1 februari 2019 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Wat is er mooier dan een wintersport in een prachtig skigebied? Een wintersport in vier prachtige skigebieden! Gastein beschikt over meer dan 200 km aan pistes en ieder skigebied heeft z’n eigen karakter. Aan het begin van het dal ligt Dorfgastein met skigebied Dorfgastein-Großarl. Even verderop liggen Bad Hofgastein en Bad Gastein, die door skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel met elkaar zijn verbonden. Tot slot ligt aan het einde van het dal skigebied Sportgastein.

#1. Nieuwe Schlossalmbahn in Bad Hofgastein

Bad Hofgastein is met het zuidelijker gelegen Bad Gastein verbonden via skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel. Als twee dorpen samenkomen en samenwerken, weet je zeker dat er hier genoeg te doen is! Sinds deze winter kun je gebruik maken van de nieuwe Schlossalmbahn. Zonder over te stappen kun je nu direct beginnen aan de afdalingen van de Schlossalm, Kleine Scharte en Haitzingalm.

#2. Dalafdaling van meer dan 10 km

Soms is een piste zo kort, dat je na het draaien van een paar bochten alweer onderaan de lift staat. In Gastein komt dat weinig voor en zeker niet bij de langste afdaling van het gebied. Op de Hohen Scharte Nord (H1 + H2 + H2a) ligt een afdaling met een afstand van 10,4 km en 1440 hoogtemeters klaar. Hiermee is het niet alleen de langste afdaling van het gebied, maar ook een van de langste afdalingen van de oostelijke Alpen.

Pistekaart met dalafdaling Gastein

Rood gemarkeerd: de langste dalafdaling van Gastein (Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH)

#3. Freeriden in Sportgastein

Wie hier nog niet genoeg uitdaging in vindt, kan zich laten inspireren door Open Faces. Dit event is een kwalificatiewedstrijd voor de Freeride World Tour in Verbier. De wedstrijd vindt plaats op de Mauskarspitze. 500 hoogtemeters puur freerideplezier, wat zelfs bij de meest ervaren profs voor een grote glimlach zorgt. Skigebied Sportgastein is een echte hotspot onder freeriders. Wanneer er verse sneeuw is gevallen, zijn de drie skiroutes Golden Powder, Golden Rush en Golden Ride must-ski’s. Veiligheid staat vanzelfsprekend voorop. Een Pieps-Station en een Freeride Info Base zijn aanwezig.

Freerider in het Gasteinertal

Zo ziet freeriden in het Gasteinertal er uit (Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Oberschneider)

#4. Familievriendelijk dankzij het Gasti Schneepark

Hoewel de mogelijkheden voor ervaren skiërs hier zeer goed zijn, hoeven beginners zich geen zorgen te maken. In Gastein weet men, dat iedereen ooit z’n eerste meters op de ski’s heeft moeten maken. Voor de jongste wintersportertjes is er bij het dalstation van de Fulseck lift het Gasti Schneepark. Na de eerste meters bij de lopende band en de oefenlift stromen de skiërtjes zo door naar de hoger gelegen pistes.

Skiklasje Gastein

De eerste meters, zijn het belangrijkst (Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Felsch Foto)

#5. Twee heerlijke Thermen

Genoeg geskied voor vandaag? Tijd om de spieren te laten ontspannen in de heilzame grotten of het warme thermaal water. In de Alpentherme in Bad Hofgastein of de Felsentherme in Bad Gastein kom je volledig tot rust. Geniet van het warme water en laad de batterij weer op voor de volgende skidag!

Zwemmen in Gastein

Zwemmen in het Thermaalwater van Gastein (Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl)

#6. Wandel over de hoogstgelegen hangbrug van Europa

Wie op zoek is naar nog meer afwisseling, zit ook goed in Gastein. Maak bijvoorbeeld een winterwandeling over Europa’s hoogstgelegen hangbrug op de Stubnerkogel in Bad Gastein. De brug is 140 meter lang en ligt op een hoogte van 2300 meter. Vanaf de brug heb je een waanzinnig uitzicht op de bergen van de Hohen Tauern. Het uitzicht vanaf het Glocknerblick-uitzichtsplatform reikt zelfs nog verder. Na een korte wandeling vanaf het bergstation Stubernerkogel naar het uitzichtplatform, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de 3797 meter hoge Großglockner – de hoogste berg van Oostenrijk.

Hangbrug op de Stubnerkogel

Hier moet je geen last van hoogtevrees hebben (Foto: © Gasteiner Bergbahnen AG, Wolkersdorfer)

#7. 300 husky’s tijdens de sledehonden wedstrijden

Wie de pistes even links wil laten liggen kan ook gaan rodelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen of schaatsen met de hele familie. Of wat dacht je van een tocht per paardenslee door Gastein? Een van de highlights van het winterseizoen in Gastein zijn de internationale sledehonden wedstrijden. Eind februari nemen 300 husky’s en 90 mushers het tegen elkaar op.

Husky

Dit jaar vindt dit event voor de 20e keer plaat (Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH)

Meer informatie over Gastein

Gastein heeft van het begin tot het einde van het dal wintersportplezier te bieden. Eén dal, drie dorpen, vier skigebieden en altijd actie en ontspanning: alles wat een wintersportbestemming moet hebben en nog nét dat beetje meer. Heerlijk brede, zonnige afdalingen, maar ook uitdagende steile pistes te midden van een prachtig berglandschap. Door een perfecte mix van blauwe, rode en zwarte pistes kan ieder type skiër hier perfect uit de voeten. En na een lange dag op de ski’s is het tijd voor après-ski of ontspanning in een van de Thermen.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.