen in de thermen

Het Gasteinertal is een bekende bestemming voor liefhebbers van spa’s en wellness. Verspreid door het dal liggen meerdere natuurlijke bronnen. Daaromheen zijn allerlei kuuroorden gebouwd. Na een sportieve dag op de latten kun je dus even helemaal bijkomen.

Paardentocht

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Creatina)

#7. Gezellige après-ski en leuke evenementen

In Gastein vind je allerlei mogelijkheden voor après-ski. Van uitgebreid op de tafels dansen en meezingen met bekende après-skihits, tot een rustig wijnbarretje of een hippe nachtclub. Daarnaast vinden er gedurende het seizoen allerlei evenementen en muziekfestivals plaats. Bijvoorbeeld het kunstfestival ‘Art on Snow’ eind januari, of de 10-daagse Snowjazz met Brass Fantasy, String things en Offbeat eind maart.

#8. Mooie accommodaties

Het accommodatie-aanbod van Gastein is breed. Of je nou kiest voor een simpel, maar authentiek pension of een luxehotel met 4 sterren. Alles is mogelijk. De lokale bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam.

#9. Een wintersportbestemming voor alle leeftijden

Gastein is een bestemming voor wintersporters van alle leeftijden. Kinderen, ouders, grootouders, vriendengroepen en stellen, ze zullen zich allemaal vermaken. De allerkleinsten kunnen op les in de kinderlanden, de grotere kinderen kunnen zich uitleven in de snowparks en voor volwassenen en oudere kinderen zijn er allerlei mooie tochten te skiën.

Winterse activiteiten

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl)

Meer informatie over Gastein vind je hier >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen