9 januari 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Het begint zo langzamerhand normaal te worden. Opnieuw is er een enorme hoeveelheid sneeuw naar beneden gekomen in Frankrijk. Lokaal is er weer meer dan een meter sneeuw gevallen! Bergwegen zijn afgesloten en het lawinegevaar is nog verder opgeschroefd. Na de bizarre situaties van afgelopen week dachten we het ergste gehad te hebben, maar daar wordt nu nog een schepje bovenop gedaan. Een lagedrukgebied net ten zuiden van de Franse Provence zorgt voor aanvoer van zeer vochtige lucht in het zuidwestelijk Alpengebied. De vochtige lucht – afkomstig van de Middellandse Zee – wordt tegen de Alpen omhoog gestuwd en hierdoor valt er (lokaal) veel sneeuw.

Unieke situatie

Een situatie als deze is al tientallen jaren niet meer voorgekomen in de Franse Alpen. Veel wegen zijn onbegaanbaar en verschillende dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten. Het lawinegevaar is op veel plekken momenteel 5 op een schaal van 5. Hoe bizar het er ook aan toe gaat in grote delen van de Franse Alpen, zo rustig is het elders in het Alpengebied. In Oostenrijk is er vrijwel niets aan de hand en laat de zon zich zo nu en dan zelfs even zien.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

Tignes 8 januari

-

Posted by Tignes/8 januari 2018

Het verkeer in Tignes 1800 staat muurvast

Tignes

Sestrière

Sestrière

Via Lattea - Sestrière

Sestrière

Val d'Isère

Valtournenche

Pila - Aosta

Auron

Auron 9 januari

-

Posted by Auron/9 januari 2018

Bonneval Sur Arc

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.