20 augustus 2017 door Miranda in 'Nieuws''

Nieuwe Ifen I en II liften in het Kleinwalsertal

In twee jaar tijd een heel skigebied vernieuwen? In het Oostenrijkse Kleinwalsertal doen ze dat gewoon! Het knusse en prachtige deelskigebied Ifen werd vorig jaar voorzien van de nieuwe Olympiabahn. Deze zomer worden de Ifenbahn en Hahnenköpflebahn vervangen door een splinternieuwe snelle gondellift - Ifen I en II - die je in één keer naar de top van het skigebied brengt op 2030 meter hoogte. Daarnaast wordt momenteel het bergrestaurant Hahnenköpfle volledig opnieuw opgebouwd en zal vanaf deze winter Panoramarestaurant Ifen heten. De investeringen bedragen in totaal 40 miljoen euro.

Ifen I en II gondelliften: comfort en snelheid

Het skigebied Ifen wordt in twee jaar tijd omgetoverd tot een hypermodern skigebied met snelle liften. Vorig jaar werd als eerste stap de 6-persoons stoeltjeslift Olympiabahn geopend. Dit was de snelste stoeltjeslift in Duitsland en Vorarlberg. Momenteel wordt er druk gebouwd aan de gondelliften Ifen I en II. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van de modernste lifttechnieken in de vorm van het topmodel gondellift van Doppelmayr, de D-line. Zowel het dal-, midden- als bergstation worden volledig nieuw gebouwd. In het bergstation ontstaat een nieuw Panoramarestaurant Ifen dat binnen plaats biedt aan 220 personen en buiten aan 330 personen.

40 miljoen investering in Ifen

Om een skigebied in twee jaar tijd om te bouwen naar de hoogste standaard moet er flink in de buidel getast worden. De liftmaatschappij investeert in totaal 40 miljoen euro in dit project. 17 miljoen in 2016 en 23 miljoen dit jaar. Waarom al deze investeringen? Ifen wil een familieskigebied zijn met faciliteiten op het hoogste niveau: snelle en moderne liften en uitstekende gastronomie. Ook de plannen op langere termijn zijn ambitieus. Doel is om een aaneengesloten skigebied te creëren tussen de Walmendinger Horn, Ifen, Heuberg Arena en Kanzelwand-Fellhorn. Hiervoor zijn nog minstens 2 nieuwe liften extra nodig.

Nieuwe situatie en liften skigebied Ifen

De pistekaart met nieuwe liften in Ifen

Cijfers en feiten over de Ifen I en II gondelliften in het Kleinwalsertal

Bergstation: Hahnenköpfle Lengte: 966 m en 1885 m
Hoogte dalstation: 1280 m Hoogte bergstation: 2030 m
Snelheid: 6 m/s Duur: 8 minuten
Capaciteit gondels: 10 personen Capaciteit lift: 2000 en 3600 pers./uur
Aantal gondels: 25 en 82 Plaats: Kleinwalsertal

Dalstation Ifen I in Ifen Kleinwalsertal

Zo komt het dalstation eruit te zien in Ifen: links de ingang van de Olympiabahn, rechts de entree van de Ifen I gondellift

Bouw dalstation Ifen I in Ifen Kleinwalsertal

De bouw van het dalstation op 3-8-2017

Middenstation dat Ifen I en Ifen II met elkaar verbindt op 1577 meter hoogte

Zo ziet het nieuwe middenstation eruit dat de Ifen I en Ifen II met elkaar zal verbinden (1577 meter hoogte)

Bouwwerkzaamheden middenstation Ifen Kleinwalsertal

De bouw van het middenstation op 8-8-2017

Bergstation nieuwe Ifen liften op 2030 meter hoogte

Het nieuwe bergstation met Panoramarestaurant op 2030 meter hoogte

Bouw bergstation Ifen II Kleinwalsertal

Het blijft altijd indrukwekkend: de bouw van het bergstation op ruim 2000 meter hoogte (9-8-2017)

Over Ifen

Het skigebied Ifen ligt ietwat verscholen in een prachtig natuurgebied op de grens van Oostenrijk en Duitsland in het Kleinwalsertal. Het aantal pistekilometers dat het gebiedje telt - 19 - is misschien niet heel indrukwekkend, maar de omgeving is dat zeker wel. Het uitzicht vanaf het bergstation op de Hahnenköpfle (2030 m) is adembenemend. De ruige bergwanden van het Ifen-massief aan de rechterzijde en het Gottesackerplateau, wat ooit tot een gletsjer toebehoorde aan de linkerzijde, vormen een indrukwekkend geheel. De afdalingen zijn over het algemeen niet al te moeilijk, maar de Olympiahang en Ifoly-afdaling bieden ook de ervaren wintersporter meer uitdaging. In het dal ligt een mooie oefenhelling en kinderland. Ben je in het Kleinwalsertal op wintersport, sla dan Ifen zeker niet over!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen