6 december 2017 door Florien in 'Nieuws''

Winterberg open

We kunnen het ons nog goed herinneren: de aankondiging van vorig jaar dat Skiliftkarussell Winterberg de eerste lift begin november opende. Nu een jaar en enkele weken later, is het opnieuw zo ver. De afgelopen dagen werden we blij gemaakt met heerlijke webcambeelden vol verse sneeuw. Dat in combinatie met de lage temperaturen en het werk van de sneeuwkanonnen, heeft het mogelijk gemaakt dat de eerste liften vrijdag open gaan. In dit weblog vertellen we je alles over de opening en van welke liften je kunt gaan genieten. Een goed excuus om de ski’s van zolder te halen en dit weekend te gaan skiën!

Vrijdag 8 december openen de eerste liften van Skiliftkarussell Winterberg!

Het heeft de afgelopen dagen flink gesneeuwd in Winterberg. Omdat ook de temperaturen laag genoeg zijn, hebben de sneeuwkanonnen vol gas kunnen draaien. Via een officieel bericht op Facebook met onderstaande video kondigt Winterberg aan dat de eerste liften en pistes aanstaande vrijdag openen.

Minstens 7 liften worden in gebruik genomen. Op vrijdag zijn dat de liften Remmeswiese, Flutlichthang, Poppenberg, Mattenschanze en Brembergkopf. Op zaterdag worden daar ook de liften Büro-Bremberg-Express en Kleine Büro aan toegevoegd. Dit wordt verder uitgebreid als de weersomstandigheden het toelaten. Of de rodellift aan de Astenstraße open gaat, is nog niet zeker. Het aanbod geldt in ieder geval voor dit weekend. Over volgende week kan men nog geen uitspraak doen.

De weersverwachtingen in Winterberg

De temperaturen liggen de aankomende dagen tussen de -3 graden ’s nachts en 2 graden overdag. Het is overwegend bewolkt met hier en daar een zonnetje. Overdag is het droog, maar ’s avonds is er kans op neerslag in de vorm van lichte motregen en sneeuw. Ook in het weekend is er kans op sneeuw. Er worden nog enkele tientallen centimeters sneeuw verwacht.

Skipasprijzen Skiliftkarussell Winterberg

Hieronder vind je een overzicht van de skipasprijzen. Deze prijzen gelden het hele seizoen, ook als niet alle liften geopend zijn.

  • Dagkaart volwassenen (vanaf 09.00 uur): €35,-
  • Dagkaart kinderen (vanaf 09.00 uur en t/m 15 jaar): €24,- en kinderen tot 5 jaar gratis
  • Meerdagenkaart volwassenen (3 dagen): €75,-
  • Meerdagenkaart kinderen (3 dagen en t/m 15 jaar): €56,- en kinderen tot 5 jaar gratis
  • Gezinsdagkaart: (vanaf 09.00 uur): met 1 kind €86,- en met 2 kinderen €108,-

Een wintersportvakantie dichtbij huis

Skiliftkarussell Winterberg is een perfecte bestemming voor een wintersport dichtbij huis. Vanaf Utrecht is het ongeveer 370 kilometer rijden naar Winterberg en daar doe je, afhankelijk van het verkeer, tussen de 4 en 6 uur over. Perfect voor een weekendje weg naar de sneeuw en om alvast even in te komen voordat de jaarlijkse wintersportweek van start gaat. Als alle liften open zijn, geniet je hier van 27 kilometer aan pistes.

Webcambeeld Poppenberg

Poppenberg

Webcambeeld Brembergkopf

Brembergkopf

Webcambeeld Flutlicht

Handige links:

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.