17 december 2018 door Florien in 'Tips''

Van 3 tot en met 7 april 2019 kleurt het Myrkdalen Resort oranje en vindt de tweede editie van Dutchweek Norway plaats. Heb je Noorwegen altijd al eens in de winter willen bezoeken en hou je wel van een feestje? Dan is dit evenement perfect voor jou. Tijdens Dutchweek Norway draait het natuurlijk niet alleen om feestvieren. Naast skiën zijn er tal van bijzondere activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je je onder meer verheugen op een fjord safari in een speedboat, indoor skydiven in een windtunnel en toerskiën onder begeleiding van een gids. De leukste activiteiten van Dutchweek Norway hebben we in dit blog voor je op een rijtje gezet.

#1. Skydiven bij Voss Vind

Het plaatsje Voss ligt op ongeveer een half uur rijden van Myrkdalen. Hier vind je een speciale windtunnel waar je kunt indoor skydiven. De tunnel heeft een hoogte van 30 meter en biedt een spannende ervaring voor jong en oud. Je moet de excursie los bijboeken, maar Dutchweek verzorgt wel het vervoer en de gave deuntjes tijdens het skydiven.

Dutchweek Norway: Myrkdalen kleurde oranje! (reisverslag 2018)

Skydiven in de windtunnel bij Voss Vind

#2. Een Fjord Safari

Myrkdalen ligt midden in Fjord-Noorwegen en daarom mag een Fjord Safari eigenlijk niet ontbreken aan je trip. De ruige bergen bedekt met een laagje sneeuw, het diepe donkere water en de typisch Noorse huisjes op de achtergrond, zijn prachtig om vanaf het water te zien. Met een rib boot scheur je door de fjorden rondom Flåm. Deze fjorden zijn onder andere decor geweest voor de serie Vikings en opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ook hier geldt dat de transfer door Dutchweek wordt verzorgd.

#3. Een Viking diner met lokaal bier

In het land van de Vikingen mag een echt Viking diner niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om de Fjord Safari uit te breiden met dit diner. Het is een soort proeverij in een authentiek Vikinghuis met lokale gerechten. Bij elk gerecht wordt een bijpassend zelf gebrouwen biertje geschonken.

Rib boat Fjord Safari Flåm

#4. Toerskiën

Een skigebied met 24 km aan pistes is niet heel groot, maar daar houdt het in Myrkdalen Fjellandsby niet mee op. De mogelijkheden voor toerskiën zijn hier namelijk groots. Samen met een gids ga je op pad. Je loopt eerst naar boven met speciale toerski’s via een betrouwbare route. Eenmaal daar aangekomen, is het tijd om af te dalen door de verse poedersneeuw. Een prachtige ervaring, waarbij de Noorse natuur je keer op keer doet verbazen.

#5. Een off-piste tour

Zie je het hele ‘naar boven lopen met ski’s’ niet helemaal zitten, dan is er ook een andere optie. De off-piste mogelijkheden in het skigebied zijn groots. Je kunt een tour boeken, waarbij je samen met een gids op onderzoek uitgaat in- en rondom het skigebied. Ook al is het begin april, er is meer dan genoeg sneeuw voor een off-piste tour. Sterker nog, er valt nog nog vaak genoeg verse sneeuw.

off-piste tour Dutchweek Norway

Boek Dutchweek Norway bij Summit Travel

Dutchweek Norway vindt plaats in één van de deelskigebieden van Voss: Myrkdalen Fjellandsby. Je hebt hier toegang tot ruim 24 km aan pistes en goede off-piste mogelijkheden. Het Myrkdalen Resort is gemakkelijk bereikbaar. Na een vlucht van ongeveer 1,5 uur naar Bergen, is het nog ongeveer 2 uur rijden naar het skigebied. Je kunt de reis boeken bij Summit Travel. Het arrangement bestaat uit:

  • 4 overnachtingen met 4-daagse skipas
  • Toegang tot alle Dutchweek feesten
  • Transfer luchthaven-hotel en terug
  • 1x BBQ onderaan de piste en 1x een 3-gangen diner in een luxe hotelrestaurant
  • De overige activiteiten en vlucht zijn exclusief

Boek hier jouw reis naar Dutchweek Norway via Summit Travel >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.