5 december 2017 door Nick in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Gondels SkiWelt

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental wordt al jaren lang druk bezocht en dat is niet gek. Met 284 pistekilometers, 90 liften en meer dan 70 berghutten is het een waanzinnig groot skigebied. Veel Nederlanders die op zoek zijn naar gezelligheid trekken ieder jaar weer naar Ellmau of Westendorf. Gezinnen zoeken echter iets meer rust in Söll, Scheffau of Brixen im Thale. Wat maakt de SkiWelt alleen echt zo speciaal? Gezellige après-ski, leuke familiebestemmingen en goede berghutten vind je op genoeg andere plekken in de Alpen. In dit lijstje vind je tien dingen die de SkiWelt nét dat beetje extra geven.

#1. Waanzinnig groot skigebied

Met 284 pistekilometers mag SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zich een van de grootste skigebieden van Oostenrijk noemen. Alleen Ski Arlberg is net iets groter. Met 284 kilometer aan pistes kun je geweldige dagtochten maken. Over het algemeen zijn de pistes niet al te moeilijk in de SkiWelt.

#2. Bijzonder iglodorp in Brixen

Het ALPENIGLU-DORF is een bezienswaardigheid op zich. Je kunt het iglodorp vinden in Hochbrixen. Mocht je een nachtje willen slapen in een iglo, dan kan dat ook. Verder beschikt het iglodorp in Brixen im Thale over een bar, een zonnelounge en een ijsbeeldenexpositie.

AlpenIglu Brixen

Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

#3. FamilienSkiWochen

Van 8 tot 22 december en van 10 maart tot 8 april zijn er zogeheten ‘FamilienSkiWochen’. Tijdens deze weken kun je profiteren van leuke kortingen. Kinderen tot vijftien jaar skiën gratis. Ouders met kinderen onder de drie jaar kunnen samen skiën op één skipas. Verder heb je Men's and Ladies Days. Op deze dagen, die op de site staan, betalen volwassen mannen of vrouwen de prijs van een jeugdskipas.

#4. Groot avondskigebied

Mocht je overdag nog niet genoeg geskied hebben, dan worden er ’s avonds in Söll 10 pistekilometers voor je verlicht. Rodelen is ’s avonds net zo goed mogelijk hier. Voor de avonduren moet je wel een aparte skipas kopen. Een avondkaart kost € 25,- voor volwassenen.

Nachtski Soll

Foto: © Bergbahnen Söll

#5. Meer dan 70 gezellige berghutten

Naar een bergrestaurant hoef je absoluut niet lang op zoek te zijn. In de SkiWelt zijn er meer dan 70 te vinden. Bijna alle restaurants zijn voorzien van een uitstekende, traditionele keuken. De SkiWelt is een zeer culinair gebied. De Rübezahl Alm in Ellmau en de Alpenrosenhütte in Westendorf zijn absolute aanraders.

#6. De après-ski in Westendorf

Westendorf staat bekend om de gezellige, oer-Hollandse après-ski. Wolter Kroes heeft inmiddels wel een standbeeld in het dorp verdiend. Voor een knallend feestje moet je in Gerry's Inn, de Karat Bar of Moskito zijn.

Gerry

Foto: © Gerrys Inn

#7. Gewaagde afdalingen van de Hohe Salve

SkiWelt niet uitdagend? Hoe kom je daar nou bij! De zwarte afdaling van de Hohe Salve heeft een hellingspercentage van maar liefst 74%. Hiermee is het één van de steilste pistes van de Alpen. De zwarte afdaling 'Alpen Seite' vanaf de Choralpe is ook erg uitdagend.

#8. Skihütten Gaudi

Van 3 tot 24 maart zijn er ‘Skihütten Gaudi’ weken in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Op de terassen van de berghutten vinden er dan elke dag live optredens plaats. Zowel in het dal als op de berg is het groot feest met de bands, traditioneel Tiroler acts en zangers en zangeressen. Kijk op de site van het skigebied wie wanneer optreedt.

SkiWelt Gaudi

Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

#9. Adrenalinekicks in de SkiWelt

Met vijf funparks, drie Ski Movie pistes, drie rodelbanen en diverse snelheidstracks valt er in de SkiWelt genoeg te beleven. De meest bijzondere attracties zijn de Speedtrack in Brixen, de Ski Movie Slalom in Scheffau am Wilder Kaiser, de boarders playground in Westendorf en de Ski Movie carving turn in Westendorf.

#10. Carnival in SkiWelt

Van 8 tot 13 februari is het feest in de SkiWelt, er wordt dan carnaval gevierd. Kijk er niet raar van op als je ineens ingehaald wordt door een stel smurfen, Pokémons of Winnie de Pooh figuren. De grootste feesten vinden plaats in de Stöcklalm en Moonlightbar in Söll. Het iglodorp in Brixen viert ook een feestje tijdens carnaval.

SkiWelt Carnival

Foto:© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Waarvoor reis jij écht naar de SkiWelt? Laat een reactie achter!

Afdaling SkiWelt

Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen