4 februari 2020 door Thijs in Nieuws

Door de verse sneeuw en de lage temperaturen liggen de pistes in Winterberg er weer een stuk beter bij. Geen witte banen door een groen landschap, maar skiën in een witte wereld. De sneeuwkanonnen hebben hun werk weer kunnen doen en moeder natuur helpt gelukkig een handje mee. Ook elders in het Sauerland is verse sneeuw gevallen en ziet het er weer winters uit. In dit weblog een overzicht van de actuele webcams en de weersverwachting voor de komende dagen.

Weersverwachting Winterberg

Vandaag is het geen ideaal weer om op de pistes van Winterberg te staan. In het Sauerland valt zo nu en dan sneeuw en het is weer aardig wit. De sneeuwomstandigheden worden vanaf nu dus alleen maar beter! Vanmiddag gaat de temperatuur helaas iets stijgen, maar morgen ligt deze weer de hele dag onder nul. De temperatuur blijft de rest van de week aan de lage kant, waardoor ook de sneeuwkanonnen hun werk kunnen doen. Op zaterdag en zondag laat de zon zich weer vaker zien, maar gaat ook de temperatuur een paar graden omhoog.

Weersverwachting Winterberg >
Webcams Winterberg >

Winterberg 3
WEbcam Winterberg 2
Webcam Winterberg


Steeds meer liften open in Willingen

De afgelopen weken waren er in Willingen niet veel liften geopend. Door het laten draaien van de sneeuwkanonnen en de verse sneeuw zijn de omstandigheden gelukkig aanzienlijk verbeterd. Inmiddels zijn er vijf liften, drie pistes en twee kinderlanden geopend. De verwachting is dat het aanbod de komende dagen zal toenemen.

Weersverwachting Willingen >
Webcams Willingen >

Willingen
Ritzhagen

Het Sauerland kleurt wit

Maar niet alleen in Winterberg en Willingen is het wit. In het gehele Sauerland is sneeuw gevallen en ook de dorpen voelen weer echt winters aan. Wie het drukke Winterberg en Willingen wil vermijden kan ook voor een van de andere skigebieden in het Sauerland kiezen. Ook de Schmallenberger Höhe, Bödefeld/Hunau, Postwiese en Snow World Züschen zijn ideale gebieden voor een dagje skiën.

Postwiese

Postwiese
PostwieseLangenwiese

Langenwiese
LangenwieseSchmallenberger Hohenlift

Schmallenberger Hohenlift
Schmallenberger Hohenlift

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.