Skip to navigation Skip to main content

Dutchweek Norway: Myrkdalen kleurde oranje!

Dutchweek Norway Snowplaza groep

Vorig wintersportseizoen vond er een primeur plaats in Myrkdalen. Van woensdag 18 t/m 21 april 2018 werd hier de allereerste Dutchweek Norway georganiseerd en Snowplaza was erbij! Het werd een week met alles wat je van een Dutchweek mag verwachten, maar dan met een Noors tintje. Naast de bekende après-ski feestjes en clubavonden, werden er tijdens Dutchweek Norway ook bijzondere activiteiten ondernomen. Tijdens een onvergetelijke Fjord Safari voeren we met ribs door de fjorden en in de windtunnel maakten we kennis met indoor skydiven. Myrkdalen en omstreken heeft geweten dat hier de Dutchweek Norway plaatsvond!

Myrkdalen Hotel als uitvalsbasis

Zodra het vliegtuig de landing richting Bergen (1 uur en 35 minuten) inzet wordt duidelijk dat we ons in een compleet andere wintersportwereld bevinden. Gekleurde, houten huisjes, fjorden en watervallen sieren het landschap. Ook in de twee uur durende transfer richting Myrkdalen kijk ik mijn ogen uit. Wat een omgeving! Myrkdalen blijkt een ski in-ski out dorp te zijn met een verzameling van nieuwe chalets, een café en het centrale Myrkdalen Hotel. Dit hotel ligt direct aan de piste en vormt de komende dagen het kloppend hart van Dutchweek Norway. Hier worden de feestjes georganiseerd, overnachten de meeste bezoekers en vindt het afsluitende diner plaats.

LIVE vanuit Dutchweek Norway in Myrkdalen. Kijk, reageer en geniet van heerlijke beelden uit dit prachtige wintersportland.

Geplaatst door Snowplaza op zondag 22 april 2018

Dutchweek privé-skigebied

De volgende ochtend is het tijd om het skigebied te ontdekken. De pistes openen pas om 09:30 uur dus we kunnen eerst rustig ontbijten. Wat direct opvalt is dat er nog ontzettend veel sneeuw ligt. Een blik op de pistekaart leert dat het skigebied Myrkdalen Fjellandsby beschikt over 24 kilometer piste en 8 skiliften. Al snel merken we dat de heerlijke pistes vrijwel uitgestorven zijn. Wat een genot is het om hier te skiën! De sneeuw is ’s morgens nog wat hard, maar na een uurtje skiën we over heerlijke zachte ribbels die de hele dag aanwezig blijven. Het is totaal geen straf om de diverse afdalingen meerdere keren te doen. We hebben alle ruimte om te carven en hoeven geen seconde te wachten bij de lift.

Alleen op de piste in het Myrkdalen skigebied

Barbecueën aan de piste en après-ski

Het weer tijdens Dutchweek Norway is wisselvallig. Bewolking, wat spatjes regen, maar op de middag dat we gaan barbecueën aan de piste is het prachtig weer! Samen met alle andere Duchtweekers genieten we van het heerlijke eten, het zonnetje en de relaxte beats. Zoals iedere dag wordt er ook vandaag weer afgesloten met een bruisende clubavond. De Nederlandse dj’s draaien fijne tunes en samen met de zangeres en de saxofonist vormen ze een top line-up. De aanwezige Noren maken kennis met de Nederlandse manier van feestvieren en passen zich hier moeiteloos op aan. Oja, bij het afrekenen van een paar biertjes is het soms even slikken (á € 7,-).

Te land, ter zee en in de lucht

Dutchweek Norway is meer dan alleen skiën en feestvieren. We maken namelijk ook een uitstapje naar de windtunnel van Voss en de fjorden rond Flåm. Het indoor skydiven blijkt best lastig, maar is een geweldige ervaring. Met behulp van de instructeur weet ik uiteindelijk zelfstandig te skydiven in de windtunnel! Al te lang tijd om na te genieten is er niet want we gaan meteen door richting de fjorden. Getooid in een droogpak nemen we plaats in de rubberboot om vervolgens over het water van de fjorden te denderen. Het landschap is werkelijk ongekend mooi en ik weet niet waar ik moet kijken. Het mystieke weer komt de schoonheid van de fjorden alleen maar ten goede. We sluiten deze superdag af met een smaakvolle vikingproeverij, een diner bestaande uit vijf gerechtjes met bijpassende biertjes!

Mystieke Sognefjord

Indoor skydiven in de windtunnel in Voss

Knallend debuut voor Dutchweek Norway

De eerste Dutchweek Norway is wat mij betreft een doorslaand succes! Het vertrouwde Dutchweek concept, maar dan met een Noorse twist. Myrkdalen is een prima wintersportbestemming en het Noorse fjordenlandschap moet je gewoon een keer met eigen ogen hebben gezien. Wie wil feesten kan tot diep in de nacht doorgaan, maar deze Dutchweek kun je ook op een gemoedelijkere manier beleven. Dutchweek Norway is een topaanvulling op het al bestaande aanbod en ideaal voor grote groepen en bedrijfsuitjes. In 2019 vindt Dutchweek Norway plaats van woensdag 3 t/m 7 april 2019.

Live report: Dutchweek Norway 2018 in Myrkdalen >

Dutchweek Norway barbecue

Dutchweek Norway feest met confetti

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.