Skip to navigation Skip to main content

Nederlandse TV kijken op wintersport

Een grote frustratie op wintersport is dat er ‘s avonds niet, of in ieder geval beperkt, even lekker gekeken kan worden naar de Nederlandse televisie of Nederlandse Netflix. Na een dag in de bergen is het natuurlijk heerlijk om met een lekker drankje naar je favoriete programma of serie te kijken. Jammer genoeg is er in de meeste wintersportgebieden geen mogelijkheid om naar Nederlandse tv te kijken, met een beetje mazzel ontvang je BVN. Iets waar je natuurlijk precies niks aan hebt.

Nu zou het logisch zijn als je via internet toch alles zou kunnen bekijken. Dingen als de NPO app, RTL XL, Ziggo Go en interactieve tv van KPN zijn immers allemaal via het internet beschikbaar. Jammer genoeg hebben deze aanbieders in verband met de uitzendrechten gezorgd dat mensen die zich buiten Nederland bevinden niet kunnen genieten van deze internetoplossingen.

Met VPN toch Nederlandse live tv & terugkijken in het buitenland

Gelukkig is er een uitkomst om alsnog gebruik te maken van de verschillende internet streams; namelijk een VPN verbinding. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen je naar de pagina: https://vpndiensten.nl/informatie/geografische-blokkades/tv-kijken-buitenland/.

Aan de hand van je ip adres kan je locatie bepaalt worden. De verschillende tv diensten maken gebruik van deze techniek om je te blokkeren als je niet in Nederland bent.

Met een VPN kun je gemakkelijk je ip adres veranderen, je kunt gemakkelijk de locatie kiezen die je wilt gebruiken. Om tv te kijken in het buitenland kies je dus voor Nederland. De software maakt dan verbinding met een VPN server in Nederland. Vanaf dat moment heb je voor de buitenwereld een Nederlands ip adres en vanaf dat moment kun je gewoon de streams van de Nederlandse televisie ontvangen.

Je kunt bijvoorbeeld programma’s terugkijken op de RTL XL website en app. Ook kun je de NPO website en app gebruiken om uitzendingen terug te kijken en NPO 1, 2 en 3 live te zien.

Als je thuis een abonnement hebt op Ziggo of KPN televisie kun je zelfs alle zenders live bekijken. Deze tv aanbieders hebben namelijk beide een service waarmee online live tv kan worden gekeken. Dit zijn Ziggo Go en KPN interactieve tv. Met een VPN verbinding met een Nederlandse server werken deze live televisie services ook in het buitenland.

De Nederlandse Netflix met een VPN

Wanneer je Netflix gebruikt in het buitenland krijg je de lokale Netflix variant. Wanneer je bijvoorbeeld in Frankrijk op wintersport bent en Netflix wilt gebruiken krijg je de Franse Netflix voorgeschoteld. Dit is een ander aanbod en in de meeste gevallen is er geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar. Dit geldt ook voor andere wintersportlanden als Zwitserland en Oostenrijk.

Je hebt in principe 2 opties om toch te genieten van de Nederlandse versie van Netflix. Ten eerste zou je in Nederland series en films kunnen downloaden met de ingebouwde Netflix functionaliteit. Deze kan je dan op locatie gewoon openen en kijken met Nederlandse ondertiteling.

Een andere optie is het gebruik van een VPN. Je selecteert dan Nederland als jouw locatie. Op dat moment denkt Netflix dat je in Nederland bent en heb je dus de Nederlandse versie. Een nadeel van deze methode is dat Netflix VPN servers probeert te blokkeren. Dit is een kat en muis spel. Als Netflix weer een VPN server ip adres blokkeert proberen de VPN aanbieders snel van ip adres te wisselen zodat Netflix via de VPN gewoon toegankelijk is.

Bonus: met VPN direct veilig op wifi

Een bijkomend zeer welkom voordeel als je op wintersport bent is dat je met een VPN veilig op wifi bent. In de meeste gevallen maak je op wintersport gebruik van meerdere wifi netwerken: je appartement of hotel, de lunchtentjes op de piste en het netwerk van het skigebied zelf.

Zoals de meeste mensen wel weten is het gebruik maken van een openbaar wifi netwerk potentieel gevaarlijk. Het is voor kwaadwillende kinderlijk eenvoudig om jouw data af te luisteren en zo bijvoorbeeld toegang tot je mail, social media of erger tot je bankrekening te krijgen.

Een VPN verbinding versleuteld al de data die je via het internet verstuurd. Dit betekent dat als er in het slechtste geval kwaadwillenden hackers je data afluisteren en inzien, zij enkel versleutelde data zien waar ze niks mee kunnen. Een VPN is de meest gemakkelijke en effectieve bescherming om veilig wifi te gebruiken.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.