15 december 2017 door Florien in 'Nieuws''

Willingen

Vorige week woensdag konden we jullie blij maken met het nieuws dat de eerste pistes van Skiliftkarussell Winterberg werden geopend. Nu hebben we wederom goed nieuws, want vanaf vandaag kan er ook in Willingen geskied worden. Er ligt ruim 40 cm sneeuw op de pistes en daarom heeft het skigebied besloten drie skiliften te openen. Dat is ideaal, want nu kun je uit maar liefst twee skigebieden kiezen die dichtbij huis liggen. In dit weblog vertellen we je meer over Willingen en welke liften er geopend zijn.

Willingen: heerlijk skiën dichtbij huis

Willingen ligt vlakbij het bekende Skiliftkarussell Winterberg en is iets rustiger. Het skigebied heeft ruim 16 kilometer aan pistes. Vanaf vandaag is daar 6 kilometer van geopend. Afhankelijk van de sneeuwkwaliteit zal het skigebied meer liften openen. Op dit moment ligt de temperatuur tussen de -3 en 0 graden en aankomend weekend wordt opnieuw sneeuw verwacht. Willingen is een perfecte bestemming voor een weekendje naar de sneeuw of een skivakantie dichtbij huis. Vanaf Utrecht is het, als het verkeer mee zit, ongeveer 4 uur rijden.

Geopende liften in Willingen

Afhankelijk van de sneeuwkwaliteit blijven de liften in Willingen geopend van 08.30 tot 16.30. Een dagpas kost €28,- voor volwassenen en €18,- voor kinderen (6 – 15 jaar). Vind je dat nou teveel geld voor het aantal geopende liften, dan kun je ook een puntenpas kopen. Per lift die je dan gebruikt, worden er punten afgeschreven. De geopende liften zijn:

  • Sonnenlift (sleeplift)
  • Förderband Ritzhagen (band)
  • 6er Sesselbahn Ritzhagen (stoeltjeslift)

Bekijk de webcambeelden van Willingen hieronder:

Willingen

Willingen

Willingen

Willingen

Willingen

Willingen

Willingen

Willingen

Handige links:

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.