5 januari 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Wat een bizarre 48 uur hebben we erop zitten in de (Franse) Alpen! Er is een gigantisch pak sneeuw naar beneden gekomen en storm Eleanor heeft voor hachelijke taferelen gezorgd. Bergwegen bleven afgesloten, liften zijn niet gaan draaien en wintersporters mochten soms zelfs hun accommodatie uit. Inmiddels is de storm gaan liggen en kan de schade opgemaakt worden. Op sommige plekken is bijna 2 meter sneeuw gevallen en het lawinegevaar is bijzonder hoog. Hoewel de rust voorlopig lijkt weer te keren, krijgen we wel te maken met zachtere temperaturen. In dit weblog hebben we de meest bizarre beelden en video’s van de sneeuwstorm voor je op een rijtje gezet.

Lawinegevaar en afgesloten wegen

De storm heeft met name in de Franse Alpen voor gevaarlijke situaties gezorgd. De weg naar Val Thorens is enige tijd afgesloten geweest en ook in andere bergdorpen (bv. Tignes) was dat het geval. Ondertussen kwam er een ongelofelijke hoeveelheid sneeuw naar beneden. Hevige regenval is ook aan de orde geweest. De storm verplaatste zich ondertussen ook naar de rest van het Alpengebied. Uit Oostenrijk kwamen berichten van hevige windstoten. De beelden van onderstaande stoeltjeslift geven het bewijs.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

Aaaah! Je zal maar in deze stoeltjeslift hebben gezeten! (Montafon)

Onvoorstelbaar veel sneeuw in Val Thorens

Deze beelden uit Val d'Isère bewijzen dat je beter binnen kon blijven

Hevige storm in Courchevel

In Arolla (CH) kunnen de auto's weer sneeuwvrij gemaakt worden

Arolla

Meer dan een meter sneeuw erbij in Montgenèvre

Ahhh wat ligt Sölden er momenteel prachtig bij

Sölden

Een lawine in Zermatt

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.