29 november 2017 door Florien in 'Familie/kinderen''

Activiteiten voor families in Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Andreas Kirschner)

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend als één van de meest kindvriendelijke bestemmingen in de Alpen. Ieder seizoen trekken honderden families naar de skigebieden om daar te genieten van een fijne wintersportvakantie. En ben je er eenmaal geweest, dan is de kans groot dat je er nog jaren terugkomt! Serfaus-Fiss-Ladis biedt niet alleen allerlei faciliteiten voor het hele gezin, maar ook tal van leuke activiteiten. Van een skitocht door het dierenpark met de kleintjes, tot een spannend ritje in de Fisser Flieger met stoere tieners. In dit weblog hebben we de 10 leukste activiteiten in Serfaus-Fiss-Ladis voor je op een rijtje gezet.

#1. Vliegen in de Fisser Flieger

De Fisser Flieger is een spannende activiteit voor jong en oud. Samen met drie andere personen neem je plaats in een reuze vlieger. Ingesnoerd en wel suis je, horizontaal, tot wel 47 meter boven de grond over de Möseralm. De snelheden lopen op tot wel 80 kilometer per uur! Spannend!

Fisser Flieger

(Foto: © Andreas Kirschner)

#2. Skiën door het dinobos of het dierenpark

Naast blauwe piste 90 liggen twee leuke afdalingen voor de hele familie. Start in het dinobos en kom tijdens het skiën meer te weten over de dieren die miljoenen jaren geleden op onze aardbodem leefden. Vervolgens ski je door naar het heden en maak je in het dierenpark kennis met de dieren die op dit moment in de Alpen te vinden zijn.

#3. Een ritje met de pistenbully

Kinderen raken gefascineerd van alles wat met wintersport te maken heeft. De ontdekkingstocht op de piste gaat al snel verder in vragen over hoe pistes nou eigenlijk gemaakt worden en waar de ribbeltjes vandaan komen. Antwoord op al die vragen kun je de kinderen geven tijdens een ritje met de pistenbully. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en is toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

Een ritje met de pistenbully

(Foto: © Bergbahnen Serfaus-Fiss-Ladis)

#4. De Familien Coaster Schneisenfeger

Rodelen is altijd leuk om te doen. In Serfaus-Fiss-Ladis kan dat op twee manieren. Met een echte slee, of in de Familien Coaster Schneisenfeger. De rodelbaan is het hele jaar door geopend en bestaat uit allerlei spannende bochten en jumps. De baan heeft een lengte van 1,5 km en je behaalt snelheden tot wel 40 km per uur.

#5. Een ritje met de Serfauser Sauser

De Serfauser Sauser is een spannende tokkelbaan in Serfaus. De baan is ongeveer 2000 meter lang en daarbij behaal je snelheden tot wel 65 km per uur. Je hangt ongeveer 85 meter boven de grond en je daalt ruim 400 meter af. Met hoogtevrees is deze activiteit geen succes!

#6. Oefenen bij Berta’s Kinderland, Murmli Park of de Kinderschneealm

In skigebied Serfaus-Fiss-Ladis zullen ook de allerkleinsten zich op en top vermaken. Bij de drie kinderlanden maken ze kennis met wintersport en leren ze hun eerste bochtjes draaien in de sneeuw. De kinderlanden zijn uitgerust met allerlei spannende obstakels en mascottes Murmli en Berta komen regelmatig op bezoek. De kinderen kunnen hier de hele dag verblijven en dat maakt dat je als ouder ook de rest van de ruim 200 km aan pistes kunt ontdekken.

Kinderland Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Skischule Fiss-Ladis)

#7. Sneeuwscooteren op een mini-sneeuwscooter

Een ritje met de sneeuwscooter alleen voor volwassenen? Echt niet! In Serfaus, vlakbij de Kinderschneealm, kunnen de kinds plaatsnemen op een echte sneeuwscooter. Natuurlijk niet zo’n grote waar je de mensen uit het skigebied mee ziet rijden, maar met een kleine variant. De activiteit is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar en kost slechts €8,50.

#8. (Avond)rodelen in Serfaus

Naast rodelen op de Familien Coaster Schneisenfeger, is het ook mogelijk om te rodelen op echte sneeuw. Zowel overdag als ’s avonds is dat mogelijk in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Je vindt hier meer dan 10 kilometer aan rodelafdalingen. Probeer overdag bijvoorbeeld de 2,5 kilometer lange Möseralmafdaling naar Fiss en ’s avonds de 4 km lange afdaling in Serfaus.

Avondrodelen in Serfaus

(Foto: © www.artinaction.de)

#9. Schaatsen bij het Burg Laudeck

Als de temperaturen laag genoeg zijn geweest en er een mooie laag ijs op het meertje onder Burg Laudeck ligt, dan kan er geschaatst worden. Een goed idee dus om de schaatsen vanuit Nederland mee te nemen richting het skigebied. De ijsbaan is maandag tot en met vrijdag geopend van 18.00 – 22.00 uur en is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

#10. Schommelen in de Skyswing in Fiss

De Skyswing is een spannende activiteit voor iets oudere kinderen, want deze gave schommel is namelijk pas toegankelijk als ze 10 jaar zijn en de lengte van 1.40 meter hebben bereikt. Je zit met z’n achten in de schommel en er zijn verschillende levels mogelijk. Geniet tijdens het schommelen van het prachtige uitzicht op de bergen en het gelach van de kids naast je.

Skyswing in Fiss

(Foto: © Andreas Kirschner)

Wat is jouw favoriete activiteit in Serfaus-Fiss-Ladis?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen