27 december 2020 door Thijs in Lijstje

Er zijn van die dingen je gewoon niet kunt maken tijdens de wintersport. Je krijgt er boze blikken van op de piste en je maakt er geen vrienden mee. Wanneer we tijdens de wintersport allemaal net even iets meer rekening met elkaar houden, wordt de sfeer een stuk beter op de piste. In dit weblog hebben we 10 dingen op een rij gezet die je écht niet kunt maken. Aan hoeveel van deze punten heb jij je weleens schuldig gemaakt?

#1. Roken in de skilift

Niets is viezer dan in een gondeltje te stappen waarin net gerookt is. Laat staan om te roken waar andere wintersporters bij zijn. Zoek gewoon even het bergrestaurant op wanneer je een sigaretje wilt roken. In de stoeltjeslift je peuk naar beneden gooien? Je moest eens weten wat er onder de sneeuw vandaan komt aan het einde van het seizoen!

Even een peuk opsteken in de lift is geen goed idee. De gondel blijft ernaar stinken.

#2. Pisteregels niet respecteren

Ken jij de tien pisteregels uit je hoofd? Eigenlijk zou je deze wel moeten weten wanneer je op de ski’s staat. Rekening houden met anderen, het beheersen van snelheid en het verlenen van hulp zijn regels die voor alle wintersporters gelden. Ga dus vooral niet als een kamikaze van de piste, haal op een verantwoorde manier in en breng de wintersporters om je heen niet in gevaar. 10 ongeschreven regels op de piste >

Ga niet midden op de piste stilstaan

#3. Voordringen bij de skilift

Niets zo vervelend als wintersporters die stiekem voordringen bij de skilift. Ze zetten geniepig hun stok voor jouw ski’s en weten weer een paar plaatsje op te schuiven. Zeker in de huidige tijd is het nog belangrijker dat we niet voordringen in de lift en afstand houden. 

#4. Niet zuinig omgaan met gehuurd materiaal

‘Don’t be gentle, it’s a rentle’. Het is verleidelijk om met je gehuurde materiaal net wat onzorgvuldiger om te gaan, dan met je eigen materiaal. Doe dus gewoon even je ski’s uit bij het passeren van de straat, gooi ze niet zomaar in het rek en ski niet over andermans materiaal heen. De huurders na jou zullen blij zijn wanneer het materiaal redelijk ongeschonden is gebleven.

#5. Geen rondje halen

Je kunt het echt niet maken om geen drank te halen voor je vrienden. Stap het bergrestaurant binnen en haal voor iedereen een rondje Schnapps, bier of warme chocolademelk

Bestel een rondje Heisse Schoko

#6. Tafel bezet houden

Je komt ze altijd tegen in de bergrestaurants. Er zit maar één iemand aan tafel, maar wanneer je vraagt of je erbij mag komen zitten wordt er afwijzend geantwoord. ‘Ze komen er zo aan’ of ‘ze zijn net eten halen’, zijn de antwoorden die je vaak krijgt. Natuurlijk dienen we ons in de bergrestaurants wél aan de coronaregels te houden. 

#7. Dronken op de piste staan

Hoe verleidelijk het ook is om tijdens de lunch een paar halve liters te drinken, je kunt het toch maar beter niet doen. Voor je het weet sta je dronken op de ski’s en vorm je een gevaar voor jezelf en de wintersporters om je heen. 

#8. ’s Morgens te veel treuzelen

Ook al ben je geen ochtendmens, je kunt het echt niet maken om je vrienden ’s morgens te veel op te houden. Iedereen wil graag bij de eerste lift staan, dus stap na het uitdrukken van de wekker meteen uit bed. Gezellig samen ontbijten, snel omkleden en dan met z’n allen richting de piste.

Verse sneeuw én zon? Geen tijd te verliezen!

#9. Gondel bezet houden

Iedereen wil, net als jij, zo snel mogelijk weer bovenaan de piste staan. Luister naar het personeel van de lift en vul de gondels op tot de hoeveelheid mensen die toegestaan is. En vergeet hierbij je mondkapje niet op te zetten! In de wachtrij voor de skilift houd je je vanzelfsprekend aan de geldende afstandsregels. 

#10. Iemand uit de lift duwen

Soms is het erg aanlokkelijk om iemand uit de lift te duwen. Maar eigenlijk kun je dit natuurlijk niet maken ; )!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen